r
Nosalty Logó

Csavart pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ryn
Csavart pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

töltelék

kenés

Összesen 848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

töltelék

kenés

Összesen 4238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tészta

töltelék

kenés

Összesen 232 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1633.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    5558 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 848 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.1 g

Zsír

  • Összesen
    203 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    693 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8167.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    2139 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    2259 mg
  • Nátrium
    3181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    472.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    787.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    948 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    878 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    710 micro
  • β-crypt
    192 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    1637 micro
Összesen 4238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1529 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

kenés

Elkészítés

tészta

  1. Elsőnek felfuttatjuk az élesztőt 2 dl langyos tejben, amiben elkeverünk 1 kanál cukrot, 1 kanál lisztet, és hagyjuk felfutni meleg helyen (kb. 10-15 perc alatt). Ezután a lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadunk 1 egész tojást, sót, a felfutott élesztőt , 1 dl olajat (igazából mindegy, hogy napraforgó/ repceolajat használunk), és alaposan bedagasztjuk a tésztát, majd másfél órát pihenni hagyjuk.
  2. Amíg a tészta kel, apróra vágjuk a vöröshagymát, leszűrjük a konzerv kukoricát, elkeverjük a fokhagymaport egy pohár tejfölben. Én nem szoktam sajnálni, szeretjük a fokhagyma ízét. A paradicsomszószt befűszerezzük sóval, borssal és oregánóval. A sajtot én reszelt formában vásárolom, de akinek így nincs lehetősége, reszelje le bátran.
  3. Miután a tészta megkelt, 3 részre osztjuk, és egyforma nagyságúra nyújtjuk ki őket. Mindegyik tésztát felesben kenjük meg. Egyik felén a paradicsomos szósz, másikon a tejfölös. A paradicsomosra szórjuk a kukoricát, a tejfölösre a hagymát (nyersen). Jöhet egy kevés reszelt sajt, majd ráhelyezzük a következő réteg tésztát, amit ugyanígy kenünk meg és szórjuk rá az alapanyagokat. Ezt lefedjük a harmadik lappal.
  4. Ha a rétegezéssel megvagyunk, akkor egy éles késsel a tészta közepétől számítva elkezdjük egyenletesen felvágni a széléig, majd kettőt tekerünk rajta, és lelapítjuk a végeit, hogy ne forduljanak vissza. (Forgatáskor nem fog szétesni, nyugodtan és bátran lehet csavarni rajta.) Ha körbevágtuk és -csavartuk, akkor egy tojássárgáját kevés sóval felverünk, és alaposan megkenjük mindenhol a tésztát.
  5. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Ha maradt paradicsomszósz, akkor abba mártogatva lehet fogyasztani. A tészta nem lesz száraz, nagyon finom puha marad. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4063
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Interneten láttam videót a készítésről, gondoltam, kipróbálom én is. Nagy siker lett, legközelebb leteszteljük húsos verzióban.

Hozzávalók

tészta

töltelék

kenés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...