r
Nosalty Logó

Csokihabos banános busztorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokihabos banános busztorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A csokimousse krémhez

A fondantalapozó krémhez

A fondant készítéshez

Összesen 1800 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A csokimousse krémhez

A fondantalapozó krémhez

A fondant készítéshez

Összesen 21565 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A csokimousse krémhez

A fondantalapozó krémhez

A fondant készítéshez

Összesen 329 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    76.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.9 g
  • Cukor
    228 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 1800 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.2 g

Zsír

  • Összesen
    915.4 g
  • Telített zsírsav
    545 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    3097 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9359.3 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    1810 mg
  • Vas
    73 mg
  • Magnézium
    1439 mg
  • Foszfor
    3995 mg
  • Nátrium
    1691 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3250.3 g
  • Cukor
    2738 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

VÍZ

  • Összesen
    1555.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3188 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    660 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    474 micro
  • Kolin:
    1922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3121 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    761 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3268 micro
Összesen 21565 kcal
  • 3% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokimousse krémhez

A fondantalapozó krémhez

A fondant készítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. 2 db 6 tojásos piskótát készítünk:
  2. A cukrot és a tojásokat szétválasztás nélkül nagyon habosra keverjük, míg szép fényes, világos masszát kapunk.
  3. A keményítőt, lisztet, sütőport és kakaóport alaposan összekeverjük, és óvatosan, hogy ne törjön, a cukros masszához keverjük.
  4. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
  5. Csokimousse készítése:
  6. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és hozzákeverjük a mascarponéhoz.
  7. A tejszínt habbá verjük, cukor egyáltalán nem szükséges, mivel a csoki elég édes.
  8. Közben a zselatinport hideg vízben feloldjuk, hagyjuk 5 percig megduzzadni, majd mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton meglangyosítjuk, teszünk bele a mascarponés csokikrémből 2-3 evőkanállal, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletüket, majd az egészet a csokikrémhez keverjük.
  9. Torta formázása:
  10. A piskótákból buszt faragunk 3 alsó hosszabb réteg és 5 rövidebb réteg tésztával.
  11. A rétegeket megtöltjük csokihabbal és hosszában kettévágott banándarabokkal.
  12. Fondantalapozás:
  13. Ha kész a töltés, következik a vajkrémes alapozás, mivel a fondantot nem tehetjük közvetlenül rá a tejszínes krémre, mert az felodaná.
  14. A habport a tejet és a kókuszzsírt kézi habverővel elkeverjük, majd lassan adagoljuk hozzá a porcukrot, és legalabb 5 percig jó krémesre keverjük, majd vékonyan bevonjuk vele a tortánkat.
  15. Ha a vajkrém picit megszáradt, következhet is a fondantos bevonás és minden egyéb dekoráció.
  16. Ha nem kész, nyújtható fondantot használunk, hanem otthon készítjük el azt is, akkor a tortakészítést érdemes 1 nappal korábban ezzel kezdenünk.
  17. Fondant készítése otthon:
  18. A zselatint hideg vízzel elkeverjük, ha megduzzadt, mikrohullámú sütőben alacsony hőfokon melegítjük csak annyira, hogy folyékony legyen, majd összekeverjük a sziruppal és glicerinnel, majd ezt az egész folyadékot hozzádjuk a 75o g porcukorhoz, és konyhai géppel simára keverjük.
  19. Amaradék 250g porcukrot nyújtódeszkára szórjuk, és kézzel folyamatosan gyúrjuk hozzá ehhez a masszához, addig amíg az összes porcukrot felvette, majd szép egynemű lesz.
  20. 24 óráig pihentessük légmentesen becsomagolva, kinyújtás előtt még egyszer alaposan gyúrjuk át, és színezzük, és készítsük el a dekorációs elemeket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10695
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

2. szülinapra készült torta.

Hozzávalók

A piskótához

A csokimousse krémhez

A fondantalapozó krémhez

A fondant készítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...