r
Nosalty Logó

Citromtorta Norikanorika konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Citromtorta Norikanorika konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

490
Kalória
12.3g
Fehérje
48.4g
Szénhidrátok
28.2g
Zsír
58g
Víz
299.3g
Koleszterin
3g
Rost
35.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3914 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    58 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 490 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.3 g

Zsír

  • Összesen
    225.5 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2394 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5335 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1460 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1989 mg
  • Nátrium
    1269 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.9 g
  • Cukor
    281 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    464.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1449 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    1680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1413 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    367 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2265 micro
Összesen 3914 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A krémhez a tejet elkavarjuk a cukorral és a tojások sárgájával, majd folyamatosan kevergetve besűrítjük. Hozzáadjuk a többi anyagot, hűlni hagyjuk. Ha nem elég citrom ízű, még tehetünk bele citromlevet vagy citromsavat is.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval, majd a fokozatosan hozzáadott cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével fehéredésig keverjük, majd mehet bele a sütőpor, az olaj és 2 ek víz is. Ezután felváltva belevegyítjük a fehérjét és a liszttel elkevert kakaóport is.
  4. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, majd a forró sütőbe tesszük, amíg kellően meg nem magasodik. Ekkor mérsékeljük a hőt 130 fokra, és tűpróbáig sütjük.
  5. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd 3 rétegre vágjuk.A csokit 3 ek olajjal a mikróban éppen csak összeolvasztjuk.Az alsó kettőt megkenjük vele, hagyjuk megdermedni.
  6. Ezután a lapokat megtöltjük a krémmel, a tortaoldalait is bevonjuk, majd csokiforgáccsal és citromkarikákkal díszítjük, amiket bevonunk zselével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyszer nővéremékhez indultunk, és gondoltam gyorsan összedobok nekik valami meglepit. Mivel imádják a citromot, az irányadó íz megvolt!:)  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!