r
Nosalty Logó

Fehérboros tavaszi zöldségleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Fehérboros tavaszi zöldségleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 367 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1467 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 55 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1469.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    365 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    260 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    391 micro
  • β-karotin
    2427 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    2569 micro
Összesen 367 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5876.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    1221 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1459 mg
  • Nátrium
    2715 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1724.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1194 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    374 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1041 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    770 micro
  • Kolin:
    311 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    1563 micro
  • β-karotin
    9706 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    10276 micro
Összesen 1467 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    174 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket előkészítjük, a hagymákat, répát, petrezselyemgyökeret, paprikát karikára, a karalábét, zellert, krumplit kockára vágjuk, a leveleket daraboljuk, a paradicsomot nyolcadoljuk, a spárga végét levágjuk, majd harmadoljuk, a gombát szeleteljük, a petrezselyem- és zellerleveleket aprítjuk. A sajtot lereszeljük.
  2. Egy lábasban olívaolajon a szeletelt bacont megpirítjuk, majd kivesszük, és félretesszük. A zsiradékra rátesszük a zöldségeket a spárga, gomba és a levelek kivételével, beledobunk 3 ág kakukkfüvet is. Együtt dinszteljük, fűszerezzük, majd szórunk rá lisztet, felengedjük vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát. Főzzük.
  3. Amikor már félig megfőtt, hozzáadjuk a többi zöldséget is. A főzés vége felé rávágjuk a medvehagymát, petrezselyem- és zellerlevelet, s öntünk hozzá fehérbort. Megkóstoljuk, ha kell még, utánfűszerezünk.
  4. Tálalunk. Egy mélytányérba szedünk a levesből, szórunk rá reszelt sajtot, sült baconszalonnát és sült hagymát.
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1450
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

A tavaszi zöldségleves akkor jó, ha minél több zöldség van benne. A zöldségek ízkavalkádja párosul a baconnel, sajttal, borral. Persze nyáron is elkészíthető. Igen tartalmas, főételnek, egytálnak is jó.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...