Farsangi mézes mustáros csülök fánkkal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
A csülökhöz
-
500g sertéscsülök695 kcal
-
13g méz38 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
43g lilahagyma15 kcal
-
30g fokhagyma40 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
38g füstölt szalonna246 kcal
-
13g napraforgó olaj111 kcal
A fánkhoz
-
50g burgonya29 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
50g tej28 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
-
1g só0 kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
A csülökhöz
-
2000g sertéscsülök2779 kcal
-
50g méz152 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
170g lilahagyma62 kcal
-
120g fokhagyma161 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g füstölt szalonna983 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
A fánkhoz
-
200g burgonya116 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
200g tej112 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g trappista sajt352 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
-
4g só0 kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
A csülökhöz
-
46.6g sertéscsülök65 kcal
-
1.2g méz4 kcal
-
0.5g mustár0 kcal
-
4.7g főzőtejszín6 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
4g lilahagyma1 kcal
-
2.8g fokhagyma4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.5g füstölt szalonna23 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
A fánkhoz
-
4.7g burgonya3 kcal
-
0.7g élesztő1 kcal
-
4.7g tej3 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
-
2.3g trappista sajt8 kcal
-
0.3g sertészsír3 kcal
-
11.6g finomliszt42 kcal
-
5.9g napraforgó olaj52 kcal
-
0.1g só0 kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 101.6 g
Zsír
-
Összesen 165.9 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 372 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2861.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 420 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 1179 mg
-
Nátrium 976 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 135.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 453.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 328 mg
-
Retinol - A vitamin: 168 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 406.2 g
Zsír
-
Összesen 663.6 g
-
Telített zsírsav 176 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 289 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 165 g
-
Koleszterin 1487 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11445.4 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 515 mg
-
Kálcium 1680 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 553 mg
-
Foszfor 4717 mg
-
Nátrium 3904 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 542.7 g
-
Cukor 80 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1814.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 678 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 132 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 368 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 103 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 501 micro
-
Kolin: 1314 mg
-
Retinol - A vitamin: 671 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 93 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 399 micro
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Hozzávalók
A csülökhöz
-
2 kg sertéscsülök
-
2 ek méz
-
2 ek mustár
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 nagy fej lilahagyma
-
2 fej fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
ételízesítő ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 ml napraforgó olaj
A fánkhoz
-
2 db burgonya
-
3 dkg élesztő
-
2 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
1 db tojás
-
10 dkg trappista sajt
-
1 ek sertészsír
-
50 dkg finomliszt
-
3 dl napraforgó olaj
-
1 kk só
Elkészítés
A csülökhöz
- A csülköt megmossuk, kicsit bevagdossuk, és a sütőzacskóba tesszük. A hagymákat és a fokhagymát megpucoljuk, és a hozzáadjuk a csülökhöz a többi hozzávalóval együtt.
- Kb. 3-4 órát sütőben sütjük.
- A fánkhoz a burgonyát még forrón meghámozzuk és áttörjük.
- Ha kihűlt, összegyúrjuk a liszttel, a fél dl cukros tejben felfutatott élesztővel, az egész tojással, 1 ek zsírral, a sóval és a lereszelt trappista sajttal.
- Szépen kidolgozzuk a tésztát, majd cipót formálunk belőle, letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.
- Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kerek szaggatóval fánkokat vágunk ki belőle, majd bő, forró olajban pirosra kisütjük.
- Végül a megsült csülköt kivesszük a sütőzacskóból, és a keletkezett mártást ráöntjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 300 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7032
- Feltöltés dátuma: 2013. február 05.
Ajánló
Farsangra tökéletes.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
A Vidék ízei receptújságból van az ötlet! A csülköt, mielőtt a sütőzacskóba tennénk, hosszában vagdossuk be, hogy a ízek összeérjenek, ne legyen sótlan a belseje. A mártás igazán finom, de a csülök is zsírt enged, én úgy csináltam, hogy a mártást külön edénybe öntöttem, és hűtőbe tettem, másnap leszedtem a felesleges zsírt, felovasztottam a mártást, és ráöntöttem a csülökre. A fánkot bő, forró olajban süssük, mikor beletettük az olajba, tegyük lassú tűzre, fedő alatt süssük, ha piros megfordítjuk, levesszük a fedőt, és erős lángon süssük tovább. A végén még a fánkokra reszelhetünk trappista sajtot. Az biztos, hogy nagyon laktató így együtt, de nagyon finom is, érdemes kipróbálni. És végül a mártásból a fánkokra is önthetünk, jó ízű lesz tőle.