Csirkeragu olaszos szószban makarónival
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
A raguhoz
-
1g olívaolaj12 kcal
-
33g vöröshagyma12 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
33g bacon131 kcal
-
83g csirkezúza78 kcal
-
83g paradicsomlé14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
214g csirkeszárny253 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
1g oregánó1 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
6 kcal
-
100g csirkemellfilé120 kcal
A körethez
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
0g só0 kcal
-
12 kcal
-
500g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
50g trappista sajt176 kcal
Összesen
1284
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
A raguhoz
-
8g olívaolaj71 kcal
-
200g vöröshagyma73 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
500g csirkezúza470 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
1284g csirkeszárny1521 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
600g csirkemellfilé720 kcal
A körethez
-
750g spagetti tészta2783 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
-
3000g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
300g trappista sajt1056 kcal
Összesen
7714
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
A raguhoz
-
0.1g olívaolaj1 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
2.7g bacon11 kcal
-
6.8g csirkezúza6 kcal
-
6.8g paradicsomlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17.4g csirkeszárny21 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
8.1g csirkemellfilé10 kcal
A körethez
-
10.2g spagetti tészta38 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
-
40.6g víz0 kcal
A tálaláshoz
-
4.1g trappista sajt14 kcal
Összesen
104
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.7 g
Zsír
-
Összesen 53 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 504 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2552.8 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 429 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 1006 mg
-
Nátrium 770 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 889.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 268 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 243 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 785 micro
-
β-crypt 124 micro
-
Likopin 7531 micro
-
Lut-zea 492 micro
Összesen
1284
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 568.2 g
Zsír
-
Összesen 317.9 g
-
Telített zsírsav 114 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 47 g
-
Koleszterin 3023 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15316.9 g
-
Cink 50 mg
-
Szelén 968 mg
-
Kálcium 2576 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 1005 mg
-
Foszfor 6033 mg
-
Nátrium 4621 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 613.6 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 35 mg
VÍZ
-
Összesen 5334.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1609 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 386 mg
-
D vitamin: 141 micro
-
K vitamin: 69 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 188 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2116 micro
-
Kolin: 1455 mg
-
Retinol - A vitamin: 1182 micro
-
α-karotin 72 micro
-
β-karotin 4708 micro
-
β-crypt 744 micro
-
Likopin 45185 micro
-
Lut-zea 2950 micro
Összesen
7714
kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 72.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 612 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
1 ek olívaolaj
-
500 ml paradicsomlé
-
2 csipet só
-
2.5 ek ételízesítő
-
1 teáskanál cukor
-
3 ek fűszerpaprika
A körethez
-
750 g spagetti tészta
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
3 l víz
A tálaláshoz
Elkészítés
A raguhoz
- Lábasba tesszük az olívaolajat, a vörös- és fokhagymát, pici sót, és fedő alatt pároljuk össze.
- Beletesszük a bacont felcsíkozva, pár percig ezt is összepároljuk.
- Belerakjuk a kisebbekre vágott 500 g csirkezúza.
- Beletesszük az 500 ml paradicsomlé, só, bors, és főzzük kb. 15 percig.
- Beletesszük a csirkeszárny-darabok, a fűszereket (olasz szárított), kevés vizet, ha kell.
- Főzzük kb. 20 percig, feltesszük a tésztának a vizet forrni.
- Ezután tesszük bele a csirkemell-kockákat a húsos alapba.
- Tovább főzzük még 15 percet, kóstoljuk, szükség szerint ízesítsük, és feltétlen legyen szaftja, (paradicsomlé, ha kell 1-2 dl szükség szerint), ha teszünk bele, főzzük kissé össze.10 perc kb.
- Kész, ha minden húsféle megfőtt, és ízre is finom, tálalható.
- Ha a víz forr, beletesszük a makarónit, az olajat, a sót, és kifőzzük a tésztát, leszűrjük, tálaljuk (leírás szerinti ideig főzzük csak).
- Tálaljuk reszelt sajttal.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 77
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 13431
- Feltöltés dátuma: 2011. március 11.
Ajánló
Finom bor. Rengeteg sajt reszelve! :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Nagyon jó csirkehúsokat kaptam a boltban, frissek és akciós áron. Mindegyikből vettem egy kicsit, (csirkezúzát már nagyon régen vettem), és ezt a receptet ötöltem ki, vegyes csirkehús, szósz, tészta. Ennyi! :-) A recept két napi ebédre szól És elfogyott! Aki egy napi ebédet szeretne belőle főzni, természetesen a húsok mennyiségét csökkentse le, ahányan a családban vannak, és már főzhető is.:-)