r
Nosalty Logó

Farsangi mézes mustáros csülök fánkkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Farsangi mézes mustáros csülök fánkkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csülökhöz

A fánkhoz

Összesen 2457 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csülökhöz

A fánkhoz

Összesen 9824 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A csülökhöz

A fánkhoz

Összesen 228 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    165.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2861.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    1179 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 2457 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    406.2 g

Zsír

  • Összesen
    663.6 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    289 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    1487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11445.4 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    515 mg
  • Kálcium
    1680 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    553 mg
  • Foszfor
    4717 mg
  • Nátrium
    3904 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    542.7 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1814.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    678 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    132 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    368 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    1314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 9824 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 228 kcal

Hozzávalók

A csülökhöz

A fánkhoz

Elkészítés

A csülökhöz

  1. A csülköt megmossuk, kicsit bevagdossuk, és a sütőzacskóba tesszük. A hagymákat és a fokhagymát megpucoljuk, és a hozzáadjuk a csülökhöz a többi hozzávalóval együtt.
  2. Kb. 3-4 órát sütőben sütjük.
  3. A fánkhoz a burgonyát még forrón meghámozzuk és áttörjük.
  4. Ha kihűlt, összegyúrjuk a liszttel, a fél dl cukros tejben felfutatott élesztővel, az egész tojással, 1 ek zsírral, a sóval és a lereszelt trappista sajttal.
  5. Szépen kidolgozzuk a tésztát, majd cipót formálunk belőle, letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
  6. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kerek szaggatóval fánkokat vágunk ki belőle, majd bő, forró olajban pirosra kisütjük.
  7. Végül a megsült csülköt kivesszük a sütőzacskóból, és a keletkezett mártást ráöntjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 300 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7032
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 05.

Ajánló

Farsangra tökéletes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Vidék ízei receptújságból van az ötlet! A csülköt, mielőtt a sütőzacskóba tennénk, hosszában vagdossuk be, hogy a ízek összeérjenek, ne legyen sótlan a belseje. A mártás igazán finom, de a csülök is zsírt enged, én úgy csináltam, hogy a mártást külön edénybe öntöttem, és hűtőbe tettem, másnap leszedtem a felesleges zsírt, felovasztottam a mártást, és ráöntöttem a csülökre. A fánkot bő, forró olajban süssük, mikor beletettük az olajba, tegyük lassú tűzre, fedő alatt süssük, ha piros megfordítjuk, levesszük a fedőt, és erős lángon süssük tovább. A végén még a fánkokra reszelhetünk trappista sajtot. Az biztos, hogy nagyon laktató így együtt, de nagyon finom is, érdemes kipróbálni. És végül a mártásból a fánkokra is önthetünk, jó ízű lesz tőle.

Hozzávalók

A csülökhöz

A fánkhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...