Sertésborda

A sertésborda jelentheti az állat gerincével és bordáival érintkező húsok összességét, így érthetjük alatta a tarját, a hosszú- és a rövidkarajt egyaránt, de az oldalast is. Leginkább mégis a csontos karajt szokás így nevezni, de a kicsontozott karajt is illethetik a borda megjelöléssel, azért is, mert a csontos karajra van egy másik szavunk is, a kotlett (bár ezt a kifejezést is leginkább a bordával tudnánk lefedni). Sokféle módon elkészíthető alapanyag, legismertebb változatai a milánói, bakonyi, Du Barry sertésborda.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
20.71 g
zsírtartalom
69007.731 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
69.7 g
Foszfor
209 mg
Nátrium
55 mg
Magnézium
25 mg
Kalcium
19 mg
B6 vitamin
0.697 g
Kolin
55.8 mg
Niacin - B3 vitamin
6.619 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.704 mg
fehérje
20.71 g
Zsír
telített zsírsav
2.993 g
egyszeresen telített zsírsav
3.548 g
többszörösen telített zsírsav
1.19 g
koleszterin
69 g
ásványi anyagok
Kalcium
19 mg
Vas
0.63 mg
Magnézium
25 mg
Foszfor
209 mg
Nátrium
55 mg
Cink
1.77 mg
Réz
0.063 mg
Mangán
0.007 mg
Szelén
33.8 µg
szénhidrát
víz
69.7 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.485 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.189 mg
Niacin - B3 vitamin
6.619 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.704 mg
Kolin
55.8 mg
Retinol
2 µg
E vitamin
0.12 mg
D vitamin
21 µg
B12 vitamin
0.53 µg
A vitamin
2 µg
B6 vitamin
0.697 g
Most sem maradtok kvíz nélkül: világhírű séfeket kell felismernetek képekről! Lássuk, ti mennyire vagytok jártasak a magas gasztronómiában!
NosaltyLehet, hogy a környezetnek jót teszünk, ha nem dobjuk ki ezeket az első használat után, de más szempontokat is érdemes lehet figyelembe venni.
Szabó AnnaAthén nemcsak a történelemrajongók fellegvára, a gasztrofanatikusok számára is rengeteg felfedeznivalót tartogat. 10 helyet ajánlunk, amit érdemes felvenned az athéni bakancslistádra.
Szász NóriHa egy mód van rá, ne lépcsőházban tárold a muskátlit, a felesleges kisszekrényt vagy az egyéb, oda nem való tárgyakat, mert komoly, akár egy millió forintos tűzvédelmi bírság járhat érte!
Itt a húsvéti szezon a nyakunkon, vele együtt készülhetnek kiskonyhánkban a legkedveltebb húsvéti sütemények is! Tekercsek, krémesek, linzerek és répatorták, egyesüljetek!
Ha nem tudod, hogyan készítsd el a húsvéti sonkát, amit a boltból/hentestől szereztél be, akkor figyelj, segítünk pár hasznos sonkafőző tippel, hogy a végeredmény kellően puha, ízes, omlós legyen.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!