r
Nosalty Logó

Almás-sajtos sertésborda

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Almás-sajtos sertésborda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2255 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1020.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    272 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 563 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157 g

Zsír

  • Összesen
    125.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4080.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    1090 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1959 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1087.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    483 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 2255 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket megmossuk, szárazra töröljük, folpack-kal letakarva, szelíden kiverjük. Mindkét oldalukon sóval, borssal, kevéske liszttel meghintjük.
  2. A fokhagymát meghámozzuk, a rozmaringágacskát leöblítjük. Az almákat megmossuk, magházukat kivájjuk, 1 cm vastagon felkarikázzuk.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a sertésbordákat, melléjük dobjuk a fokhagymát és a rozmaringot. Mindkét oldalukon pirosra sütjük (3-3 perc), aztán egyenesen egy lapos sütőedénybe sorakoztatjuk őket - ebben fogjuk tálalni is.
  5. Kidobjuk a pecsenyeléből a fokhagymát és a rozmaringot, hozzáadjuk a vajat/margarint, és szép sorjában pirosra sütjük benne az almakarikákat.
  6. Mindegyik hússzelet tetejére 1-1 szépséges almakarikát fektetünk, a maradékot köréjük-melléjük rendezzük. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszeljük, és az almás hús tetejére szórjuk. A pecsenyelét aláöntjük.
  7. Betesszük a sütőbe, de csak annyi időre, amíg a sajt aranysárgára nem pirul.
  8. (Zelleres) krumplipürével kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 5885
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyfiam névnapjám készült a rokfortos-diós csirke mellett másik főfogásként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk