r
Nosalty Logó

Sütőtökös-gyömbéres sertésborda

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Sütőtökös-gyömbéres sertésborda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1362 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    639 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    710 micro
  • β-karotin
    5711 micro
  • β-crypt
    3147 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    589 micro
Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2943.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    348 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    984.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2557 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    429 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    439 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    2840 micro
  • β-karotin
    22844 micro
  • β-crypt
    12587 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2356 micro
Összesen 1362 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    1428 micro
  • β-crypt
    787 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőtököt leöblítjük, szárazra töröljük, kettévágjuk, magjait eltávolítjuk, és meghámozzuk. Uborkagyaluval felszeleteljük, a szeleteket egymásra fektetjük, és rézsútosan vékony csíkokra vágjuk.
  2. A pórét megtisztítjuk, kettévágjuk, kissé ellapítva kiterítjük, és 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd rézsútosan rombusz formájúra vágjuk.
  3. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és a póréval megközelítőleg azonos nagyságú és formájú darabokra aprózzuk.
  4. A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk.
  5. A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük, kissé kiverjük. Meghintjük sóval, borssal, és lisztbe forgatjuk. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítunk 2 ek olajat. Beletesszük a bordákat, a tetejükre reszeljük a gyömbért, és mindkét oldalukon 5-5 percig sütjük.
  6. Áttesszük a húst egy tűzálló tálba, lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 35-40 percig sütjük, majd kikapcsolt sütőben melegen tartjuk.
  7. A serpenyőben lévő pecsenyealjhoz adjuk a maradék 2 ek olajat, felhevítjük. Rádobjuk a pórét, a tököt és a piros paprikát, majd erős tűzön, lazán keverve 3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a vágott snidlinget, a szójaszószt és a chiliport, majd mérsékelt tűzön további 5 percig keverjük, pirítjuk, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  8. A húst tálra rendezzük, majd mellé és köré szedjük a zöldségragut, végül néhány snidlingszállal díszítjük, és azonnal tálaljuk. Párolt rizs illik hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3522
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit kíniai, kicsit őszies, de a miénk ! Lajos Mari receptje.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...