r
Nosalty Logó

Egyszerű karalábéfőzelék fasírttal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Hankusz Sára
Egyszerű karalábéfőzelék fasírttal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Karalábéfőzelék

Fasírt

604
Kalória
35.7g
Fehérje
63.4g
Szénhidrátok
23.4g
Zsír
455.1g
Víz
186.3g
Koleszterin
16g
Rost
14g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Karalábéfőzelék

Fasírt

Összesen 604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Karalábéfőzelék

Fasírt

Összesen 2414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Karalábéfőzelék

Fasírt

Összesen 62 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1925.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    986 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    455.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 604 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.7 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    745 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7701.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    2126 mg
  • Nátrium
    3943 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

Víz

  • Összesen
    1820.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    925 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    515 micro
  • Kolin:
    847 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 2414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

Karalábéfőzelék

  1. A karalábékat pucoljuk meg és vágjuk apró kockákra.
  2. Egy lábosban hevítsük fel az olajat, és a felkockázott karalábét tegyük bele.
  3. Alaposan pirítsuk le, mert az adja a szuper ízét. 10-15 perc pirítás után, öntsük fel annyi alaplével, hogy ellepje.
  4. Ezután sózzuk-borsozzuk és adjuk hozzá a felaprított zöldfűszereket.
  5. Egy kis kanálnyi édesítővel állítsuk be az ízharmóniát.
  6. Fedjük le és főzzük puhára. Ezt követően turmixoljuk le egy pici részét(ezzel is sűríteni fogjuk).
  7. Egy tálban keverjük össze csomómentesre a lisztet a tejföllel és folyamatosan öntsük fel a meleg karalábéfőzelék folyékonyabb részével. (így fogjuk a hőt kiegyenlíteni)
  8. Ezt a habarást utána öntsük a főzelékhez, egyszer még rottyantsuk össze és el is készült a főzelék. Tetszőleges feltéttel kínáljuk, mi most fasírtot ajánlottunk hozzá.

Fasírt

  1. A zsemlét áztassuk be az alaplébe vagy vízbe és tegyük félre.
  2. A vöröshagymát vágjuk finomra és olajon dinszteljük meg.
  3. A darált húst keverjük össze a sült hagymával, a fűszerekkel, tojássárgával, majd a kenyeret nyomkodjuk ki és azt is adjuk hozzá.
  4. Alaposan dolgozzuk össze és formázzuk meg. A zsemlemorzsába forgassuk meg őket.
  5. Az olajat hevítsük fel és mikor már kellően meleg, akkor süssük ki a fasírtokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

A karalábéfőzelék egy szuper ebéd vagy vacsora, amihez fasírtot, tojást kínálhatunk vagy akár magában is megállja a helyét. A karakteres ízvilágból kifolyólag nem igényel sok fűszerezést.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!