Csavart pizza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ryn
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
tészta
-
100g finomliszt364 kcal
-
40g tej22 kcal
-
5 kcal
-
17g repceolaj150 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g tojás14 kcal
töltelék
-
30g csemegekukorica26 kcal
-
40g paradicsomszósz10 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
1g oregánó2 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g edami sajt143 kcal
kenés
-
4g tojássárgája13 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
848
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g tej112 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
85g repceolaj751 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
töltelék
-
150g csemegekukorica129 kcal
-
200g paradicsomszósz48 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
3g oregánó8 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g edami sajt714 kcal
kenés
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4238
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
tészta
-
27.5g finomliszt100 kcal
-
11g tej6 kcal
-
1.4g friss élesztő1 kcal
-
4.7g repceolaj41 kcal
-
0.6g cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g tojás4 kcal
töltelék
-
8.3g csemegekukorica7 kcal
-
11g paradicsomszósz3 kcal
-
11g tejföl22 kcal
-
9.4g vöröshagyma3 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0.2g oregánó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11g edami sajt39 kcal
kenés
-
1.1g tojássárgája4 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
232
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.6 g
Zsír
-
Összesen 40.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1633.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 428 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 636 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 157.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 190 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 38 micro
-
Likopin 5558 micro
-
Lut-zea 327 micro
Összesen
848
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.1 g
Zsír
-
Összesen 203 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 85 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 693 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8167.8 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 237 mg
-
Kálcium 2139 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 316 mg
-
Foszfor 2259 mg
-
Nátrium 3181 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 472.4 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 787.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 948 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 540 micro
-
Kolin: 500 mg
-
Retinol - A vitamin: 878 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 710 micro
-
β-crypt 192 micro
-
Likopin 27790 micro
-
Lut-zea 1637 micro
Összesen
4238
kcal
- 8% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 11.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 449.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 1529 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
232
kcal
Hozzávalók
tészta
-
500 g finomliszt
-
2 dl tej
-
2.5 dkg friss élesztő
-
1 dl repceolaj
-
1 ek cukor
-
só ízlés szerint
-
1 db tojás
töltelék
-
150 g csemegekukorica
-
2 dl paradicsomszósz
-
2 dl tejföl
-
1 nagy db vöröshagyma
-
fokhagymapor ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
-
1 ek oregánó
-
só ízlés szerint
-
200 g edami sajt
kenés
-
1 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
Elkészítés
tészta
- Elsőnek felfuttatjuk az élesztőt 2 dl langyos tejben, amiben elkeverünk 1 kanál cukrot, 1 kanál lisztet, és hagyjuk felfutni meleg helyen (kb. 10-15 perc alatt). Ezután a lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadunk 1 egész tojást, sót, a felfutott élesztőt , 1 dl olajat (igazából mindegy, hogy napraforgó/ repceolajat használunk), és alaposan bedagasztjuk a tésztát, majd másfél órát pihenni hagyjuk.
- Amíg a tészta kel, apróra vágjuk a vöröshagymát, leszűrjük a konzerv kukoricát, elkeverjük a fokhagymaport egy pohár tejfölben. Én nem szoktam sajnálni, szeretjük a fokhagyma ízét. A paradicsomszószt befűszerezzük sóval, borssal és oregánóval. A sajtot én reszelt formában vásárolom, de akinek így nincs lehetősége, reszelje le bátran.
- Miután a tészta megkelt, 3 részre osztjuk, és egyforma nagyságúra nyújtjuk ki őket. Mindegyik tésztát felesben kenjük meg. Egyik felén a paradicsomos szósz, másikon a tejfölös. A paradicsomosra szórjuk a kukoricát, a tejfölösre a hagymát (nyersen). Jöhet egy kevés reszelt sajt, majd ráhelyezzük a következő réteg tésztát, amit ugyanígy kenünk meg és szórjuk rá az alapanyagokat. Ezt lefedjük a harmadik lappal.
- Ha a rétegezéssel megvagyunk, akkor egy éles késsel a tészta közepétől számítva elkezdjük egyenletesen felvágni a széléig, majd kettőt tekerünk rajta, és lelapítjuk a végeit, hogy ne forduljanak vissza. (Forgatáskor nem fog szétesni, nyugodtan és bátran lehet csavarni rajta.) Ha körbevágtuk és -csavartuk, akkor egy tojássárgáját kevés sóval felverünk, és alaposan megkenjük mindenhol a tésztát.
- Előmelegített sütőben 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Ha maradt paradicsomszósz, akkor abba mártogatva lehet fogyasztani. A tészta nem lesz száraz, nagyon finom puha marad. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x30
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4063
- Feltöltés dátuma: 2018. június 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ryn
20 recept
Interneten láttam videót a készítésről, gondoltam, kipróbálom én is. Nagy siker lett, legközelebb leteszteljük húsos verzióban.