Citromtorta Norikanorika konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
9 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
63g tej35 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
10 kcal
-
5g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g csokoládé68 kcal
-
27 kcal
A díszítéshez
Összesen
490
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
68 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
500g tej280 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
A díszítéshez
-
170g citrom26 kcal
-
14g csokoládéforgács76 kcal
-
5g zselatin17 kcal
Összesen
3914
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
13.9g tojásfehérje7 kcal
-
7g tojássárgája22 kcal
-
4.6g cukor18 kcal
-
4.3g finomliszt16 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
29g tej16 kcal
-
4.6g tojássárgája15 kcal
-
5.8g vaj42 kcal
-
5.8g cukor22 kcal
-
1.2g vaníliás cukor4 kcal
-
2.3g citromlé1 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5.8g csokoládé32 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
A díszítéshez
-
9.8g citrom2 kcal
-
0.8g csokoládéforgács4 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
Összesen
226
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 299 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 666.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 159 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.4 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 58 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 283 micro
Összesen
490
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 98.3 g
Zsír
-
Összesen 225.5 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 2394 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5335 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 1460 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 384 mg
-
Foszfor 1989 mg
-
Nátrium 1269 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 386.9 g
-
Cukor 281 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 464.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1449 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 436 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 1680 mg
-
Retinol - A vitamin: 1413 micro
-
α-karotin 85 micro
-
β-karotin 367 micro
-
β-crypt 89 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2265 micro
Összesen
3914
kcal
- 8% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 13.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 309.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 74 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 97 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
226
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojásfehérje
-
6 db tojássárgája
-
8 ek cukor
-
5 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
-
2 ek napraforgó olaj
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
0.5 l tej
-
4 db tojássárgája
-
10 dkg vaj
-
10 dkg cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
-
10 dkg csokoládé
-
3 ek napraforgó olaj
A díszítéshez
-
1 db citrom
-
2 ek csokoládéforgács
Elkészítés
A piskótához
- A krémhez a tejet elkavarjuk a cukorral és a tojások sárgájával, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a többi anyagot, hűlni hagyjuk. Ha nem elég citrom ízű, még tehetünk bele citromlevet vagy citromsavat is.
- A sütőt előmelegítjük.
- A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval, majd a fokozatosan hozzáadott cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük, majd mehet bele a sütőpor, az olaj és 2 ek víz is. Ezután felváltva belevegyítjük a fehérjét és a liszttel elkevert kakaóport is.
- Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, majd a forró sütőbe tesszük, amíg kellően meg nem magasodik. Ekkor mérsékeljük a hőt 130 fokra, és tűpróbáig sütjük.
- A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd 3 rétegre vágjuk.A csokit 3 ek olajjal a mikróban éppen csak összeolvasztjuk.Az alsó kettőt megkenjük vele, hagyjuk megdermedni.
- Ezután a lapokat megtöltjük a krémmel, a tortaoldalait is bevonjuk, majd csokiforgáccsal és citromkarikákkal díszítjük, amiket bevonunk zselével.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6919
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 09.
Ajánló
Nagyon frissítő, könnyű, mégis isteni desszert - tényleg bármikor! Nem a legszebb látvány, de az állaga nagyon puha és krémes, az íze mindenért kárpótol!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egyszer nővéremékhez indultunk, és gondoltam gyorsan összedobok nekik valami meglepit. Mivel imádják a citromot, az irányadó íz megvolt!:)