r
Nosalty Logó

Cassata - szicíliai túróbomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Cassata - szicíliai túróbomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 1160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 6961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 257 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.6 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 1160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.8 g

Zsír

  • Összesen
    346 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10203.6 g
  • Cink
    1962 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1588 mg
  • Vas
    1525 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    3340 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    79 mg
  • Mangán
    65 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    766.7 g
  • Cukor
    629 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1243.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1743 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    189 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    767 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    643 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2273 micro
Összesen 6961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.1 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 257 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy kerek tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.
  2. A lisztet, az étkezési keményítőt, a sütőport és a darált mandulát összekeverjük.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval keményre, majd az apránként hozzáadott cukorral és a vaníliás cukorral fényes kemény habbá verjük.Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, a lisztkeveréket, majd az egészet a tortaformába simítjuk, és középső bordamagasságon 25 percig sütjük. (A sütő ajtaját a sütés végéig ne nyissuk ki. A tortát kivesszük a sütőből, majd 15 perc elteltével kiszedjük a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A krémhez a cukrozott gyümölcsöket, a pisztáciát és a csokoládét felaprózzuk. Ebből féreteszünk 2-2 evőkanállal.
  5. A zselatint összekeverjük 1 dl hideg vízzel, és félretesszük. A narancs levét kinyomjuk, hozzáadjuk a 200 g cukrot és 1 dl vizet, majd tűzön 5 percig forraljuk. A zselatint mikróban nagyon kis idő alatt felolvasztjuk (ne forraljuk), majd a narancsléhez adjuk. A zselatinos narancsléhez adunk 1-2 kanál túrót, majd az egész zselatinos masszát a túró egészéhez adjuk, és alaposan elkeverjük. A 2-2 kanál kivételével a túróhoz adjuk a gyümölcsös, pisztáciás, csokis keveréket, és 10 percre hűtőbe tesszük.
  6. Egy ugyanakkora átmérőjű, 3-3,5 literűrtartalmú tálat kibélelünk folpack-kal úgy, hogy a szélei túllógjanak a tál peremén, és az egész tál alja ki legyen bélelve. A piskótát két lapba vágjuk. Az egyiket elnyolcadoljuk, és hegyükkel befelé a tál oldalára fektetjük, nyomkodjuk a tésztát.
  7. 2,5 dl tejszínt habbá verünk, és több részletben a túrókrémhez keverjük, és a tálba a piskótára simítjuk. A tetejére tesszük a másik piskótalapot. Visszahajtjuk rá a folpack-ot, és 12 órára a hűtőbe tesszük.
  8. Tálalás előtt lapos tálra borítjuk, és a fóliát levesszük róla. A maradék tejszínt habbá verjük, és bevonjuk vele a tortát. Megszórjuk a cseresznyeszemekkel és a félretett gyümölcskeverékkel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11388
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 18.

Ajánló

Születésnapokra, ünnepekre készíthető finomság.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept Lajos Mari-Hemző Károly 66 torta c. könyvéből származik, egy kis módosítással.  Ezt a tortát eddig egyszer készítettem el egy szülinapra, de nagyon jól sikerült, és nagyon finom lett. Megéri a munkát és a pepecselést, mert az eredmény tényleg nagyon szép és finom.  Az étkezési keményítőt liszttel lehet helyettesíteni, igazából csak azért kell a keményítő, hogy a tészta állaga jobb legyen. A tehéntúróhoz érdemes a nagyobb boltokban, hipermarketekben kapható krémesebb túróból venni, amiben nincsenek nagy göröngyök. Ha ilyen nincs, akkor ajánlatos a túrót áttörni. Én koktélcseresznyét nem tudtam beszerezni, ezért a fenti fényképen elkészített verzióhoz nem használtam, bár a színvilágot még jobbá teszi, ha koktélcseresznyét is adunk hozzá. Az eredeti recept szerint a krémbe való gyümölcsöket, csokoládét, pisztáciát marachino likőrbe kell áztatni és így adni a túróhoz. Nekem ilyen nem volt, úgyhogy ezt is kihagytam.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...