r
Nosalty Logó

Édes és sós csigák Évi néni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Édes és sós csigák Évi néni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A pizzás töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

A mandulás-kardamomos töltelékhez

Összesen 567 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A pizzás töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

A mandulás-kardamomos töltelékhez

Összesen 4533 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A pizzás töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

A mandulás-kardamomos töltelékhez

Összesen 268 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1370.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1737 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 567 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160.3 g

Zsír

  • Összesen
    207 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10965.1 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    597 mg
  • Kálcium
    1290 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    1034 mg
  • Foszfor
    4007 mg
  • Nátrium
    3954 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    552.6 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1511 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    616 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1459 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    620 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 4533 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    828 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pizzás töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

A mandulás-kardamomos töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük a mézet, és felfuttatjuk vele az élesztőt.
  2. Ha megkelt, hozzákeverjük a joghurtot, olvasztott vajat, tojások sárgáját, cukrot, majd a lisztet és a sót, vaníliakivonatot, citrusport.Lágy, rugalmas tésztát dagasztunk belőle, amit 1 órát kelesztünk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, ketté osztjuk, egy-egy téglalapot nyújtunk belőle.
  4. Késes robotgépben a sonkát, sajtot, fűszereket és a szószt összedaráljuk (még darabos legyen). A kinyújtott tésztát megkenjük olvasztott vajjal, majd elterítjük rajta a pizzás tölteléket, feltekerjük és kb. 3 cm magascsigákra szeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól messzebb, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal.
  5. A mandulát, a kardamomot és a cukrot a késes robotgépben megdaráljuk (darabos legyen).
  6. A 2 tojásfehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük. A második kinyújtott tésztát megkenjük vajjal, szétterítjük rajta a tojásfehérjehabot, egyik részére a mandulás keveréket szórjuk, a másik felét megszórjuk fahéjjal és kevés cukorral, és feltekerjük. Ebből is 3 cm magas csigákat vágunk, sütőpapíros tepsibe tesszük, megkenjük tojással.
  7. A tésztákat fél órát langyos helyen kelesztjük, aztán 160 C-ra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen (alul-felül sütés: 180 C) kb fél óra alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3839
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édes és sós csigák Évi néni konyhájából
Évi néni 1830 recept

Az iskolaszezonban muszáj elkápráztatnom a kisfiamat mindig valami új tízóraival, különben nem eszik a büdös kölke. Elfelejthetem a reggeli alvást.

Hozzávalók

A tésztához

A pizzás töltelékhez

A fahéjas töltelékhez

A mandulás-kardamomos töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...