r
Nosalty Logó

Diós-mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-mákos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 8086 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 417 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    85.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1388.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.6 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1350 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    511.1 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    200 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    196 g
  • Koleszterin
    476 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8332.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    2850 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    728 mg
  • Foszfor
    3215 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    813.7 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    336 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2955 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2210 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    531 micro
Összesen 8086 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 417 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt melegítsük elő 150 fokra.
  2. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, bele a porcukrot, a sütőport, a tejfölt, a tojások sárgáját. Összegyúrjuk, és kétfelé vesszük.
  3. Kinyújtjuk az elsőt, kikent-lisztezett tepsibe fektetjük, és megkenjük lekvárral.
  4. Megkeverjük a tölteléket: A margarint, a porcukrot, a réteslisztet és a sütőport a tejjel összekeverjük.
  5. A krémet kettévesszük, az egyikhez a mákot a másikhoz a diót adjuk. A mákosba belereszeljük a citrom héját, a diósba mandulalikőrt csepegtetünk. Felverjük a tojásfehérjét, és a két krémbe elosztjuk.
  6. A lekváros lap egyik felére diós, a másik felére mákos krémet kenjük. Kinyújtjuk a másik lapot és a tetejére helyezzük.
  7. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A tetejére csokimáz kerül.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 23792
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A diós töltelék a mandulaaromától lett ilyen zöld. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...