r
Nosalty Logó

Diétás olasz pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
HEsztus
Diétás olasz pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta (2 db 32 cm-es)

Paradicsomszósz

Feltét (ízlés szerint)

Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta (2 db 32 cm-es)

Paradicsomszósz

Feltét (ízlés szerint)

Összesen 3140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta (2 db 32 cm-es)

Paradicsomszósz

Feltét (ízlés szerint)

Összesen 170 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2150.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    1353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.8 g

Zsír

  • Összesen
    124.3 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12902.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    1434 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    633 mg
  • Foszfor
    2477 mg
  • Nátrium
    8120 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1083.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    386 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1838 micro
  • β-crypt
    193 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    2484 micro
Összesen 3140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    3746 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

Tészta (2 db 32 cm-es)

Paradicsomszósz

Feltét (ízlés szerint)

Elkészítés

Tészta (2 db 32 cm-es)

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztkeveréket a sóval és az olajjal.
  2. Kis lyukat csinálunk a liszt közepén, ahova szórjuk be a cukrot, majd morzsoljuk rá az élesztőt. Erre öntsünk 0,5 dl meleg vizet (nem forrásban lévőt, csapból engedett meleget). Ha felfutott az élesztő, akkor alaposan gyúrjuk össze a tésztát a maradék (1,5 dl) vízzel. (Ha nagyon kemény a tészta, akkor öntsünk még hozzá egy kis vizet.)
  3. Vágjuk ketté a tésztát, és formázzunk belőle 2 egyforma méretű gombócot. A gombócokat liszttel beszórt zacskókba rakva kb. fél napra tegyük be a hűtőbe kelni. Én általában előtte este legyúrom a tésztát a másnapi vacsorához, tehát nem gond, ha többet van a hűtőben.
  4. Sütés előtt 2-3 órával korábban vegyük majd ki a hűtőből.

Paradicsomszósz

  1. A paradicsompürét öntsük lábosba, nyomjuk bele a fokhagymát, adjuk hozzá a sót, olajat, oregánót és a bazsalikomot. Legjobb a friss fűszer, de ha nincs otthon, akkor tökéletes a szárított is. Addig főzzük, míg kellően sűrű nem lesz, ez kb. 15-20 perc.

Feltét (ízlés szerint)

  1. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 1 cm vastagra, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Megkenjük a paradicsomszósszal, majd erre szórjuk a trappista sajtot, majd erre rakjuk rá a sonkát, gombát, kukoricát vagy bármilyen tetszőleges feltétet. Tetejére rászórjuk a pizza mozzarellát.
  2. Maximális fokra előmelegített sütőben (villany esetén alul-felül sütéssel) kb. 10-15 percig sütjük. A sütőből kivéve szórjuk meg pár levél friss bazsalikommal.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7995
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
HEsztus 2 recept

Rengeteget kísérletezgettem, hogy megtaláljam azt a pizzatésztát, ami diétás és finom is. Így jött létre ez a hibrid tészta, aminek a titka a kenyérliszt és a lassú kelesztés a hűtőben, amitől vékony, puha, de ropogós lesz a tészta.  Ennyi csalás nekem belefér a diétámba, hiszen nem minden nap ezt eszem. :)

Hozzávalók

Tészta (2 db 32 cm-es)

Paradicsomszósz

Feltét (ízlés szerint)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...