Sertésborda

Sertésborda

Leírás

A sertésborda jelentheti az állat gerincével és bordáival érintkező húsok összességét, így érthetjük alatta a tarját, a hosszú- és a rövidkarajt egyaránt, de az oldalast is. Leginkább mégis a csontos karajt szokás így nevezni, de a kicsontozott karajt is illethetik a borda megjelöléssel, azért is, mert a csontos karajra van egy másik szavunk is, a kotlett (bár ezt a kifejezést is leginkább a bordával tudnánk lefedni). Sokféle módon elkészíthető alapanyag, legismertebb változatai a milánói, bakonyi, Du Barry sertésborda.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Sertésborda

fehérjetartalom

20.71 g

zsírtartalom

69007.731 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

69.7 g

gramm sertésborda?

Top ásványi anyagok

Foszfor

209 mg

Nátrium

55 mg

Magnézium

25 mg

Kalcium

19 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.697 g

Kolin

55.8 mg

Niacin - B3 vitamin

6.619 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.704 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

20.71 g

Zsír

telített zsírsav

2.993 g

egyszeresen telített zsírsav

3.548 g

többszörösen telített zsírsav

1.19 g

koleszterin

69 g

ásványi anyagok

Kalcium

19 mg

Vas

0.63 mg

Magnézium

25 mg

Foszfor

209 mg

Nátrium

55 mg

Cink

1.77 mg

Réz

0.063 mg

Mangán

0.007 mg

Szelén

33.8 µg

szénhidrát

víz

69.7 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.485 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.189 mg

Niacin - B3 vitamin

6.619 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.704 mg

Kolin

55.8 mg

Retinol

2 µg

E vitamin

0.12 mg

D vitamin

21 µg

B12 vitamin

0.53 µg

A vitamin

2 µg

B6 vitamin

0.697 g

Címlapról ajánljuk