Sertésborda
Leírás
A sertésborda jelentheti az állat gerincével és bordáival érintkező húsok összességét, így érthetjük alatta a tarját, a hosszú- és a rövidkarajt egyaránt, de az oldalast is. Leginkább mégis a csontos karajt szokás így nevezni, de a kicsontozott karajt is illethetik a borda megjelöléssel, azért is, mert a csontos karajra van egy másik szavunk is, a kotlett (bár ezt a kifejezést is leginkább a bordával tudnánk lefedni). Sokféle módon elkészíthető alapanyag, legismertebb változatai a milánói, bakonyi, Du Barry sertésborda.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Sertésborda
fehérjetartalom
20.71 g
zsírtartalom
69007.731 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
69.7 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
209 mg
Nátrium
55 mg
Magnézium
25 mg
Kalcium
19 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.697 g
Kolin
55.8 mg
Niacin - B3 vitamin
6.619 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.704 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
20.71 g
Zsír
telített zsírsav
2.993 g
egyszeresen telített zsírsav
3.548 g
többszörösen telített zsírsav
1.19 g
koleszterin
69 g
ásványi anyagok
Kalcium
19 mg
Vas
0.63 mg
Magnézium
25 mg
Foszfor
209 mg
Nátrium
55 mg
Cink
1.77 mg
Réz
0.063 mg
Mangán
0.007 mg
Szelén
33.8 µg
szénhidrát
víz
69.7 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.485 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.189 mg
Niacin - B3 vitamin
6.619 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.704 mg
Kolin
55.8 mg
Retinol
2 µg
E vitamin
0.12 mg
D vitamin
21 µg
B12 vitamin
0.53 µg
A vitamin
2 µg
B6 vitamin
0.697 g