r
Nosalty Logó

Csülkös pacalpörkölt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csülkös pacalpörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pacal előkészítése

Pörkölt alap

Pörkölt

Összesen 766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pacal előkészítése

Pörkölt alap

Pörkölt

Összesen 6123 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Pacal előkészítése

Pörkölt alap

Pörkölt

Összesen 79 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1880.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    1063 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    390 micro
Összesen 766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    434.5 g

Zsír

  • Összesen
    371.1 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    2363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15042.4 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    417 mg
  • Kálcium
    1261 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    616 mg
  • Foszfor
    4165 mg
  • Nátrium
    8506 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    5714.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    271 mg
  • D vitamin:
    334 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    3053 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    325 micro
  • β-karotin
    4470 micro
  • β-crypt
    755 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3118 micro
Összesen 6123 kcal
  • 6% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    69 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Pacal előkészítése

Pörkölt alap

Pörkölt

Elkészítés

Pacal előkészítése

  1. A pacalt csíkokra vágjuk, megmossuk. Egy leveses fazekat felöntünk vízzel, teszünk bele 2 db negyedbe vágott vöröshagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, 1 teáskanál egész fekete borsot, 1 mokkáskanál egész köményt, 2 db babérlevelet, 1/2 citrom levét, 3 dl száraz fehérbort.
  2. Beletesszük a pacalt, és addig főzzük benne, amíg tiszta illata nem lesz. Ezután leszűrjük. Ha kell, ezt a műveletet még egyszer megismételjük.

Pörkölt alap

  1. A szalonnát vékonyra felszeleteljük, és sertészsírral együtt zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott (8 db) vöröshagymát, picit megsózzuk, és aláöntünk kb. 0,5 dl vizet. Párolódni hagyjuk.
  2. Amikor kezd fonnyadni, hozzátesszük a felkockázott paprikákat és paradicsomot (ha lehet, húzzuk le a héját), kevés vizet öntünk hozzá, ha kezd lesülni, és addig pároljuk, amíg teljesen szét nem esik, ettől lesz jó szaftos a pörköltünk.
  3. Időközben hozzátesszük a fokhagymát, amelyet megpucolunk. Egy deszkát megszórunk kb. 1 mokkáskanál egész köménnyel, és egy konyhakés hátlapjával szétnyomkodunk rajta 6-7 gerezd fokhagymát, melyet utána apróra felszeletelünk, és akkor adjuk a lecsós alaphoz, amikor a hagyma már jól szétesett.

Pörkölt

  1. Ezután beletesszük a lecsepegtetett pacalt. Kicsit pároljuk, majd megszórjuk csemege és csípős pirospaprikával, őrölt borsokkal, majoránnával, szerecsendióval, cayenne borssal, chilivel és babérlevél porral. Jól átkeverjük, és teszünk még hozzá csemege paprikakrémet kb. 1 evőkanálnyit. Kb. 15-20 percig időnként megkeverve főzzük.
  2. Majd hozzáadjuk a csülök csontját, és ha már kezd puhulni a pacal (ez kb. 30-45 perc), hozzátesszük a felkockázott csülköt is, kb. fele felkockázott bőrével együtt. Ekkor felöntjük vörösborral, és hozzáadjuk a pörköltszaft kockákat is.
  3. Érdemes kb. 3-4-szer a fűszerezést megismételni, de ez kóstolás és ízlés dolga. Valamint, aki szereti, tehet bele még szárított, erős fűszerpaprikát is. Ha kezd lesülni, időnként kevergetve kevés vizet adunk hozzá. Természetesen a megadott fűszerek mennyisége az, amelyet az étel teljes elkészítéséig összesen felhasználok.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 47786
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 30.

Ajánló

Friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én nem szerettem a pacalt, egészen addig, amíg az egyik főzős műsorban nem láttam, hogyan készítik, és olyan guszta volt, hogy rögtön ki akartam próbálni. Igaz, ott nem csülkös volt, de a saját próbák során kialakult ez a családom számára is tökéletes változat. Ez garantáltan ízleni fog annak is, aki még sohasem vetemedett rá, hogy megkóstolja a pacalpörköltet. Hozzáteszem, én is csak az általam készítettet eszem meg, mert az tudom, hogy készül...

Hozzávalók

Pacal előkészítése

Pörkölt alap

Pörkölt

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...