r
Nosalty Logó

Oroszkrémtorta 6. - hamis sárgakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Oroszkrémtorta 6. - hamis sárgakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    149 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    320.6 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    1455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5222.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    1763 mg
  • Nátrium
    1481 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    850.4 g
  • Cukor
    572 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1786 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    903 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1757 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1297 micro
Összesen 6713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Előmelegítjük a sütőt. Egy tortaforma aljába sütőpapírt csatolunk, vagy kivajazzuk, lisztezzük.
  2. A tojások fehérjét 5 ek vízzel, kevés cukorral felverjük. A sárgáját 6 ek vízzel és a maradék cukorral habosra keverjük. A legjobb robotgéppel.
  3. A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát. A tojássárgás masszába felváltva beleszitáljuk a lisztet, és belekeverjük óvatos mozdulatokkal a felvert fehérjét.
  4. A tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (Én kb. 35-40 percig sütöttem.)
  5. A formában hagyjuk kicsit hűlni, majd óvatosan levesszük a karimát, és lehúzzuk a papírt róla. Teljesen kihűtjük.
  6. Amíg hűl, elkészítjük a krémet.
  7. A hamis sárgakrémhez a pudingport 1,5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet feltesszük főni a Bourbon vaníliás cukorral és a kristálycukorral. Amikor felforr, a csomómentes pudingpor-péppel sűrű krémet főzünk belőle.
  8. Hagyjuk hűlni. Közben 10 dkg cukrozott gyümölcsöt rumba vagy higított rumaromába áztatunk.
  9. A zselatint 1 dl vízben feloldjuk, picit állni hagyjuk, hogy megduzzadjon, felmelegítjük, hogy folyós legyen. Forralni nem kell, sőt nem is szabad. Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  10. A tejszínből 3,5-4 dl-nyit kemény habbá verünk.
  11. A piskótát háromfelé vágjuk, az alsó lapot visszatesszük a karimába.
  12. A kihűlt sárgakrémbe nagy mozdulatokkal belekeverjük a tejszínhabot, majd belecsorgatjuk a zselatint. Ha nagyon szeretjük a rumos ízt, akkor egy kevés rum is kerülhet bele. A lényeg, hogy mindezt gyorsan csináljuk, mert a zselatin elkezd megkötni.
  13. A krém 1/3-ával megkenjük az alsó piskótalapot. Megszórjuk a cukrozott gyümölcs felével, mehet rá a középső piskótalap.
  14. Ismét krém és gyümölcs, majd az utolsó piskótalap. Ezt is megkenjük krémmel, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  15. Másnap felverjük a maradék tejszínt, és a karimából kiszedett torta oldalát megkenjük vele, aprított mogyoróval, mandulaforgáccsal vagy darált dióval panírozzuk.
  16. A torta tetejére habrózsákat nyomunk, és a megmaradt 5 dkg cukrozott gyümölccsel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17375
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukámnak készítettem ezt a tortát. A Bourbon vanília isteni ízt adott az egész tortának, nem volt túl édes, a piskóta pedig pihe-puha volt. A cukrász tankönyv szerint az oroszkrémnek sárgakrém az alapja, de a hozzávaló tojássárgájából hiány volt a konyhában. Pudingpor meg volt itthon. Így egy picit csaltam, de minden vendégnek nagyon ízlett. Nem olyan bonyolult az elkészítése, mint amilyen hosszadalmas volt leírni.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...