Csokoládés-meggyes-joghurtos kocka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztaalaphoz
-
18g tojás23 kcal
-
3g víz0 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
4 kcal
-
3 kcal
-
6 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
29 kcal
-
21g tej12 kcal
-
21g meggylé8 kcal
-
33g meggybefőtt24 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
29g joghurt18 kcal
-
3g cukor13 kcal
A tetejére
-
4g csokoládé23 kcal
Összesen
357
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztaalaphoz
-
220g tojás277 kcal
-
32g víz0 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
46 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
71 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
90g epres pudingpor343 kcal
-
250g tej140 kcal
-
250g meggylé100 kcal
-
400g meggybefőtt288 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
350g joghurt214 kcal
-
40g cukor155 kcal
A tetejére
-
50g csokoládé273 kcal
Összesen
4268
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztaalaphoz
-
9.1g tojás12 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
8.3g porcukor32 kcal
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
3.7g epres pudingpor14 kcal
-
10.4g tej6 kcal
-
10.4g meggylé4 kcal
-
16.6g meggybefőtt12 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
12.5g habtejszín36 kcal
-
14.6g joghurt9 kcal
-
1.7g cukor6 kcal
A tetejére
-
2.1g csokoládé11 kcal
Összesen
177
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.2 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
357
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.8 g
Zsír
-
Összesen 155.7 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3625.5 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 1110 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 302 mg
-
Foszfor 1355 mg
-
Nátrium 695 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 638.7 g
-
Cukor 310 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 707.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1242 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 235 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 694 mg
-
Retinol - A vitamin: 1226 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1029 micro
Összesen
4268
kcal
- 5% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 45% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
177
kcal
Hozzávalók
A tésztaalaphoz
-
4 db tojás
-
4 evőkanál víz
-
20 dkg porcukor
-
18 dkg finomliszt
-
2 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál sütőpor
A krémhez
-
2 tasak epres pudingpor
-
2.5 dl tej
-
2.5 dl meggylé
-
1 ek zselatin
-
3 dl habtejszín
A tetejére
Elkészítés
A tésztaalaphoz
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként adjuk hozzá a cukrokat, és kemény habbá verjük.
- A lisztet a kakaóporral, sütőporral összekeverjük.
- A cukros kemény habhoz hozzákeverjük a tojássárgákat, majd az olajat, és a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük. A sütő ajtaját nem nyitogatjuk!
A krémhez
- A pudingporokat a cukorral, tejjel, meggylével simára keverjük, és felfőzzük, majd kihűtjük.
- Hozzákeverjük a joghurtot.
- A meggyet botmixerrel pürésítjük.
- A tejszínhabot keményre verjük.
- A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk.
- Ezután hozzákeverjük a kipürésített meggyet, a zselatint és a tejszínhabot. Együtt jó habosra, krémes állagúvá verjük.
A tetejére
- A tésztalapra simítjuk a krémet, hűtőbe tesszük 1 órára, és olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23×38
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 371
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 22913
- Feltöltés dátuma: 2014. április 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Mennyei finom ez a sütemény. A krémet egy igazi, jó házi fagyihoz tudnám hasonlítani. Szeretettel ajánlom!