Christmas Cake
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
23g tojás29 kcal
-
30 kcal
-
4g datolya11 kcal
-
4g mazsola12 kcal
-
4g mandula25 kcal
-
4g dió27 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
5 kcal
-
4g cointreau10 kcal
-
4g rum10 kcal
-
10g vaj75 kcal
-
21g barna cukor79 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
17g tej9 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
A mázhoz
-
23 kcal
-
21g marcipán96 kcal
-
0 kcal
A cukormázhoz
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
150g aszalt gyümölcsök360 kcal
-
50g datolya127 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
50g dió327 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
15g vaníliás cukor58 kcal
-
50g cointreau116 kcal
-
50g rum116 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
250g barna cukor950 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
200g tej112 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
A mázhoz
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
-
250g marcipán1155 kcal
-
0 kcal
A cukormázhoz
-
250g porcukor968 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
24g víz0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
12.2g tojás15 kcal
-
6.7g aszalt gyümölcsök16 kcal
-
2.2g datolya6 kcal
-
2.2g mazsola7 kcal
-
2.2g mandula13 kcal
-
2.2g dió15 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
2.2g cointreau5 kcal
-
2.2g rum5 kcal
-
5.6g vaj40 kcal
-
11.1g barna cukor42 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
8.9g tej5 kcal
-
13.3g finomliszt49 kcal
A mázhoz
-
4.4g sárgabaracklekvár12 kcal
-
11.1g marcipán51 kcal
-
0 kcal
A cukormázhoz
-
11.1g porcukor43 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
1.1g víz0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 20.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.3 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 36 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111 g
Zsír
-
Összesen 243.6 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 1169 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3693.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 950 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 436 mg
-
Foszfor 1461 mg
-
Nátrium 623 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1155.7 g
-
Cukor 830 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 432.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1301 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 104 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 300 micro
-
Kolin: 851 mg
-
Retinol - A vitamin: 1226 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 799 micro
-
β-crypt 161 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1532 micro
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.4 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
5 dkg mazsola
-
1.5 ek sütőpor
-
1.5 csomag vaníliás cukor
-
125 g vaj
-
250 g barna cukor
-
1 tk fahéj
-
0.5 teáskanál szegfűbors
A mázhoz
-
10 dkg sárgabaracklekvár
-
250 g marcipán
-
3 csepp keserűmandula aroma
A cukormázhoz
-
250 g porcukor
-
1 ek vaníliás cukor
-
0.5 tk citromlé
Elkészítés
A tésztához
- Felverjük a cukrot a vajjal, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a rumot, likőrt, fahéjat, szegfűborsot, vaníliát.
- Hozzáadunk egy kevés sütőporral elkevert lisztet és a tejet.
- Belisztezzük a gyümölcsöket, hogy ne üljenek a tészta fenekére, felverjük a tojásfehérjét.
- A maradék lisztet felváltva a felvert tojáshabbal szépen elkeverjük a masszánkkal, utoljára hozzáadjuk a gyümölcsöket, mandulát, diót, mazsolát, datolyát.
- Kerek tepsit kibélelünk sütőpapírral, és előmelegített sütőben sütjük.
- Már el lehet előre Karácsonyra készíteni, ha kihűlt a sütink, először becsomagoljuk sütőpapírba, majd alufóliába, hetente egyszer kibontjuk, hústűvel lyukakat ejtünk a tetején, és ezeken keresztül itatjuk egy kis rummal elkevert likőrrel.
- Két nappal Karácsony előtt rákenjük a sárgabaracklekvárt vékony rétegben, csak "éppenhogy", erre rátesszük a marcipánt, és várunk másnapig, míg jól megszárad.
- A cukormázzal nagyon gyorsan kell dolgoznunk, mert gyorsan megköt. A porcukrot, pár csepp citromlevet és a forró vizet egyneművé keverjük, és gyors mozdulatokkat a süti tetejére kenjük.
- A torta oldalát színes karácsonyi szalaggal betekerjük, a süti tetejét kis karácsonyi figurákkal díszítjük.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 392
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 22764
- Feltöltés dátuma: 2012. december 01.
Ajánló
Forralt bor, kávélikőr, kávé, tea...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Eredeti angol recept, persze minden angol esküszik a saját titkos gyümölcs-variációjára... Hetekkel előre lehet kezdeni dolgozni vele, nagyon sokáig eláll, zamatos, nedves torta, nagyon jól lehet mélyhűteni, ha nem fogy el mind, bár ezt kétlem, mert nagyon finom teához, kávéhoz. Most egy fél adagból csináltam egy kis négyzet alakú tortát, hogy időben feltehessem a Karácsonyra, tavaly elkéstem vele..:)) Már több mint huszonöt éve ugyanezt a tortát sütöm, nem cserélném el más recepttel... 25-én szeleteljük fel, ebéd után. Egyik évben olyan sok munkánk volt, pocsék munkaidőben dolgoztam, nem volt időm megsütni, de nálunk enélkül nincs Karácsony, úgyhogy vettem egyet a cukrásztól... Na, vissza is vittem... Elnézést kért, az első adagból volt, mondta, adott egy másikat, az egy fokkal jobb volt, de száz szónak is egy a vége, éjjel kettőig mégiscsak megcsináltam ezt a jól kipróbált receptet...