r
Nosalty Logó

Eredeti mandu Koreából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Fonott Kalács
Eredeti mandu Koreából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Szósz

Töltelék

Tészta

Sütéshez

Összesen 1125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Szósz

Töltelék

Tészta

Sütéshez

Összesen 4495 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Szósz

Töltelék

Tészta

Sütéshez

Összesen 194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5214.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    4231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    969 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12062 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1125 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.8 g

Zsír

  • Összesen
    252 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20856.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1340 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    1874 mg
  • Nátrium
    16926 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    426.4 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1413.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    392 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3877 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    48248 micro
  • Lut-zea
    1037 micro
Összesen 4495 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2088 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Szósz

Töltelék

Tészta

Sütéshez

Elkészítés

Szósz

  1. Először a mártogatóst készítjük el, hogy jól összeérjenek benne az ízek. Lereszelünk egy teáskanálnyi gyömbért és a fokhagymát.
  2. Minden hozzávalót alaposan összekeverünk egy tálban, és eltesszük a hűtőbe.

Töltelék

  1. Egy nagy tálba tesszük a húsokat. A tofut lecsepegtetjük, jól összekeverjük a darált hússal.
  2. A metélőhagymát megmossuk, felaprítjuk, ugyanígy teszünk a vöröshagymával és a shiitake gombával is. A fokhagymát lereszeljük.
  3. A hozzávalókat alaposan összekeverjük egy fakanállal, majd megfűszerezzük, és ráöntjük az olajat és a szójaszószt.

Tészta

  1. Egy tálban alaposan összegyúrjuk az összetevőket. Egy jó rugalmas tésztát kell kapjunk, amit könnyű nyújtani és nem szakad el. Semmiképp sem szabad, hogy ragacsos legyen.
  2. A lehető legvékonyabbra nyújtjuk (akár két részletben), és egy 3,5 cm átmérőjű derelyeszaggató hátuljával korongokat szaggatunk belőle. Az így készült lapot kicsit kinyújtjuk, aztán ráhelyezzük a derelyeszaggatóra.
  3. Egy evőkanál tölteléket teszünk bele, amit jól lesimítunk, majd vízzel bekenjük a tészta széleit, és összecsukjuk a szerkezetet. Kinyitva óvatosan kivesszük a batyunkat, és redőivel felfelé állítva letesszük egy lisztezett felületre (különben könnyen odaragadhat). Egymáshoz ne érjenek hozzá, nehogy összeragadjanak.
  4. Egy serpenyőben (ajánlott a palacsintasütő) kevés olajat hevítünk, és 6-8 db mandut, amennyi kényelmesen elfér, redőkkel felfelé ráteszünk az olajra. Ne hagyjuk, hogy odaragadjon, mozgassuk őket.
  5. Közben egy nagyobb falú serpenyőben felforrósítunk 1 bögre vizet. Amikor a manduk alja megpirult, oldalra fordítjuk, majd a másik oldalára, hogy mindenhol szép piros legyen.
  6. A serpenyőnyi pirosra sült mandut olajostul egy mozdulattal átöntjük a forró vizes serpenyőbe, és fedőt rakunk rá. Mindössze 2 percig legyenek a vízben, különben túl szottyadtak lesznek.
  7. Ezalatt a palacsintasütőben pótoljuk az olajat, és újabb adag mandut teszünk fel sülni. Kb. mire rátettük az összeset, addigra vehetjük ki az előző adagot a vízből. Ezen a módon az összes mandut megsütjük és megfőzzük.
  8. A megfőtt mandukat kiszedjük tálba. Most már nem fognak összeragadni.
  9. Rizst lehet hozzá főzni. A szószt kis tálkákba adagoljuk, a tányérra tesszük, majd szépen elrendezzük a mandukat és a rizst körülötte.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 8343
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 15.

Ajánló

Meg lehet szórni egy kevés szezámmaggal vagy petrezselyemmel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredeti mandu Koreából
Fonott Kalács 77 recept

Rászántam végre magam, és bevásároltam, megvettem mindent, ami az eredeti manduhoz kell. Hát, nem volt olcsó, de az eredmény csodálatos! Sokkal finomabb, mint a magyarosított, olcsó változat, amit korábban csináltam. Ezt a receptet egy YouTube videóról szedtem, így most teljesen eredeti koreai változatát olvashatjátok. Akinek gondjai akadtak néhány összetevő beszerzésével, annak ajánlom a másik receptemet. Itt vannak inspirációk, mivel lehet helyettesíteni azokat, amiket nem kapunk meg a boltban. Elkészíthető vega változatban is, akkor a hús helyett még annyival több tofut kell belerakni. A mandut egyébként levesbe főzve is szokták készíteni, lehet, hogy az lesz a következő nagy projektem. Hasonlít a török mantıhoz, a kínai csiaocéhez, a mongol bódzhoz és hósorhoz, a tibeti momóhoz, illetve a japán gjózához. Eredetileg mongol recept, és a Selyemúton érkezett meg Koreába.

Hozzávalók

Szósz

Töltelék

Tészta

Sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...