r
Nosalty Logó

Egyszerű karalábéfőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hankusz Sára
Egyszerű karalábéfőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Karalábéfőzelék

Összesen 195 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Karalábéfőzelék

Összesen 777 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Karalábéfőzelék

Összesen 30 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    873.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 195 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3493 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    1928 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.7 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1422.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    919 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 777 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 30 kcal

Hozzávalók

Karalábéfőzelék

Elkészítés

Karalábéfőzelék

  1. A karalábékat pucoljuk meg és vágjuk apró kockákra.
  2. Egy lábosban hevítsük fel az olajat, és a felkockázott karalábét tegyük bele.
  3. Alaposan pirítsuk le, mert az adja a szuper ízét. 10-15 perc pirítás után, öntsük fel annyi alaplével, hogy ellepje.
  4. Ezután sózzuk-borsozzuk és adjuk hozzá a felaprított zöldfűszereket.
  5. Egy kis kanálnyi édesítővel állítsuk be az ízharmóniát.
  6. Fedjük le és főzzük puhára. Ezt követően turmixoljuk le egy pici részét(ezzel is sűríteni fogjuk).
  7. Egy tálban keverjük össze csomómentesre a lisztet a tejföllel és folyamatosan öntsük fel a meleg karalábéfőzelék folyékonyabb részével. (így fogjuk a hőt kiegyenlíteni)
  8. Ezt a habarást utána öntsük a főzelékhez, egyszer még rottyantsuk össze és el is készült a főzelék. Tetszőleges feltéttel kínáljuk, mi most fasírtot ajánlottunk hozzá.
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 5565
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 04.

Ajánló

Ha tejérzékenyeknek készítjük, akkor vegán tejföllel csináljuk a habarást.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű karalábéfőzelék
Hankusz Sára 164 recept

A karalábéfőzelék egy szuper ebéd vagy vacsora, amihez fasírtot, tojást kínálhatunk vagy akár magában is megállja a helyét. A karakteres ízvilágból kifolyólag nem igényel sok fűszerezést.

Hozzávalók

Karalábéfőzelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...