Csülkös pacalpörkölt
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
Pacal előkészítése
-
125g pacal106 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
38g fehérbor31 kcal
-
250g víz0 kcal
Pörkölt alap
-
123 kcal
-
6g sertészsír51 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
25g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Pörkölt
-
3 kcal
-
1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
1g paprikakrém0 kcal
-
250g sertéscsülök347 kcal
-
38g édes vörösbor31 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
Összesen
766
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
Pacal előkészítése
-
1000g pacal850 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
-
2000g víz0 kcal
Pörkölt alap
-
150g kolozsvári szalonna983 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
720g vöröshagyma262 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Pörkölt
-
23 kcal
-
11 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
2000g sertéscsülök2779 kcal
-
300g édes vörösbor246 kcal
-
40g leveskocka134 kcal
Összesen
6123
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
Pacal előkészítése
-
13.4g pacal11 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
4g fehérbor3 kcal
-
26.8g víz0 kcal
Pörkölt alap
-
13 kcal
-
0.6g sertészsír5 kcal
-
9.7g vöröshagyma4 kcal
-
2.7g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g hegyes erős paprika0 kcal
-
2.7g tv-paprika0 kcal
-
2.7g paradicsom0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Pörkölt
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.1g csípős fűszerpaprika0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0 kcal
-
0.1g paprikakrém0 kcal
-
26.8g sertéscsülök37 kcal
-
3 kcal
-
0.5g leveskocka2 kcal
Összesen
79
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.3 g
Zsír
-
Összesen 46.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1880.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 521 mg
-
Nátrium 1063 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 714.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 382 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 41 micro
-
β-karotin 559 micro
-
β-crypt 94 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 390 micro
Összesen
766
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 434.5 g
Zsír
-
Összesen 371.1 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 158 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 2363 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15042.4 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 417 mg
-
Kálcium 1261 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 616 mg
-
Foszfor 4165 mg
-
Nátrium 8506 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 134.4 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 5714.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 508 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 271 mg
-
D vitamin: 334 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 104 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 3053 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 325 micro
-
β-karotin 4470 micro
-
β-crypt 755 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 3118 micro
Összesen
6123
kcal
- 6% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 201.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 76.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 69 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
79
kcal
Hozzávalók
Pacal előkészítése
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál köménymag
-
2 db babérlevél
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
3 dl fehérbor
-
2 l víz
Pörkölt alap
-
3 ek sertészsír
-
8 közepes db vöröshagyma
-
2 dl víz
-
1 csipet só
-
1 db hegyes erős paprika
-
2 közepes db tv-paprika
-
2 közepes db paradicsom
-
6 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál köménymag
Pörkölt
-
2 ek fűszerpaprika
-
1 ek csípős fűszerpaprika
-
2 teáskanál fekete bors
-
1 teáskanál fehér bors
-
1 kávéskanál cayenne paprika
-
1 teáskanál majoranna
-
1 kávéskanál szerecsendió
-
1 kk chili
-
1 teáskanál négyszínű bors
-
1 ek paprikakrém
-
2 kg sertéscsülök
-
3 dl édes vörösbor
Elkészítés
Pacal előkészítése
- A pacalt csíkokra vágjuk, megmossuk. Egy leveses fazekat felöntünk vízzel, teszünk bele 2 db negyedbe vágott vöröshagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, 1 teáskanál egész fekete borsot, 1 mokkáskanál egész köményt, 2 db babérlevelet, 1/2 citrom levét, 3 dl száraz fehérbort.
- Beletesszük a pacalt, és addig főzzük benne, amíg tiszta illata nem lesz. Ezután leszűrjük. Ha kell, ezt a műveletet még egyszer megismételjük.
Pörkölt alap
- A szalonnát vékonyra felszeleteljük, és sertészsírral együtt zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott (8 db) vöröshagymát, picit megsózzuk, és aláöntünk kb. 0,5 dl vizet. Párolódni hagyjuk.
- Amikor kezd fonnyadni, hozzátesszük a felkockázott paprikákat és paradicsomot (ha lehet, húzzuk le a héját), kevés vizet öntünk hozzá, ha kezd lesülni, és addig pároljuk, amíg teljesen szét nem esik, ettől lesz jó szaftos a pörköltünk.
- Időközben hozzátesszük a fokhagymát, amelyet megpucolunk. Egy deszkát megszórunk kb. 1 mokkáskanál egész köménnyel, és egy konyhakés hátlapjával szétnyomkodunk rajta 6-7 gerezd fokhagymát, melyet utána apróra felszeletelünk, és akkor adjuk a lecsós alaphoz, amikor a hagyma már jól szétesett.
Pörkölt
- Ezután beletesszük a lecsepegtetett pacalt. Kicsit pároljuk, majd megszórjuk csemege és csípős pirospaprikával, őrölt borsokkal, majoránnával, szerecsendióval, cayenne borssal, chilivel és babérlevél porral. Jól átkeverjük, és teszünk még hozzá csemege paprikakrémet kb. 1 evőkanálnyit. Kb. 15-20 percig időnként megkeverve főzzük.
- Majd hozzáadjuk a csülök csontját, és ha már kezd puhulni a pacal (ez kb. 30-45 perc), hozzátesszük a felkockázott csülköt is, kb. fele felkockázott bőrével együtt. Ekkor felöntjük vörösborral, és hozzáadjuk a pörköltszaft kockákat is.
- Érdemes kb. 3-4-szer a fűszerezést megismételni, de ez kóstolás és ízlés dolga. Valamint, aki szereti, tehet bele még szárított, erős fűszerpaprikát is. Ha kezd lesülni, időnként kevergetve kevés vizet adunk hozzá. Természetesen a megadott fűszerek mennyisége az, amelyet az étel teljes elkészítéséig összesen felhasználok.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 43
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 55
- Össznézettség: 47786
- Feltöltés dátuma: 2015. május 30.
Ajánló
Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Én nem szerettem a pacalt, egészen addig, amíg az egyik főzős műsorban nem láttam, hogyan készítik, és olyan guszta volt, hogy rögtön ki akartam próbálni. Igaz, ott nem csülkös volt, de a saját próbák során kialakult ez a családom számára is tökéletes változat. Ez garantáltan ízleni fog annak is, aki még sohasem vetemedett rá, hogy megkóstolja a pacalpörköltet. Hozzáteszem, én is csak az általam készítettet eszem meg, mert az tudom, hogy készül...