r
Nosalty Logó

Citromos-mákos szelet Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Citromos-mákos szelet Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A lapokhoz:

A középső tésztához:

A krémhez:

A csokis bevonathoz:

A fehércsokis bevonathoz:

Összesen 1497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A lapokhoz:

A középső tésztához:

A krémhez:

A csokis bevonathoz:

A fehércsokis bevonathoz:

Összesen 11988 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A lapokhoz:

A középső tésztához:

A krémhez:

A csokis bevonathoz:

A fehércsokis bevonathoz:

Összesen 365 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2021.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    778 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    713 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    572 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 1497 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    154.3 g

Zsír

  • Összesen
    674 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    266 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    209 g
  • Koleszterin
    739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16168.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    6227 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    1171 mg
  • Foszfor
    5704 mg
  • Nátrium
    2677 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1359.7 g
  • Cukor
    808 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    433.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4868 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    535 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4575 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    3473 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    814 micro
Összesen 11988 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

A lapokhoz:

A középső tésztához:

A krémhez:

A csokis bevonathoz:

A fehércsokis bevonathoz:

Elkészítés

A lapokhoz:

  1. A lapok hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk. Tepsi hátoldalán 2 lapot sütünk belőle sütőben, 180 C-on 25 perc alatt.
  2. A középső tésztát is ugyanebben a tepsiben sütjük meg. A cukrokat a margarinnal, reszelt citromhéjjal habosra keverjük, apránként hozzákeverjük a tejet, majd a mákkal, sütőporral elkevert lisztet is. A keményre felvert tojáshabot egy fakanállal szépen beleforgatjuk.
  3. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük, a tésztamasszát beleöntjük, elsimítjuk, és 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  4. Krém készítés: A tejet a pudingporral, cukorral, a citrom levével felfőzzük. A kihűlt krémet a margarinnal elkeverve kihabosítjuk.
  5. A sütemény összeállítása: Alsó lap, fele krém, mákos kevert, krém, felső lap.
  6. A süteményt a csokoládékkal bevonjuk. Vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk. Először a csokoládéval kenjük meg, majd a fehér csokiból csíkokat húzunk, és egy kés hegyével a fehér csokoládét "befésüljük” a sötétebb csokiba.
  7. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen, az ízek összeérjenek. Jó étvágyat kívánok a nagyon finom, mutatós, citromos mákos süteményhez.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24×39
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 18468
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

A mákos sütemények kedvelőinek ajánlom. Nagyon finom, üde citromos krémmel.

Hozzávalók

A lapokhoz:

A középső tésztához:

A krémhez:

A csokis bevonathoz:

A fehércsokis bevonathoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...