r
Nosalty Logó

Epres-joghurtos túrótorta Anyák napjára

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kacz
Epres-joghurtos túrótorta Anyák napjára
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 5315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Összesen 180 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    705 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    231 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    138.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    171 g

Zsír

  • Összesen
    300.4 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8460 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    1701 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    2773 mg
  • Nátrium
    1121 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    45 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    490.8 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1661.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1389 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    507 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1361 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1224 micro
Összesen 5315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.7 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótához a puha vajat a cukorral -robotgéppel- habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, tovább habosítjuk.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és felváltva beleforgatjuk az előző masszát, és a sütőporos-kakaós lisztet.
  3. 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb 20 perc), rácson hűlni hagyjuk.
  4. A zselatinport a tejben feloldjuk, egy edényben a joghurtot felforrósítjuk, levesszük a tűzről és simára keverjük benne a zselatint, hűlni hagyjuk.
  5. A krémhez a túrót a fele mennyiségű cukorral kikeverjük.
  6. A mascarponét a cukor másik felével robotgéppel habosra keverjük, majd beledolgozzuk a túrós krémet is.
  7. Az epreket megmossuk, hagyunk pár szemet a díszítéshez, a többi mennyiség 1/3 részét pürésítjük, 2/3 részét felkockázzuk, és a lekvárral együtt a krémhez keverjük.
  8. A tejszínt habbá verjük, óvatosan a krémbe forgatjuk.
  9. Mikor a joghurt langyosra hűlt, ezt is elvegyítjük a krémben.
  10. A formába visszatesszük a piskótát, rásimítjuk a krémet, eperszeletekkel és csokiforgáccsal díszítjük, minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6554
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyámnak készült anyák napjára, kicsit variáltam a meglévő receptekkel.

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...