r
Nosalty Logó

Vénusz mellecskéi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
giuliettalupa
Vénusz mellecskéi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 1106 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4420 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    325 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 1106 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    268.6 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    568 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3366.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    669 mg
  • Foszfor
    1498 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.5 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1300 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 4420 kcal
  • 9% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 431 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az átszitált lisztet keverjük össze a darált mandulával, a porcukorral, a kardamommal és a sóval. Adjuk hozzá a tejföllel elkevert tojást, és morzsoljuk bele a vajat. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, és tegyük 1 órára a hűtőbe.
  2. A fagyos tésztából diónyi golyókat készítsünk, kb. 50 darab lesz belőle.
  3. A tojásfehérjét kissé verjük fel, először ebben forgassuk bele a golyócskákat.
  4. A mandulaforgácsot egy mély tálba helyezzük, és a tojásos golyókat ebben hempergessük meg, hogy a mandula mindenütt befedje. A tetejét félbevágott meggyel díszítsük.
  5. Tegyük a mandulás golyóinkat sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 180 fokon kb. 12-14 percig süssük. Kissé elterülnek majd sütés közben, és a golyócskákból kis "mellecskék " lesznek. Várjuk meg, amíg kihűlnek, mert akkor könnyebben levehetők a sütőpapírról.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1240
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 25.

Ajánló

Mutatós édesség az ünnepi asztalra.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vénusz mellecskéi
giuliettalupa 82 recept

Évek óta a karácsonyi asztal elmaradhatatlan édessége családunkban. Egy régi olasz újságban bukkantam a receptre, és egy kicsit átalakítva készítettem el: az eredetiben található fahéjat kardamomra cseréltem, a tetején lévő cseresznye helyett pedig konyakos vagy kandírozott meggyet használtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...