r
Nosalty Logó

Chicken Shawarma

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Chicken Shawarma
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A csirkéhez

A humuszhoz

Összesen 1710 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A csirkéhez

A humuszhoz

Összesen 5130 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A csirkéhez

A humuszhoz

Összesen 167 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2166.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    926 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 1710 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    291.6 g

Zsír

  • Összesen
    308.3 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6498.4 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    631 mg
  • Foszfor
    3468 mg
  • Nátrium
    1272 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2360 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2779 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 5130 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    91 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A humuszhoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A combokat tisztítsuk meg, majd marináljuk legalább egy órán keresztül, de a legjobb, ha egész éjjel a szószban állnak. Dolgozzuk össze valamennyi hozzávalót, és tegyük bele a pácba a csirkét.
  2. Amikor a combokat már jól átjárta a pác, olajon süssük őket kis lángon, tehát lassan kb. fél órán/negyven percen keresztül. A lényeg, hogy rendesen átsüljenek.
  3. Vegyük ki a serpenyőből a combokat, vágjuk le a húst róla. Vékony szeletekre daraboljuk, majd ugyanabban a serpenyőben a süssük további 5 percen keresztül a húsdarabkákat. Így hasonló ízt és állagot érhetünk el, mint amilyen a gyrosozókban kapható húsoké.
  4. Előző este áztassuk be a csicseriborsót, majd másnap kb. 20-30 perc alatt főzzük puhára.
  5. Turmixoljuk össze az alapanyagokkal. Amennyiben nem elég krémes, a masszát tejföllel és olívaolajjal tovább krémesíthetjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 157
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 25463
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Ajánló

Mélytányérban tálaljuk. Kenjünk egy nagy adag humuszt a tányérba, formáljunk kis lyukacskát a közepébe, és abba szedjük a húst. Készíthetünk még hozzá nant vagy másféle keleti kenyeret, amelybe akár bele is csomagolhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A történet ott kezdődik, hogy mióta Budapesten voltam egyszer humuszbárban, azóta majd megőrülök a humuszért, amit már egész jól tudok itthon is előállítani. Azon viszont sokat gondolkodtam, hogyan készítsek a humuszomra olyan finom feltétet is, mint amilyet az étteremben ettem. A Chicken Shawarma közel-keleti étel, vagyis pontosabban a hús elkészítésének egy módja. Általában vegyes húst használnak az éttermek: bárányt, csirkét, pulykát, stb. Ez a tipikus forgó rúdon sütött hús az, amit hazánkban is rengeteg gyros bárban láthatunk. Azért olyan fincsi, mert folyamatosan éri a hő. Otthon elég nehéz előállítani a dolgot, de egy libanoni étterem honlapján rátaláltam egy-két tippre. Először egyben sütöttem meg a combokat, majd leszeltem a húst a csontról, és még tovább sütöttem. Persze nem lesz érezhető ugyanaz a szenes íz az otthoni variáción, de hasonló a végeredmény.

Hozzávalók

A csirkéhez

A humuszhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...