r
Nosalty Logó

Fehér csokis cipő

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fehér csokis cipő
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kavart tésztához

A fehér csokis krémhez

A fondantalapozó krémhez

Az 1 kg fondant elkészítéséhez

Összesen 2852 kcal
  • 3% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kavart tésztához

A fehér csokis krémhez

A fondantalapozó krémhez

Az 1 kg fondant elkészítéséhez

Összesen 17109 kcal
  • 3% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A kavart tésztához

A fehér csokis krémhez

A fondantalapozó krémhez

Az 1 kg fondant elkészítéséhez

Összesen 390 kcal
  • 3% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    131.5 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1253.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.7 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 2852 kcal
  • 3% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    140.8 g

Zsír

  • Összesen
    788.8 g
  • Telített zsírsav
    469 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7523.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    2139 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2987 mg
  • Nátrium
    1788 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2452.3 g
  • Cukor
    2112 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    631.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1301 micro
Összesen 17109 kcal
  • 3% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 390 kcal

Hozzávalók

A kavart tésztához

A fehér csokis krémhez

A fondantalapozó krémhez

Az 1 kg fondant elkészítéséhez

Elkészítés

A kavart tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. A cukrot és vajat krémesre keverjük.Tojásokat egyenként hozzáadjuk, és tovább keverjük.
  3. A lisztet, sütőport és kakaóport alaposan összekeverjük, és felváltva a tejjel a cukros masszához keverjük.
  4. A sütinket téglalap alakú király formában előmelegített sütőben kb. 4o percig sütjük.
  5. Fehér csoki krém készítése:
  6. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és hozzákeverjük a mascarponéhoz.
  7. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan a csokis krémhez keverjük.
  8. A zselatinport hideg vízben feloldjuk, hagyjuk 5 percig megduzzadni, mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton meglangyosítjuk, teszünk bele a mascarponés csokikrémből 2 -3 evőkanállal, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletüket, majd az egészet a csokikrémhez keverjük.
  9. A tésztánkat hosszában 4 rétegre vágjuk, megtöltjük krémmel, és egy kisebb cipőt faragunk.
  10. Fondantalapozás:
  11. Ha kész a töltés, következik a vajkrémes alapozás, mivel a fondantot nem tehetjük közvetlenül rá a tejszínes krémre.
  12. A habport, a tejet és a kókuszzsírt kézi habverővel elkeverjük, majd lassan adagoljuk hozzá a porcukrot, és legalább 5 percig jó krémesre keverjük, majd vékonyan bevonjuk vele a tortánkat.
  13. Ha a vajkrém picit megszáradt, következhet is a fondantos bevonás és minden egyéb dekoráció.
  14. Ha nem kész, nyújtható fondantot használunk, hanem otthon készítjük el azt is, akkor a tortakészítést érdemes 1 nappal korábban ezzel kezdenünk.
  15. Fondant készítése otthon:
  16. A zselatint hideg vízzel elkeverjük, ha megduzzadt, mikrohullámú sütőben alacsony hőfokon melegítjük csak annyira, hogy folyékony legyen, majd összekeverjük a sziruppal és 1 ek glicerinnel, majd ezt az egész folyadékot hozzáadjuk75o g porcukorhoz, és konyhai géppel simára keverjük.
  17. A maradék 250 g porcukrot nyújtódeszkára szórjuk, és kézzel folyamatosan gyúrjuk hozzá ehhez a masszához addig, amíg az összes porcukrot felvette, majd szép egynemű lesz.
  18. 24 óráig pihentessük légmentesen becsomagolva, kinyújtás előtt még egyszer alaposan gyúrjuk át, és ha szükséges, színezzük.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3236
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjem szülinapjára készült ez a "pasis" :-) cipő süti. Nagyon mutatós, és bár nem úgy tűnik, az elkészítése is egyszerű.

Hozzávalók

A kavart tésztához

A fehér csokis krémhez

A fondantalapozó krémhez

Az 1 kg fondant elkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...