Finom szelet Eta konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
Sárga laphoz
-
20g tojássárgája64 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
12g víz0 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Középső laphoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
10g csokoládé55 kcal
-
64 kcal
-
10g dió65 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Krémhez
Bevonáshoz
-
20g csokoládé109 kcal
-
10g fehér csokoládé54 kcal
-
11 kcal
Összesen
1159
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
Sárga laphoz
-
200g tojássárgája644 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
120g víz0 kcal
-
350g finomliszt1274 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Középső laphoz
-
400g tojásfehérje208 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
200g kandírozott meggy644 kcal
-
100g dió654 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Krémhez
-
900g tej504 kcal
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
300g margarin2151 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
Bevonáshoz
-
200g csokoládé1092 kcal
-
100g fehér csokoládé539 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
Összesen
11611
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
Sárga laphoz
-
5.2g tojássárgája17 kcal
-
5.2g porcukor20 kcal
-
3.1g víz0 kcal
-
9.1g finomliszt33 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
Középső laphoz
-
10.4g tojásfehérje5 kcal
-
2.6g porcukor10 kcal
-
2.6g csokoládé14 kcal
-
5.2g kandírozott meggy17 kcal
-
2.6g dió17 kcal
-
6.5g finomliszt24 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
Krémhez
-
23.4g tej13 kcal
-
3.5g vaníliás pudingpor13 kcal
-
7.8g margarin56 kcal
-
3.9g porcukor15 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
Bevonáshoz
-
5.2g csokoládé28 kcal
-
2.6g fehér csokoládé14 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
301
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 52.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1054.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 281 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 386 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 152.4 g
-
Cukor 88 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 74.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 324 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 182 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 211 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 242 micro
Összesen
1159
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 201.6 g
Zsír
-
Összesen 523.1 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 193 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 140 g
-
Koleszterin 2215 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10546.8 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 422 mg
-
Kálcium 2807 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 821 mg
-
Foszfor 3861 mg
-
Nátrium 2557 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1524 g
-
Cukor 877 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 749.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3237 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 436 micro
-
K vitamin: 320 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 572 micro
-
Kolin: 1818 mg
-
Retinol - A vitamin: 3055 micro
-
α-karotin 97 micro
-
β-karotin 2114 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2420 micro
Összesen
11611
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 66 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
301
kcal
Hozzávalók
Sárga laphoz
-
10 db tojássárgája
-
20 dkg porcukor
-
15 evőkanál víz
-
35 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
Középső laphoz
-
10 db tojásfehérje
-
10 dkg porcukor
-
10 dkg csokoládé
-
20 dkg kandírozott meggy
-
25 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
Krémhez
-
9 dl tej
-
3 tasak vaníliás pudingpor
-
30 dkg margarin
-
15 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
Bevonáshoz
-
20 dkg csokoládé
-
10 dkg fehér csokoládé
-
1.5 ek napraforgó olaj
Elkészítés
Sárga laphoz
- A tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadagoljuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
- A tésztát ketté vesszük, és egyforma nagyságú tepsiben, 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
Középső laphoz
- A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a sütőporral elkevert lisztet, darált diót hozzáadjuk és a darabos csokit, kandírozott gyümölcsöt - én cseresznyét tettem bele - és az apróra vágott csokit is.
- Ugyanakkora tepsiben sütjük, mint a sárga piskótát.
Krémhez
- A tejet a cukrokkal, vaníliás pudingporral csomómentesre keverjük, és sűrű krémmé felfőzzük, majd kihűtjük.
- A kihűlt vaníliás krémmel a vajat elektromos habverővel krémes, habos állagúvá keverjük.
Bevonáshoz
- A tészta összeállítása: sárga lap, krém, színes lap, krém, sárga lap. A tetejét a két színű csokoládéval bevonjuk.
- A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, a tésztára kenjük, majd a fehér csokoládét rácsurgatjuk és a barna csokoládéba "fésülgetjük".
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 16924
- Feltöltés dátuma: 2014. május 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A Finom szeletet saját magam szerint variáltam össze. Kiadós sütike, szép nagy, magas szeletek lettek. Nagy sikere volt a családomban. :-)