Anita bakonyi bordája nokedlivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
200g sertésborda255 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g napraforgó olaj88 kcal
-
3g margarin18 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
Összesen
556
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
800g sertésborda1020 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
Összesen
2227
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
13.7g csiperkegomba3 kcal
-
5.5g zöldpaprika1 kcal
-
10.9g paradicsom2 kcal
-
9.3g vöröshagyma3 kcal
-
43.7g sertésborda56 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
2.2g napraforgó olaj19 kcal
-
0.5g margarin4 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
10.9g tejföl22 kcal
Összesen
122
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 36.8 g
Zsír
-
Összesen 35.8 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 784.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 447 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 300.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 112 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 295 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
556
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 147 g
Zsír
-
Összesen 143.1 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 532 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3137.8 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 254 mg
-
Kálcium 396 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 251 mg
-
Foszfor 1789 mg
-
Nátrium 424 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.1 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1201.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 441 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 143 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 51 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 450 mg
-
Retinol - A vitamin: 331 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 1181 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 551 micro
Összesen
2227
kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 281 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
-
1 db zöldpaprika
-
2 db paradicsom
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
4 evőkanál finomliszt
-
5 ek napraforgó olaj
-
1 ek margarin
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
2 dl tejföl
Elkészítés
- Előkészítés: A gombát megtisztítjuk, nem túl vékonyan felszeleteljük. A paprikát, a paradicsomot megmossuk, a paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
- Elkészítés: A hússzeleteket leöblítjük, papírkendővel megtörölgetjük, megszórjuk sóval és (frissen) őrölt borssal, lisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róluk. Az olajat a margarinnal nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, hirtelen elősütjük benne a húst, majd áttesszük egy nagyobb edénybe.
- A visszamaradt zsiradékban megpároljuk a hagymát, rádobjuk a gombát, a paprikát és a paradicsomot, 3-4 percig erős tűzön pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadunk 1-2 dl vizet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felforraljuk, és a húsra öntjük. Fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk.
- A tejfölt elkeverjük, 1 kk liszttel, a mártáshoz adjuk, összeforraljuk. A hússzeleteket előmelegített tálra szedjük. Galuska illik hozzá, de petrezselymes párolt rizzsel, rizibizivel is köríthetjük. Külön tálkában további tejfölt kínálhatunk hozzá.
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 24 alkalommal
- Receptkönyvben: 105
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 18659
- Feltöltés dátuma: 2011. december 05.
Ajánló
Egy gyorsabb módszerrel is szoktam készíteni: elősütöm a hússzeleteket a sütőben. A továbbiakban ugyanúgy készül. Készítettem már csirkemell-filéből is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A Balaton-felvidék konyhájára jellemző, hogy gyakran kerül gomba a fogásokba. Igazából, ha valamely étel elnevezésében a "bakonyi" jelző szerepel, az azt jelenti, hogy gomba biztos van benne. Mivel már jóideje ezen a tájon élek, így gondoltam, hogy megosztom Veletek, én hogyan készítem.