Chicken Shawarma
- 15% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
A csirkéhez
-
750g csirkecomb835 kcal
-
13g citromlé3 kcal
-
2 kcal
-
20g joghurt12 kcal
-
5g fehérborecet1 kcal
-
20g fokhagyma27 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2g méz7 kcal
A humuszhoz
-
133g csicseriborsó504 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
14g olívaolaj125 kcal
-
20g tahini114 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
13g citromlé3 kcal
-
13g tejföl26 kcal
- 15% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
A csirkéhez
-
2250g csirkecomb2504 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
20g paradicsomszósz5 kcal
-
60g joghurt37 kcal
-
15g fehérborecet3 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
7g méz21 kcal
A humuszhoz
-
400g csicseriborsó1512 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
43g olívaolaj376 kcal
-
60g tahini342 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
40g tejföl79 kcal
- 15% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
A csirkéhez
-
73.5g csirkecomb82 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
0.7g paradicsomszósz0 kcal
-
2g joghurt1 kcal
-
0.5g fehérborecet0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0 kcal
-
0g gyömbér0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0.2g méz1 kcal
A humuszhoz
-
13.1g csicseriborsó49 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
2g tahini11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.3g citromlé0 kcal
-
1.3g tejföl3 kcal
- 15% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 97.2 g
Zsír
-
Összesen 102.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 46 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 373 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2166.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 273 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 1156 mg
-
Nátrium 424 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 348.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 137 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 787 micro
-
Kolin: 307 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 926 micro
-
Lut-zea 364 micro
- 15% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 291.6 g
Zsír
-
Összesen 308.3 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 1120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6498.4 g
-
Cink 32 mg
-
Szelén 222 mg
-
Kálcium 820 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 631 mg
-
Foszfor 3468 mg
-
Nátrium 1272 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 307.1 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 1045.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 412 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2360 micro
-
Kolin: 922 mg
-
Retinol - A vitamin: 392 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 229 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2779 micro
-
Lut-zea 1093 micro
- 15% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 10.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 77 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 91 micro
-
Lut-zea 36 micro
Hozzávalók
A csirkéhez
-
9 db csirkecomb
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 ek paradicsomszósz
-
4 ek joghurt
-
3 ek fehérborecet
-
1 fej fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
1 kk fűszerpaprika
-
0.5 teáskanál gyömbér
-
2 csipet szerecsendió
-
1 teáskanál méz
A humuszhoz
-
40 dkg csicseriborsó
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek őrölt fűszerkömény
-
1 csipet szerecsendió
-
0.5 dl olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
A csirkéhez
- A combokat tisztítsuk meg, majd marináljuk legalább egy órán keresztül, de a legjobb, ha egész éjjel a szószban állnak. Dolgozzuk össze valamennyi hozzávalót, és tegyük bele a pácba a csirkét.
- Amikor a combokat már jól átjárta a pác, olajon süssük őket kis lángon, tehát lassan kb. fél órán/negyven percen keresztül. A lényeg, hogy rendesen átsüljenek.
- Vegyük ki a serpenyőből a combokat, vágjuk le a húst róla. Vékony szeletekre daraboljuk, majd ugyanabban a serpenyőben a süssük további 5 percen keresztül a húsdarabkákat. Így hasonló ízt és állagot érhetünk el, mint amilyen a gyrosozókban kapható húsoké.
- Előző este áztassuk be a csicseriborsót, majd másnap kb. 20-30 perc alatt főzzük puhára.
- Turmixoljuk össze az alapanyagokkal. Amennyiben nem elég krémes, a masszát tejföllel és olívaolajjal tovább krémesíthetjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 54
- Össznézettség: 25463
- Feltöltés dátuma: 2013. február 01.
Ajánló
Mélytányérban tálaljuk. Kenjünk egy nagy adag humuszt a tányérba, formáljunk kis lyukacskát a közepébe, és abba szedjük a húst. Készíthetünk még hozzá nant vagy másféle keleti kenyeret, amelybe akár bele is csomagolhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A történet ott kezdődik, hogy mióta Budapesten voltam egyszer humuszbárban, azóta majd megőrülök a humuszért, amit már egész jól tudok itthon is előállítani. Azon viszont sokat gondolkodtam, hogyan készítsek a humuszomra olyan finom feltétet is, mint amilyet az étteremben ettem. A Chicken Shawarma közel-keleti étel, vagyis pontosabban a hús elkészítésének egy módja. Általában vegyes húst használnak az éttermek: bárányt, csirkét, pulykát, stb. Ez a tipikus forgó rúdon sütött hús az, amit hazánkban is rengeteg gyros bárban láthatunk. Azért olyan fincsi, mert folyamatosan éri a hő. Otthon elég nehéz előállítani a dolgot, de egy libanoni étterem honlapján rátaláltam egy-két tippre. Először egyben sütöttem meg a combokat, majd leszeltem a húst a csontról, és még tovább sütöttem. Persze nem lesz érezhető ugyanaz a szenes íz az otthoni variáción, de hasonló a végeredmény.