Fehér csokis cipő
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 20% Zsír
A kavart tésztához
-
42g cukor161 kcal
-
6 kcal
-
42g vaj299 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
17g tej9 kcal
-
67g finomliszt243 kcal
-
11 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A fehér csokis krémhez
-
33g fehér csokoládé180 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
42g mascarpone168 kcal
-
2g zselatin5 kcal
A fondantalapozó krémhez
-
42g kókuszzsír372 kcal
-
20g tej11 kcal
-
38 kcal
-
83g porcukor323 kcal
Az 1 kg fondant elkészítéséhez
Összesen
2852
kcal
- 3% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 20% Zsír
A kavart tésztához
-
250g cukor968 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
100g tej56 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
68 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
A fehér csokis krémhez
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
9g zselatin30 kcal
A fondantalapozó krémhez
-
250g kókuszzsír2230 kcal
-
120g tej67 kcal
-
45g tejszínhab por229 kcal
-
500g porcukor1935 kcal
Az 1 kg fondant elkészítéséhez
Összesen
17109
kcal
- 3% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 20% Zsír
A kavart tésztához
-
5.7g cukor22 kcal
-
0.2g vaníliás cukor1 kcal
-
5.7g vaj41 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
2.3g tej1 kcal
-
9.1g finomliszt33 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A fehér csokis krémhez
-
4.5g fehér csokoládé24 kcal
-
9.1g habtejszín26 kcal
-
5.7g mascarpone23 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
A fondantalapozó krémhez
-
5.7g kókuszzsír51 kcal
-
2.7g tej2 kcal
-
5 kcal
-
11.3g porcukor44 kcal
Az 1 kg fondant elkészítéséhez
Összesen
390
kcal
- 3% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 131.5 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 321 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1253.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 356 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 498 mg
-
Nátrium 298 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 408.7 g
-
Cukor 352 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 105.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 539 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 530 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
2852
kcal
- 3% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 140.8 g
Zsír
-
Összesen 788.8 g
-
Telített zsírsav 469 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 140 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 1924 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7523.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 240 mg
-
Kálcium 2139 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 334 mg
-
Foszfor 2987 mg
-
Nátrium 1788 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2452.3 g
-
Cukor 2112 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 631.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3231 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 290 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 935 mg
-
Retinol - A vitamin: 3179 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 635 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1301 micro
Összesen
17109
kcal
- 3% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.6 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
390
kcal
Hozzávalók
A kavart tésztához
-
250 g cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
250 g vaj
-
5 db tojás
-
1 dl tej
-
400 g finomliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
A fehér csokis krémhez
-
200 g fehér csokoládé
-
400 g habtejszín
-
250 g mascarpone
-
9 g zselatin
A fondantalapozó krémhez
-
250 g kókuszzsír
-
45 g tejszínhab por
-
500 g porcukor
Az 1 kg fondant elkészítéséhez
Elkészítés
A kavart tésztához
- Tészta készítése:
- A cukrot és vajat krémesre keverjük.Tojásokat egyenként hozzáadjuk, és tovább keverjük.
- A lisztet, sütőport és kakaóport alaposan összekeverjük, és felváltva a tejjel a cukros masszához keverjük.
- A sütinket téglalap alakú király formában előmelegített sütőben kb. 4o percig sütjük.
- Fehér csoki krém készítése:
- A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és hozzákeverjük a mascarponéhoz.
- A tejszínt habbá verjük, és óvatosan a csokis krémhez keverjük.
- A zselatinport hideg vízben feloldjuk, hagyjuk 5 percig megduzzadni, mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton meglangyosítjuk, teszünk bele a mascarponés csokikrémből 2 -3 evőkanállal, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletüket, majd az egészet a csokikrémhez keverjük.
- A tésztánkat hosszában 4 rétegre vágjuk, megtöltjük krémmel, és egy kisebb cipőt faragunk.
- Fondantalapozás:
- Ha kész a töltés, következik a vajkrémes alapozás, mivel a fondantot nem tehetjük közvetlenül rá a tejszínes krémre.
- A habport, a tejet és a kókuszzsírt kézi habverővel elkeverjük, majd lassan adagoljuk hozzá a porcukrot, és legalább 5 percig jó krémesre keverjük, majd vékonyan bevonjuk vele a tortánkat.
- Ha a vajkrém picit megszáradt, következhet is a fondantos bevonás és minden egyéb dekoráció.
- Ha nem kész, nyújtható fondantot használunk, hanem otthon készítjük el azt is, akkor a tortakészítést érdemes 1 nappal korábban ezzel kezdenünk.
- Fondant készítése otthon:
- A zselatint hideg vízzel elkeverjük, ha megduzzadt, mikrohullámú sütőben alacsony hőfokon melegítjük csak annyira, hogy folyékony legyen, majd összekeverjük a sziruppal és 1 ek glicerinnel, majd ezt az egész folyadékot hozzáadjuk75o g porcukorhoz, és konyhai géppel simára keverjük.
- A maradék 250 g porcukrot nyújtódeszkára szórjuk, és kézzel folyamatosan gyúrjuk hozzá ehhez a masszához addig, amíg az összes porcukrot felvette, majd szép egynemű lesz.
- 24 óráig pihentessük légmentesen becsomagolva, kinyújtás előtt még egyszer alaposan gyúrjuk át, és ha szükséges, színezzük.
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3236
- Feltöltés dátuma: 2013. január 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A férjem szülinapjára készült ez a "pasis" :-) cipő süti. Nagyon mutatós, és bár nem úgy tűnik, az elkészítése is egyszerű.