r
Nosalty Logó

Cseresznyés-joghurtos kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Cseresznyés-joghurtos kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Krém

Összesen 981 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Krém

Összesen 5882 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Töltelék

Krém

Összesen 191 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    494 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    473 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 981 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.7 g

Zsír

  • Összesen
    358.2 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3253.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    935 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    528 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.9 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1495.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2961 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    260 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2838 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1497 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1632 micro
Összesen 5882 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Tészta: a puha vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, egyesével belekeverjük az egész tojásokat, majd a tejet.
  2. A liszthez keverjük a kakaóport, sütőport és egy csipet sót, majd a vajas masszába forgatjuk.
  3. Ezután kb. 33 x 33 cm beltartalmú tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd egyenletesen belesimítjuk a masszát. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük, a sütőből kivéve hűlni hagyjuk.
  4. A kihűlt tésztát keresztben kettévágjuk, és az egyik lapot egy levehető oldalú tepsibe rakjuk, rákenjük a cseresznyét, és betakarjuk a másik tésztalappal, kicsit le is nyomkodjuk, de csak óvatosan.
  5. Ezután hidegre tesszük, amíg a krém elkészül.
  6. A joghurtos habot rásimítjuk a tésztánkra, majd hidegre tesszük dermeszteni legalább 4-5 órára, de legjobb egy éjszakára.
  7. Másnap durvára reszelt csokival megszórjuk, habrózsával és cseresznyével díszítve tálaljuk.

Töltelék

  1. Töltelék: a kimagozott cseresznyét megszórjuk a kétféle cukorral, fahéjjal, belerakjuk a citromhéjat, és kicsit állni hagyjuk, míg levet enged. Ekkor pár perc alatt felfőzzük.
  2. A keményítőt kevés hideg vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a cseresznyét, picit hűlni hagyjuk.

Krém

  1. A kétféle joghurtot elkeverjük 2 csomag vaníliás cukorral, ízlés szerint porcukorral, és hidegre tesszük.
  2. A zselatint kevés vízbe áztatjuk, majd kevergetve alacsony hőfokon feloldjuk, kicsit hűlni hagyjuk. Majd egy kanálnyi joghurtot keverünk bele, és egy habverővel a joghurtba forgatjuk.
  3. Közben a hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd a vaníliás cukorral és porcukorral ízesítjük, egy keveset elteszünk a habból a díszítéshez.
  4. Ezután óvatosan a joghurtba forgatjuk a kemény habot.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 33 x 33
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9352
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 13.

Ajánló

Tipp: az összeállításnál érdemes a tepsi oldalára sütőpapírt tenni, így szép lesz az oldala. Télen készíthetjük cseresznyebefőttel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cseresznyés-joghurtos kocka
Katharosz 499 recept

Ezt az elfelejtett receptet régebben elkészítettem már. A napokban ismét a kezembe akadt ennek a finomságnak a leírása, és úgy gondoltam, érdemes megosztani veletek. Forrás: egy nagyon régi Tina újság, kicsit módosítva.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...