r
Nosalty Logó

Diétás olasz pizza

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
HEsztus
Diétás olasz pizza
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta (2 db 32 cm-es)

Paradicsomszósz

Feltét (ízlés szerint)

524
Kalória
22.1g
Fehérje
65.6g
Szénhidrátok
20.7g
Zsír
180.6g
Víz
33.7g
Koleszterin
7.7g
Rost
6.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta (2 db 32 cm-es)

Paradicsomszósz

Feltét (ízlés szerint)

Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta (2 db 32 cm-es)

Paradicsomszósz

Feltét (ízlés szerint)

Összesen 3140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta (2 db 32 cm-es)

Paradicsomszósz

Feltét (ízlés szerint)

Összesen 170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2150.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    1353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    180.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.8 g

Zsír

  • Összesen
    124.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12902.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1434 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    633 mg
  • Foszfor
    2477 mg
  • Nátrium
    8120 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

Víz

  • Összesen
    1083.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1838 micro
  • β-crypt
    193 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    2484 micro
Összesen 3140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    3746 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

Tészta (2 db 32 cm-es)

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztkeveréket a sóval és az olajjal.
  2. Kis lyukat csinálunk a liszt közepén, ahova szórjuk be a cukrot, majd morzsoljuk rá az élesztőt. Erre öntsünk 0,5 dl meleg vizet (nem forrásban lévőt, csapból engedett meleget). Ha felfutott az élesztő, akkor alaposan gyúrjuk össze a tésztát a maradék (1,5 dl) vízzel. (Ha nagyon kemény a tészta, akkor öntsünk még hozzá egy kis vizet.)
  3. Vágjuk ketté a tésztát, és formázzunk belőle 2 egyforma méretű gombócot. A gombócokat liszttel beszórt zacskókba rakva kb. fél napra tegyük be a hűtőbe kelni. Én általában előtte este legyúrom a tésztát a másnapi vacsorához, tehát nem gond, ha többet van a hűtőben.
  4. Sütés előtt 2-3 órával korábban vegyük majd ki a hűtőből.

Paradicsomszósz

  1. A paradicsompürét öntsük lábosba, nyomjuk bele a fokhagymát, adjuk hozzá a sót, olajat, oregánót és a bazsalikomot. Legjobb a friss fűszer, de ha nincs otthon, akkor tökéletes a szárított is. Addig főzzük, míg kellően sűrű nem lesz, ez kb. 15-20 perc.

Feltét (ízlés szerint)

  1. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 1 cm vastagra, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük a paradicsomszósszal, majd erre szórjuk a trappista sajtot, majd erre rakjuk rá a sonkát, gombát, kukoricát vagy bármilyen tetszőleges feltétet. Tetejére rászórjuk a pizza mozzarellát.
  2. Maximális fokra előmelegített sütőben (villany esetén alul-felül sütéssel) kb. 10-15 percig sütjük. A sütőből kivéve szórjuk meg pár levél friss bazsalikommal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Rengeteget kísérletezgettem, hogy megtaláljam azt a pizzatésztát, ami diétás és finom is. Így jött létre ez a hibrid tészta, aminek a titka a kenyérliszt és a lassú kelesztés a hűtőben, amitől vékony, puha, de ropogós lesz a tészta.  Ennyi csalás nekem belefér a diétámba, hiszen nem minden nap ezt eszem. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Nápolyi pizzatészta

Az eredeti nápolyi pizza arról híres, hogy széle levegős és pufi, míg a belső része tökéletesen átsült és vékony. Elláthatjuk a kedvenc feltéteinkkel, bár érdemes szerényebbre ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!