Csokihabos banános busztorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
8g víz0 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
64 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10 kcal
A csokimousse krémhez
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
63g banán36 kcal
A fondantalapozó krémhez
-
25g kókuszzsír223 kcal
-
19 kcal
-
10g tej6 kcal
-
63g porcukor242 kcal
A fondant készítéshez
-
83g porcukor323 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
-
5g víz0 kcal
-
20g méz61 kcal
Összesen
1800
kcal
- 3% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
660g tojás831 kcal
-
96g víz0 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
200g étkezési keményítő762 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
114 kcal
A csokimousse krémhez
-
600g étcsokoládé3276 kcal
-
800g habtejszín2336 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
9g zselatin30 kcal
-
750g banán427 kcal
A fondantalapozó krémhez
-
300g kókuszzsír2676 kcal
-
45g tejszínhab por229 kcal
-
120g tej67 kcal
-
750g porcukor2903 kcal
A fondant készítéshez
-
1000g porcukor3870 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
60g víz0 kcal
-
240g méz730 kcal
Összesen
21565
kcal
- 3% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 15% Zsír
A piskótához
-
10.1g tojás13 kcal
-
1.5g víz0 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
3.1g étkezési keményítő12 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
A csokimousse krémhez
-
9.2g étcsokoládé50 kcal
-
12.2g habtejszín36 kcal
-
3.8g mascarpone15 kcal
-
0.1g zselatin0 kcal
-
11.4g banán7 kcal
A fondantalapozó krémhez
-
4.6g kókuszzsír41 kcal
-
0.7g tejszínhab por3 kcal
-
1.8g tej1 kcal
-
11.4g porcukor44 kcal
A fondant készítéshez
-
15.3g porcukor59 kcal
-
0.3g zselatinfix0 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
3.7g méz11 kcal
Összesen
329
kcal
- 3% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16 g
Zsír
-
Összesen 76.3 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 779.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 120 mg
-
Foszfor 333 mg
-
Nátrium 141 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 270.9 g
-
Cukor 228 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 129.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 266 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 260 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 272 micro
Összesen
1800
kcal
- 3% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 192.2 g
Zsír
-
Összesen 915.4 g
-
Telített zsírsav 545 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 173 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 3097 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9359.3 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 300 mg
-
Kálcium 1810 mg
-
Vas 73 mg
-
Magnézium 1439 mg
-
Foszfor 3995 mg
-
Nátrium 1691 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3250.3 g
-
Cukor 2738 mg
-
Élelmi rost 81 mg
VÍZ
-
Összesen 1555.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3188 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 660 micro
-
K vitamin: 78 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 474 micro
-
Kolin: 1922 mg
-
Retinol - A vitamin: 3121 micro
-
α-karotin 162 micro
-
β-karotin 761 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3268 micro
Összesen
21565
kcal
- 3% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 142.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.6 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 23.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
329
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
12 db tojás
-
400 g cukor
-
200 g étkezési keményítő
-
200 g finomliszt
-
2 tk sütőpor
-
50 g cukrozatlan kakaópor
A csokimousse krémhez
-
600 g étcsokoládé
-
800 g habtejszín
-
250 g mascarpone
-
9 g zselatin
-
5 db banán
A fondantalapozó krémhez
-
300 g kókuszzsír
-
45 g tejszínhab por
-
750 g porcukor
A fondant készítéshez
-
1 kg porcukor
Elkészítés
A piskótához
- 2 db 6 tojásos piskótát készítünk:
- A cukrot és a tojásokat szétválasztás nélkül nagyon habosra keverjük, míg szép fényes, világos masszát kapunk.
- A keményítőt, lisztet, sütőport és kakaóport alaposan összekeverjük, és óvatosan, hogy ne törjön, a cukros masszához keverjük.
- Előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
- Csokimousse készítése:
- A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és hozzákeverjük a mascarponéhoz.
- A tejszínt habbá verjük, cukor egyáltalán nem szükséges, mivel a csoki elég édes.
- Közben a zselatinport hideg vízben feloldjuk, hagyjuk 5 percig megduzzadni, majd mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton meglangyosítjuk, teszünk bele a mascarponés csokikrémből 2-3 evőkanállal, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletüket, majd az egészet a csokikrémhez keverjük.
- Torta formázása:
- A piskótákból buszt faragunk 3 alsó hosszabb réteg és 5 rövidebb réteg tésztával.
- A rétegeket megtöltjük csokihabbal és hosszában kettévágott banándarabokkal.
- Fondantalapozás:
- Ha kész a töltés, következik a vajkrémes alapozás, mivel a fondantot nem tehetjük közvetlenül rá a tejszínes krémre, mert az felodaná.
- A habport a tejet és a kókuszzsírt kézi habverővel elkeverjük, majd lassan adagoljuk hozzá a porcukrot, és legalabb 5 percig jó krémesre keverjük, majd vékonyan bevonjuk vele a tortánkat.
- Ha a vajkrém picit megszáradt, következhet is a fondantos bevonás és minden egyéb dekoráció.
- Ha nem kész, nyújtható fondantot használunk, hanem otthon készítjük el azt is, akkor a tortakészítést érdemes 1 nappal korábban ezzel kezdenünk.
- Fondant készítése otthon:
- A zselatint hideg vízzel elkeverjük, ha megduzzadt, mikrohullámú sütőben alacsony hőfokon melegítjük csak annyira, hogy folyékony legyen, majd összekeverjük a sziruppal és glicerinnel, majd ezt az egész folyadékot hozzádjuk a 75o g porcukorhoz, és konyhai géppel simára keverjük.
- Amaradék 250g porcukrot nyújtódeszkára szórjuk, és kézzel folyamatosan gyúrjuk hozzá ehhez a masszához, addig amíg az összes porcukrot felvette, majd szép egynemű lesz.
- 24 óráig pihentessük légmentesen becsomagolva, kinyújtás előtt még egyszer alaposan gyúrjuk át, és színezzük, és készítsük el a dekorációs elemeket.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10695
- Feltöltés dátuma: 2013. január 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
2. szülinapra készült torta.