r
Nosalty Logó

Fehér csokis-karamellás vörös bársony torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fehér csokis-karamellás vörös bársony torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Rózsákhoz

Összesen 939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Rózsákhoz

Összesen 7509 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Rózsákhoz

Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    871.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 939 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    382.4 g
  • Telített zsírsav
    184 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    885 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6970.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    2008 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1677 mg
  • Nátrium
    2805 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    929.5 g
  • Cukor
    684 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2232 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1001 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 7509 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Rózsákhoz

  • 60 g méz
  • 200 g fehér csokoládé (Fontos, hogy ez jó minőségű csoki legyen. Én milkából csináltam, attól lejjebb senki se adja, mert nem sikerül!)

Elkészítés

Tésztához

  1. Az írót (joghurtot) keverjük össze az ételfestékkel (legegyszerűbb a joghurtos dobozban). Közben egy tálban keverjük össze a lisztet, a kakaót és a sót.
  2. Egy nagyobb edényben keverjük habosra a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a vaníliát, és egyenként a tojásokat. Robotgéppel keverjük össze.
  3. A vajas keverékünkhöz adjuk hozzá a piros joghurtot, és szép lassan dolgozzuk bele a lisztet.
  4. Egy pohárba tegyük bele a szódabikarbónát, és kanalazzuk rá az ecetet. Fel fog pezsegni! A még pezsgő oldatunkat forgassuk bele a tésztába. (Ettől könnyebb lesz, és szép egyenesre sül majd!)
  5. Öntsük bele az egészet egy zsírpapírral kibélelt tortaformába, és sütőben 180°C-on kb. fél óra alatt megsütjük (azért érdemes ellenőrizni villával vagy tűvel, mert a sülési időt sütője válogatja).
  6. Ha megsült kivesszük, picit állni hagyjuk, hogy könnyebben ki tudjuk venni, majd megszabadítjuk a sütőpapírtól, és kihűtjük. (Ha esetleg nem piros az elkészült sütemény, kicsit vágjuk körbe. Ha pedig kicsit itt-ott túlsült a tésztánk, nem szabad kidobni, a krém pár óra alatt felpuhítja majd:))
  7. Töltés előtt kettévágjuk.

Krémhez

  1. A cukrot egy evőkanál vízzel felolvasztjuk, mikor aranybarna lesz óvatosan (tényleg óvatosan!) hozzáadjuk a tejet (500 ml-t). Elkeverjük, hogy egynemű legyen.
  2. A pudingport feloldjuk a keverékből kivett fél deci tejben, a többi tejet felforraljuk, majd forráskor hozzáadjuk a pudingos tejet. Beletesszük majdnem az egész csokit, felolvasztjuk (bele lehet tenni az összeset, de én a kis kivett részt feldaraboltam, és a végén a kész krémbe kevertem). Az elkészült pudingos keveréket vízfürdőbe tesszük, és kihűtjük.
  3. A tejben (100 ml) feloldjuk a zselatint, mikróban vagy tűzhelyen felmelegítjük, mielőtt elkezd forrni, kivesszük.
  4. A hulalát/tejszínt keményre verjük.
  5. Végül összekeverjük a pudingot, a zselatint, és óvatosan beleforgatjuk a tejszínt. Beletesszük a fehér csoki darabokat. (Ez a fajta krém nem alkalmas fondant alá, olyankor csak töltelékként használjuk.)
  6. A krémet belekanalazzuk a tortalapok közé, és a tortát is bevonjuk vele. (A bevonást csak annak ajánlom, aki tud gyorsan és hatékonyan csokival bevonni, hiszen ha lassan csináljuk, feloldja a krémünket. Egyébként megoldható szépen, csak egy kis ügyesség kell hozzá.)

Díszítéshez

  1. A mázhoz gőz fölött felolvasztjuk az étcsokit, teszünk hozzá olajat, majd ha megfelelő állagú, bevonjuk vele a tortát. (Mint fentebb is írtam gyorsan, és hatékonyan kell csinálni!)
  2. Ha szeretnénk, ezüst cukorgyönggyel díszíthetjük, ezt könnyebb a még lágy csokiba belenyomni. Ha mégis megdermed, akkor azokat a részeket, amelyeket díszítünk, érdemes kicsit felmelegíteni.

Rózsákhoz

  1. A plasztik csokit érdemes hamarabb elkészíteni, hiszen lehetőleg 24 órát állnia kell majd a hűtőben (de legalább egy éjszakát). Felolvasztjuk a csokoládét, és a meleg vagy szobahőmérsékletű mézet hozzákeverjük.
  2. Levesszük a tűzről, porcukrozott nyújtódeszkára rakjuk.
  3. Jó sokáig gyúrni kell, amíg szép, nem törős masszát kapunk. Érdemes odakészíteni egy guriga konyhai törlőkendőt, mert rengeteg olajat ki fogunk gyúrni a tésztából, mire megfelelő lesz.
  4. Ha elkészültünk szorosan folpakba csavarjuk, és egy napra hűtőbe tesszük.
  5. A pihenés után kivesszük, kinyújtjuk. A rózsákhoz pogácsaszaggatóval egyforma köröket szaggatunk. Érdemes a széleket kicsit elvékonyítani a kezünkkel, mert élethűbbek lesznek a rózsáink. A korongokat összecsavarjuk rózsa alakba, a szirmok széleit pedig kicsit lehajlítjuk. Én a rózsák közepébe tettem egy-egy cukorgyöngyöt is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5760
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 24.

Ajánló

A tésztát akár 1-2 nappal a krém előtt is elkészíthetjük, hűtőben folpackba szorosan becsomagolva eláll! Mivel a rózsákat én hamarabb elkészítettem, így bevonás után egyből fel tudtam őket tenni. A hűtőből kivett torta bevonásából maradt az olvasztó edényben barna csokoládé, én azokba mártottam bele a csokirózsák alját, és azzal rögzítettem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát a nagybátyám, Lali születésnapjára sütöttem. Vörös bársony tésztája, fehér csokis-karamellás tölteléke, és csokoládé bevonata van. A rózsák plasztik csokiból készültek. A recept elemeit az internetről, szakácskönyvből, illetve saját kútfőből szedtem össze, szerintem nagyon finom volt! Sajnos rendesen lefotózni sem volt időm, olyan gyorsan eltűnt:)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

Rózsákhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...