r
Nosalty Logó

Epres Charlotte-trifle - az óriás retro pohárkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Epres Charlotte-trifle - az óriás retro pohárkrém
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A lekváros piskótatekercsekhez

A gyümöcszseléhez

A mártogatós piskótákhoz és az alsó réteghez

A mascarponekrémhez

Az epermousse-réteghez

A habhoz és a díszítéshez

Összesen 661 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A lekváros piskótatekercsekhez

A gyümöcszseléhez

A mártogatós piskótákhoz és az alsó réteghez

A mascarponekrémhez

Az epermousse-réteghez

A habhoz és a díszítéshez

Összesen 7922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A lekváros piskótatekercsekhez

A gyümöcszseléhez

A mártogatós piskótákhoz és az alsó réteghez

A mascarponekrémhez

Az epermousse-réteghez

A habhoz és a díszítéshez

Összesen 186 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 661 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.2 g

Zsír

  • Összesen
    592 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1580 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3248.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    746 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1272 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    487.2 g
  • Cukor
    309 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    2429.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    440 mg
  • D vitamin:
    363 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    998 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1717 micro
Összesen 7922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A lekváros piskótatekercsekhez

A gyümöcszseléhez

A mártogatós piskótákhoz és az alsó réteghez

A mascarponekrémhez

Az epermousse-réteghez

A habhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A lekváros piskótatekercsekhez

  1. Először a piskótát készítsük el: a tojásokat törjük fel egyenként, és válasszuk külön két tálba a fehérjét és a sárgáját. A fehérjéhez adjuk egy csipet sót, és verjük kemény, fényes habbá. Aztán habosítsuk cukorral a sárgákat úgy, hogy kanalanként hozzáadagoljuk a vizet. Legyen szinte teljesen fehér, ne lehessen darabokat látni benne.
  2. A cukros sárgája krémet adagoljuk a fehérjéhez egy spatulával fentről-lefelé körözve, hogy közben levegőbuborékokat is juttassunk a masszába. Végül szitáljuk a lisztet hozzá kisebb adagokban, a spatulával ugyanúgy keverjük tovább habos tésztaállagúvá.
  3. Egy nagy, vékonykarimájú gáztepsit kibélelünk egy sütőpapírral, és erre terítjük szét a tésztamasszát. Egy habkártya segítségével szögletesre formázzuk, és előmelegített 170-175 fokos sütőbe toljuk, ahol 10-15 perc alatt készre sütjük. Figyeljük folyamatosan, nehogy túlpiruljon és kiszáradjon a tészta.
  4. A sütőből kivett piskótát azonnal fordítsuk egy előre benedvesített és szétterített konyharuhára. Húzzuk le a hátuljáról óvatosan a sütőpapírt, és egyből tekerjük fel a ruhával, így hagyjuk legalább egy fél órát pihenni és hűlni.
  5. Mikor kihűlt, tekerjük ki a konyharuhán, és kenjük meg szép egyenletesen eloszlatva rajta a nem darabos, krém szerű lekvárt úgy, hogy az egyik végén hagyjunk ki egy-két ujjnyi csíkot. Annál a végénél kezdjük el feltekerni, ahol lekváros. A konyharuhával formázzuk óvatosan, hogy kialakítsuk a végső formáját, aztán tekerjük be, és tegyük hűtőbe legalább pár órára vagy egy egész estére, így könnyebb lesz majd felvágni.

A gyümöcszseléhez

  1. A zselatinport hideg vízben feloldjuk, és forrás előtti pillanatig melegítjük, majd lehúzzuk a főzőlapról, feloldjuk benne a cukrot. Ha már egy picit hűlt hozzáadjuk szűrőn keresztül egy fél citrom levét, aztán a szörpöt ízlés szerint. Hagyjuk hűlni.

A mártogatós piskótákhoz és az alsó réteghez

  1. A trifle-tál aljának közepére építsünk egy kis tiramisu-bázist. A babapiskótákat mártsuk bele a tejeskávéba, és két rétegben, keresztbe tegyük egymásra őket.
  2. Ezt a kis erődöt szórjuk körbe felezett eprekkel, majd öntsük nyakon a gyümölcsöt a már dermedő zselével, így rakjuk a hűtőbe a következő részfeladat ellátásáig.

A mascarponekrémhez

  1. A mascarponét a citrom és lime levével és reszelt héjával kihabosítjuk, majd a zselés rétegre szedjük hablapáttal és elegyengetjük a tetejét.

Az epermousse-réteghez

  1. Megmossuk és lecsumázzuk az epreket, és a 15-20 legszebb darabot félreteszünk. A többit egy turmixgépben, vagy botmixerrel összepürézzük, és egy szitán, hogy a magoktól megszabaduljunk, átpasszírozzuk. Egy közepes szószos edényben felmelegítjük a püré harmadrészét a cukorral, majd hozzáadjuk a zselatinport, amivel folyamatos keverés mellett forrásig melegítjük. Ne csomósodjon össze! Amikor teljesen felolvadt a cukor és elkezdett besűrűsödni a püré, akkor húzzuk félre, keverjük hozzá a püré másik felét és hagyjuk hűlni.
  2. Egy nagy keverőtálban habosítsuk ki a tejszínt. Ha kihűlt, részletekben óvatosan forgassuk hozzá az eperpürét egy spatulával. Ne keverjük túl, maradjon habos, de kapjon egységes színt!
  3. A jól megdermedt lekváros piskótatekercset 1,5 cm-es karikákra vágjuk és két sorban körberakjuk vele a tálat (ez kerül a mascarponekrém tetejére körbe-körbe). Amikor a mousse is kihűlt már, akkor ezzel töltjük meg a tál közepét. Felhalmozzuk a piskótatekercsek által kijelölt területre, legyen jó magas, így körbe tudjuk rakni a félretett felezett eprekkel (ezek az üveghez közel kerüljenek).

A habhoz és a díszítéshez

  1. A habtejszínt egy kis habfixálóval kihabosítjuk, aki szeretne tehet hozzá cukrot is, ezt halmozzuk a tál tetejére.
  2. A trifle-t felezett eprekkel, pirított madulapehellyel, mentalevéllel, áfonyával, ribizlivel díszítjük. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3606
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 04.

Ajánló

Nagy buliba vagy családi rendezvényre, az asztal tökéletes dísze és az est fénypontja lehet!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem lesz egy rövid menet, előre szólok, de megéri, ha saját készítésű cuccokkal töltöd meg az óriási, lábon álló trifle-tálat! Ez csak egy a sok elkészítési módozat közül, használd a fantáziád és csináld meg a saját összeállításodat!

Hozzávalók

A lekváros piskótatekercsekhez

A gyümöcszseléhez

A mártogatós piskótákhoz és az alsó réteghez

A mascarponekrémhez

Az epermousse-réteghez

A habhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...