Zuppa inglese alla romana
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 8% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 4% Zsír
A piskótához
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
48g tej27 kcal
-
8g tojássárgája27 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
10g cukor40 kcal
-
6 kcal
Az ízesítéshez
A baiserhez
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g porcukor40 kcal
Összesen
348
kcal
- 8% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 4% Zsír
A piskótához
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
0g só0 kcal
-
75g porcukor290 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
575g tej322 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Az ízesítéshez
-
48g rum111 kcal
-
30g likőr98 kcal
-
24g víz0 kcal
-
100g kandírozott meggy322 kcal
A baiserhez
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
0g só0 kcal
-
125g porcukor484 kcal
Összesen
4193
kcal
- 8% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 4% Zsír
A piskótához
-
6.3g tojásfehérje3 kcal
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
30.3g tej17 kcal
-
5.3g tojássárgája17 kcal
-
15.8g finomliszt58 kcal
-
6.6g cukor25 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
Az ízesítéshez
-
2.5g rum6 kcal
-
1.6g likőr5 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
5.3g kandírozott meggy17 kcal
A baiserhez
-
6.3g tojásfehérje3 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.6g porcukor25 kcal
Összesen
219
kcal
- 8% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 146 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 300.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 99 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.6 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 29 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
348
kcal
- 8% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 108.7 g
Zsír
-
Összesen 62.8 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1753 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3611.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 268 mg
-
Kálcium 1036 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 1187 mg
-
Nátrium 980 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 750.8 g
-
Cukor 458 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 425.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 663 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 349 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 341 micro
-
Kolin: 1359 mg
-
Retinol - A vitamin: 645 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 159 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1829 micro
Összesen
4193
kcal
- 8% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 190.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
3 db tojásfehérje
-
3 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
75 g porcukor
-
75 g finomliszt
-
0.5 tk sütőpor
A krémhez
-
575 ml tej
-
5 db tojássárgája
-
30 dkg finomliszt
-
125 g cukor
-
2 csomag vaníliás cukor
Az ízesítéshez
A baiserhez
-
3 db tojásfehérje
-
1 csipet só
-
125 g porcukor
Elkészítés
A piskótához
- A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk.
- A piskótához a tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, közben apránként hozzáadjuk a porcukrot. Egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a tojáshabra szitáljuk,és óvatosan elkeverjük. A tortaformába öntjük. 25 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
- A krémhez 500 ml tejet felfőzünk. A tojássárgát elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, liszttel és a maradék tejjel. Az egészet a forró tejbe öntjük, állandó kavarás mellett felfőzzük, és kb. 2 perc alatt sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk.
- A tortát merőlegesen vékony csíkokra vágjuk. Egy tűzálló edény (kb. 1,5 l űrtartalom) alját kirakjuk a tortacsíkok 1/3-ával. A rumot elkeverjük a likőrrel és 3 ek vízzel. A tortát meglocsoljuk 4 ek rumos-likőrös-vizes keverékkel, rásimítjuk a krém 1/3-át, megszórjuk a kandírozott gyümölcs 1/3-ával. A maradék hozzávalókat még 2-szer a fenti módon rétegezzük. Kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
- A baiserhez a tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk az átszitalt porcukorot és tovább verjük, míg a cukor feloldódik. A krémre simítjük, körben 2 cm-t szabadon hagyunk.
- 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10-15 percig gratinírozzuk, míg a baiser barnulni kezd. Hűlni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 62
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9007
- Feltöltés dátuma: 2012. november 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
A zuppa inglese (angol leves) nem egy előétel, hanem egy csábító desszert piskótával és tojáskrémmel.