Epres-joghurtos túrótorta Anyák napjára
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kacz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskótához
-
18g tojás23 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
5g vaj39 kcal
-
2 kcal
Krémhez
-
42g tehéntúró61 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
21g joghurt13 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
3 kcal
-
7g eperlekvár19 kcal
-
7g tej4 kcal
-
2g zselatin6 kcal
-
63g eper19 kcal
Díszítéshez
Összesen
445
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
65g vaj466 kcal
-
23 kcal
Krémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
250g joghurt153 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
80g eperlekvár222 kcal
-
80g tej45 kcal
-
20g zselatin67 kcal
-
750g eper226 kcal
Díszítéshez
Összesen
5315
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
Piskótához
-
7.5g tojás9 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
Krémhez
-
17g tehéntúró25 kcal
-
8.5g mascarpone34 kcal
-
8.5g joghurt5 kcal
-
6.8g habtejszín20 kcal
-
6.8g cukor26 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
2.7g eperlekvár8 kcal
-
2.7g tej2 kcal
-
0.7g zselatin2 kcal
-
25.5g eper8 kcal
Díszítéshez
Összesen
180
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 25 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 93 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 705 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 231 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 138.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
445
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 171 g
Zsír
-
Összesen 300.4 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8460 g
-
Cink 1308 mg
-
Szelén 96 mg
-
Kálcium 1701 mg
-
Vas 1014 mg
-
Magnézium 350 mg
-
Foszfor 2773 mg
-
Nátrium 1121 mg
-
Réz 52 mg
-
Mangán 45 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 490.8 g
-
Cukor 390 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1661.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1389 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 507 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 349 micro
-
Kolin: 716 mg
-
Retinol - A vitamin: 1361 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 307 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1224 micro
Összesen
5315
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 10.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.7 g
-
Cink 44 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
180
kcal
Hozzávalók
Piskótához
-
4 db tojás
-
4 ek cukor
-
4 ek finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
6.5 dkg vaj
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
Krémhez
-
50 dkg tehéntúró
-
25 dkg mascarpone
-
250 g joghurt
-
200 ml habtejszín
-
20 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 ek eperlekvár
-
8 ek tej
-
75 dkg eper
Díszítéshez
-
15 dkg eper
Elkészítés
Piskótához
- A piskótához a puha vajat a cukorral -robotgéppel- habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, tovább habosítjuk.
- A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és felváltva beleforgatjuk az előző masszát, és a sütőporos-kakaós lisztet.
- 180 fokon tűpróbáig sütjük (kb 20 perc), rácson hűlni hagyjuk.
- A zselatinport a tejben feloldjuk, egy edényben a joghurtot felforrósítjuk, levesszük a tűzről és simára keverjük benne a zselatint, hűlni hagyjuk.
- A krémhez a túrót a fele mennyiségű cukorral kikeverjük.
- A mascarponét a cukor másik felével robotgéppel habosra keverjük, majd beledolgozzuk a túrós krémet is.
- Az epreket megmossuk, hagyunk pár szemet a díszítéshez, a többi mennyiség 1/3 részét pürésítjük, 2/3 részét felkockázzuk, és a lekvárral együtt a krémhez keverjük.
- A tejszínt habbá verjük, óvatosan a krémbe forgatjuk.
- Mikor a joghurt langyosra hűlt, ezt is elvegyítjük a krémben.
- A formába visszatesszük a piskótát, rásimítjuk a krémet, eperszeletekkel és csokiforgáccsal díszítjük, minimum 4 órára hűtőbe tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6554
- Feltöltés dátuma: 2013. május 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Kacz
22 recept
Édesanyámnak készült anyák napjára, kicsit variáltam a meglévő receptekkel.