r
Nosalty Logó

Cseh nemzeti étel – sült hús, knédli,dinsztelt káposzta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Cseh nemzeti  étel – sült hús, knédli,dinsztelt káposzta
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A knédlihez

A sült húshoz

A káposztához

1519
Kalória
62g
Fehérje
157.6g
Szénhidrátok
67.2g
Zsír
432.1g
Víz
246.7g
Koleszterin
10.4g
Rost
19.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A knédlihez

A sült húshoz

A káposztához

Összesen 1519 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A knédlihez

A sült húshoz

A káposztához

Összesen 9116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A knédlihez

A sült húshoz

A káposztához

Összesen 154 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1701.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    432.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 1519 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    372.1 g

Zsír

  • Összesen
    403.1 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    1480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10206.4 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    693 mg
  • Kálcium
    1658 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    643 mg
  • Foszfor
    3732 mg
  • Nátrium
    3386 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    945.7 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    2592.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    454 mg
  • D vitamin:
    1353 micro
  • K vitamin:
    919 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    84 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1016 micro
  • Kolin:
    1378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    396 micro
  • β-karotin
    506 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1039 micro
Összesen 9116 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

A knédlihez

  1. Elkészítjük a knédlit. Egy dl langyos tejhez a cukrot, 1 csipet sót hozzáadunk, belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk. Mikor az élesztő megkelt, ráöntjük a lisztre, megsózzuk.
  2. A langyos tej és a két tojás hozzáadásával laza tésztát gyúrunk addig, amíg nem sima, kb. 5-8 percig. Megszórjuk lisztel, letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk.
  3. A megkelt tésztát 6 részre osztjuk, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és hosszúkás cipókat formálunk belőle. Letakarjukm, é s még kb. 10 percig kelni hagyjuk.
  4. Vizet forralunk, és egy edénybe rácsra ( gombóc melegítőre ) rakjuk a cipókat úgy, hogy ne legyenek vízben, csak gőzben. 20 percig fedő alatt gőzölöm. (Nem szabad nézegetni!)
  5. 20 perc után kiszedjük, kevés olajjal megkenjük, és pihenni hagyjuk.
  6. Kb. 1,5 cm vastag karikákra szeljük, és tányérra rakjuk.
  7. Elkészítjük a sült húst. A húst pecsenye méretűre vágjuk, tepsire rakjuk, besózzuk, megszórjuk köménymaggal, közéjük rakjuk az egész fokhagymát.
  8. 1 dl tejet és 2 dl vizet öntünk alá, és 150 fokos sütőbe rakjuk 1 órára.
  9. Megforgatjuk, és felkapcsoljuk a sütőt 190 fokra. A hús mindkét oldalát szép pirosra sütjük, kiszedjük tálra, és melegen tartjuk.
  10. A hús levét leszűrjük, kevés vízzel felöntjük, ízesítjük. Egy ek liszttel besűrítjük, és pirospaprikával megszórjuk, végül elkeverjük.
  11. A káposzta elkészítéséhez a vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megfuttatjuk.
  12. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, cukrot, sót, feketeborsot, babérlevelet, a nem túl vékonyra szelt káposztát.
  13. Aláöntjük a fehérbort, a vizet, az ecetet, és puhára pároljuk.
  14. Mikor puha a káposzta egy kevés vízben elkevert lisztel sűrítem.
  15. Tálaláskor a pirospaprikás húslét a knédlire és a húsra locsoljuk ízlés szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 90 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Nagyon jó étel, csak egy hibája van: mindig valami elfogy, s az ember hol káposztát tesz, hol húst, hol knédlit.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!