r
Nosalty Logó

Cukormentes püspökkenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Cukormentes püspökkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2327 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    143.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2303.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    876 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    796 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    690 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1253 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 2327 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A magvakat és az aszalványokat késsel felaprítjuk, majd beáztatjuk a kávé, a rum és a vaníliaaroma keverékébe.
  2. Hozzáreszeljük a citrom és a narancs héját, majd hagyjuk, hogy a gyümölcsök felszívják a folyadékot.
  3. Ezután hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
  4. A tojások sárgáját kihabosítjuk 2 evőkanál édesítőszerrel, lassan hozzáadjuk az olvasztott, de már kihűlt vajat, és jól elkeverjük.
  5. A lisztes aszalványokat elvegyítjük a tojásos masszában.
  6. Egy külön edényben a tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni. Időközben hozzáadunk 2 evőkanál édesítőszert, és kemény habbá verjük.
  7. A habot óvatosan hozzákanalazzuk a tésztához.
  8. Egy őzgerincet kevés vajjal kikenünk, eloszlatunk benne lisztet, majd elegyengetjük benne a tésztánkat.
  9. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük.
  10. Kihűlve, felszeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 82
  • Össznézettség: 978
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 04.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények

Receptjellemzők

Az aszalt gyümölcsök legjava kerül bele ebbe a finom, ünnepi püspökkenyérbe, ami ráadásul még cukormentes is! A cukrot édesítőszerrel pótoltuk, amiből elég volt keveset használni, hála az édes aszalványoknak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...