Diós és mákos kiflik - Tündér konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
63g tehéntúró92 kcal
-
63g vaj448 kcal
-
10 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A diós töltelékhez
-
20g dió131 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
5g mazsola15 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
56 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
A mákos töltelékhez
A kiflik kenéséhez és szórásához
Összesen
1285
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
250g vaj1793 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A diós töltelékhez
-
80g dió523 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
20g mazsola60 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
222 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
A mákos töltelékhez
-
80g mák420 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
20g mazsola60 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
222 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A kiflik kenéséhez és szórásához
Összesen
5133
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 25% Zsír
A tésztához
-
19g finomliszt69 kcal
-
19g tehéntúró28 kcal
-
19g vaj136 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A diós töltelékhez
-
6.1g dió40 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
1.5g mazsola5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6.1g sárgabaracklekvár17 kcal
-
0.5g narancshéj0 kcal
A mákos töltelékhez
-
6.1g mák32 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
1.5g mazsola5 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6.1g sárgabaracklekvár17 kcal
-
0.5g citromhéj0 kcal
A kiflik kenéséhez és szórásához
Összesen
391
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.8 g
Zsír
-
Összesen 78.3 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1553.3 g
-
Cink 165 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 450 mg
-
Vas 129 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 537 mg
-
Nátrium 100 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 124.5 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 89.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 447 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 75 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 439 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
1285
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.3 g
Zsír
-
Összesen 313.4 g
-
Telített zsírsav 147 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 718 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6213.1 g
-
Cink 662 mg
-
Szelén 121 mg
-
Kálcium 1799 mg
-
Vas 516 mg
-
Magnézium 509 mg
-
Foszfor 2149 mg
-
Nátrium 400 mg
-
Réz 28 mg
-
Mangán 30 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 497.9 g
-
Cukor 237 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 356.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1790 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 261 micro
-
Kolin: 275 mg
-
Retinol - A vitamin: 1755 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 405 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 297 micro
Összesen
5133
kcal
- 8% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 471 g
-
Cink 50 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 136 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
391
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
25 dkg tehéntúró
-
1 ek vaníliás cukor
-
1 csipet só
A diós töltelékhez
-
2 dkg mazsola
-
4 ek sárgabaracklekvár
A mákos töltelékhez
-
2 dkg mazsola
-
4 ek sárgabaracklekvár
A kiflik kenéséhez és szórásához
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőbe tesszük, de egy éjszakát vagy egész napot is pihenhet.
- A diós és a mákos töltelék hozzávalóit összekeverjük, a lekvár kivételével.
- A pihentetett tésztát két egyenlő részre osztjuk, bucivá formáljuk, amelyekből egyenként 25-28 cm átmérőjű köröket nyújtunk.
- Az egyik tésztát megkenjük lekvárral, rászórjuk a diós tölteléket, picit belenyomkodjuk a tésztába. Ezt követően 12 egyenlő cikkre vágjuk a tésztánkat és a cikkeket kifli formára feltekerjük. Ugyan így járunk el a másik tésztával és a mákos töltelékkel.
- A kifliket 2 sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tejjel felvert tojással megkenjük és fahéjas kristálycukorral megszórjuk.
- Előmelegített sütőben készre sütjük. (Arra ügyeljünk, hogy a tészta még hideg legyen, amikor a sütőbe kerül.) A kész kifliket hagyjuk a tepsiben hűlni, mert melegen picit puha lehet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6081
- Feltöltés dátuma: 2011. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A diós és mákos kiflik készítését a rugelach: http://www.nosalty.hu/recept/rugelach ihlette, de a tésztáját a jól bevált túrós tésztából készítettem. Csokoládés, kakaós töltelékkel is finom. Karácsonyra is megsüthető, jól illik az ünnep hangulatához, remek aprósütemény. (Aki előre szeretne dolgozni nyersen, feltekert állapotban lefagyaszthatja és felolvadás után kisütheti, de kisütött állapotban is fagyasztható. Bár én a frissen sütött sütemények híve vagyok, de aki így tud az idejével gazdálkodni, kipróbálhatja a fagyasztást.)