r
Nosalty Logó

Vegán gyümölcskenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Vegán gyümölcskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 704 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 704 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    225.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7511.8 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1282 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    982 mg
  • Foszfor
    3723 mg
  • Nátrium
    1330 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    878.8 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

VÍZ

  • Összesen
    587.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2050 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1920 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1578 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1500 micro
Összesen 5628 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    416.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőport, sót, vaníliás cukrot és cukrot elkeverjük a liszttel.
  2. Az olvasztott margarint és tejet is hozzáadjuk, belereszeljük a narancshéjat és simára keverjük.
  3. Két őzgerinc formát kibélelünk sütőpapírral, a massza felét a két gerincbe elosztjuk. A massza másik felébe keverjük a cukozott gyümölcsöt, kakaóport és a fahéjat (ízlés szerint), és ezt rásimítjuk a "fehér" masszára.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk a formákat, és sütjük. Tűpróbával lehet ellenőrizni, hogy megsült-e.
  5. A formában hagyjuk langyosra hűlni, és szeletelés előtt leporcukrozhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 7348
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van két kollégám, akik vegánok. Ők kérték, hogy egyszer süssek már olyan sütit is, amit ők is megehetnek. Hamar elfogyott, mert igen puha, finom süti kerekedett ki belőle. Egy bögre 2,5 dl.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...