Csülkös bab agglegény módra
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Pácolás
-
145g sertéscsülök201 kcal
-
138g sertésborda175 kcal
-
13g ketchup13 kcal
-
8g mustár5 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kurkuma1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
20g napraforgó olaj177 kcal
Főzés
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Pácolás
-
580g sertéscsülök806 kcal
-
550g sertésborda701 kcal
-
50g ketchup51 kcal
-
30g mustár18 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g kurkuma3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
80g napraforgó olaj707 kcal
Főzés
-
30g kelbimbó12 kcal
-
120g sárgarépa44 kcal
-
70g fehérrépa45 kcal
-
10g só0 kcal
-
70g paprikakrém0 kcal
-
10g fűszerpaprika28 kcal
-
600g vörösbab2022 kcal
-
1500g víz0 kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Pácolás
-
15.1g sertéscsülök21 kcal
-
14.3g sertésborda18 kcal
-
1.3g ketchup1 kcal
-
0.8g mustár0 kcal
-
2.6g vörösbor2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.3g vöröshagyma0 kcal
-
2.1g napraforgó olaj18 kcal
Főzés
-
0.8g kelbimbó0 kcal
-
3.1g sárgarépa1 kcal
-
1.8g fehérrépa1 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
1.8g paprikakrém0 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
15.6g vörösbab53 kcal
-
39g víz0 kcal
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 77.5 g
Zsír
-
Összesen 44.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 141 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3029 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 280 mg
-
Foszfor 1091 mg
-
Nátrium 1367 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 622.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 299 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 615 micro
-
Kolin: 238 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 944 micro
-
β-karotin 2940 micro
-
β-crypt 157 micro
-
Likopin 1508 micro
-
Lut-zea 680 micro
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 309.9 g
Zsír
-
Összesen 176.5 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 74 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 49 g
-
Koleszterin 564 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12115.9 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 253 mg
-
Kálcium 811 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 1119 mg
-
Foszfor 4364 mg
-
Nátrium 5469 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 419.5 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 104 mg
VÍZ
-
Összesen 2491.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1196 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 42 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 124 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 68 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2462 micro
-
Kolin: 952 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 3775 micro
-
β-karotin 11761 micro
-
β-crypt 627 micro
-
Likopin 6032 micro
-
Lut-zea 2719 micro
- 9% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 142 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 98 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 157 micro
-
Lut-zea 71 micro
Hozzávalók
Pácolás
-
50 g ketchup
-
30 g mustár
-
1 dl vörösbor
-
2 csipet fekete bors
-
1 g kurkuma
-
1 csipet fahéj
-
80 g napraforgó olaj
Főzés
-
10 g só
Elkészítés
Pácolás
- A kicsontozott első csülköket a rostra merőlegesen nagyobb falatnyi méretre vágjuk, a bordaporcot felaprítjuk. A ketchupot, mustárt, vörösbort és a fűszereket összekeverjük. Tisztítjuk, felkockázzuk a kisebb hagymát, hozzátesszük a páchoz az olajjal együtt.
- Összekeverjük a pácot a hússal abban a lábasban, amiben főzni fogjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Főzés
- A lábasban felforraljuk a pácos húst, annyi vizet öntünk a tetejére, hogy ellepje. Hozzákeverjük a paprikakrémet, sózzuk, és csendesen fedő alatt főzzük egy órát. Hozzáöntjük a felkarikázott répát és gyökeret, kelbimbót, tovább főzzük.
- Amikor a csülök bőrét kanállal vágni tudjuk, belekeverjük a fűszerpaprikát. Leöntjük a babkonzerv levét, és a lábasba öntjük a babot is. Megkeverjük, két-három perc alatt összeforraljuk. Elkészült.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 14889
- Feltöltés dátuma: 2017. március 15.
Ajánló
Magában esszük, némi kovászos uborkával, én a képen is látható frissen sült gluténmentes bagettel. Jólesik utána egy fröccs, mindegy hogy kisfröccs vagy nagyfröccs.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Szeretem a sűrű szaftos, kanalazható egytálételeket, ez is az. Az „agglegény módra” kifejezés azt jelenti nálam, hogy mindenféle kütyü és kistál, nagytál nélkül egy vágódeszkával és egy lábasban készül az étel, amiben tálaljuk is. Minimalizálom a mosogatni való mennyiségét. Szeretem a hagymás ételeket, de itt kevés a hagyma, viszont aránylag sok kurkumát tettem bele, egyrészt szeretem, másrészt erős antioxidáns hatása miatt mindenkinek javaslom fogyasztását. A fahéj épp csak annyi, hogy ne érződjön, de kiemelje a hús ízét. Már készítettem karácsonyi fűszerkeverékkel, azzal is jó. Ezért van benne a kelbimbó is, nem érezhető az íze, de kiemeli a többi alapanyag ízét. Amennyiben van zellerünk és paszternákunk, tegyünk hozzá! Ha a babkonzervet a levével tesszük hozzá, leves jellegű lesz, ha leöntjük a konzerv levét, és csak a babot öntjük a lábasba, akkor sűrű ragu jellegű az étel. Természetesen ez a recept is gluténmentes, mert én így étkezem. Evés után hátradőlök, iszom egy fröccsöt, és megállapítom: most isten királynak érzem magam.