r
Nosalty Logó

Diós-mákos rudacskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Diós-mákos rudacskák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 2219 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 8872 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Összesen 429 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    126.1 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1767.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    697 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.2 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    723 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    708 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 2219 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    128.9 g

Zsír

  • Összesen
    504.4 g
  • Telített zsírsav
    224 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    130 g
  • Koleszterin
    1294 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7071.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    2790 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    930 mg
  • Foszfor
    2796 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1008.8 g
  • Cukor
    480 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2893 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2832 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    616 micro
Összesen 8872 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 429 kcal

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Alaposan kikeverjük a vajat, cukrot és a citromhéjat, majd beledolgozzuk a tojások sárgáját, majd beledolgozzuk a sóval elkevert lisztet, folpackba csomagoljuk, és hidegre tesszük addig, amíg a tészta egybe áll, kezelhető lesz.
  2. A pihentetett tésztát kettéosztjuk, majd lisztezett felületen átgyúrjuk, és 40x28 centiméteres lappá nyújtjuk, ezután 8 cm-es csíkokra vágjuk fel.
  3. A diós tölteléket 5 felé osztjuk, rudakká sodorjuk, majd a tésztacsíkok egyik felére helyezzük úgy, hogy egy kis rész maradjon szabadon rajta, ezután ráhajtjuk először a kisebb tészta részt, majd a nagyobbik oldalt is ráhajtjuk, átgörgetjük, és kb 3 cm-es darabokra vágjuk. A kést előtte lisztbe mártjuk, hogy ne ragadjon hozzá a töltelék.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, és 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben, világos rózsaszínűre sütjük. A sütőből kivéve, vaníliás porcukorba hempergetjük.
  5. A másik adag tésztával és a töltelékkel ugyanígy járunk el.

Diós töltelék

  1. A tejet felforrósítjuk a cukorral, mézzel, citromhéjjal és a feldarabolt mazsolával, majd a tűzről levéve belekeverjük a darált diót, és hűlni hagyjuk. Ha túl lágy lenne a kihűlt töltelék, kevés piskótamorzsát adunk hozzá.

Mákos töltelék

  1. Ugyanúgy járunk el, mint a diósnál!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 9685
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-mákos rudacskák
Katharosz 499 recept

Nagyon finom, porhanyós, omlós tésztájú aprósütemény, jól záródó dobozban napokig eláll.

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Mákos töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...