Kandírozott meggy

Kandírozott meggy

Leírás

A kandírozás egész vagy darabolt gyümölcsök cukorban való tartósítását jelenti. Már a 14. században igen kedvelt csemege volt Nyugat-Európában, a középkorban „szobai fűszernek” nevezték. A folyamat úgy zajlik, hogy a gyümölcsöket sorban, egyre nagyobb töménységű szirupfürdőkkel itatják át ügyelve a folyamatosságra, hogy a cukor úgy lépjen a gyümölcs víztartalmának helyére, hogy közben ne keményítse meg a gyümölcshúst. Tulajdonképpen minden gyümölcs kandírozható, csak a különösen magas víztartalmúak nem alkalmasak rá. A meggyet egészben kandírozzák kis mérete miatt, és mivel nem különösebben sérülékeny – szemben pl. a sárgabarackkal – ezért a folyamat rövidebb idő alatt végbemegy, ami „csupán” néhány napot jelent. Főként magában, vagy sütemények alapanyagaként fogyasztják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Kandírozott meggy

fehérjetartalom

0.34 g

zsírtartalom

0.038 g

szénhidráttartalom

82.74 g

víztartalom

16.7 g

gramm kandírozott meggy?

Top ásványi anyagok

Nátrium

98 mg

Kalcium

18 mg

Foszfor

5 mg

Magnézium

4 mg

Top vitaminok

Kolin

2.2 mg

E vitamin

0.04 mg

Lutein+zeaxantin

11 µg

Béta-karotin

9 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.34 g

Zsír

telített zsírsav

0.01 g

egyszeresen telített zsírsav

0.008 g

többszörösen telített zsírsav

0.02 g

ásványi anyagok

Kalcium

18 mg

Vas

0.17 mg

Magnézium

4 mg

Foszfor

5 mg

Nátrium

98 mg

Cink

0.05 mg

Réz

0.029 mg

Mangán

0.111 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

rost

1.6 g

cukor

80.68 g

víz

16.7 g

vitaminok

Kolin

2.2 mg

Béta-karotin

9 µg

Béta-kriptoxantin

5 µg

Lutein+zeaxantin

11 µg

E vitamin

0.04 mg

K vitamin

0.3 µg

A vitamin

1 µg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...