Kandírozott papaja

Kandírozott papaja

Leírás

A kandírozás egész vagy darabolt gyümölcsök cukorban való tartósítását jelenti, de a gyümölcsök mellett bizonyos virágokat (ibolya), gyökereket (gyömbér), gesztenyét és mandulát, a citrusfélék héját is lehet kandírozni. Már a 14. században igen kedvelt csemege volt Nyugat-Európában, a középkorban „szobai fűszernek” nevezték. A folyamat úgy zajlik, hogy a gyümölcsöket sorban, egyre nagyobb töménységű szirupfürdőkkel itatják át ügyelve a folyamatosságra, hogy a cukor úgy lépjen a gyümölcs víztartalmának helyére, hogy közben ne keményítse meg a gyümölcshúst. A papaját általában kockákra vágva kandírozzák és gyümölcskenyerek, kuglófok, kalácsok készítéséhez használják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Kandírozott papaja

fehérjetartalom

0.34 g

zsírtartalom

0.038 g

szénhidráttartalom

82.74 g

víztartalom

16.7 g

gramm kandírozott papaja?

Top ásványi anyagok

Nátrium

98 mg

Kalcium

18 mg

Foszfor

5 mg

Magnézium

4 mg

Top vitaminok

Kolin

2.2 mg

E vitamin

0.04 mg

Lutein+zeaxantin

11 µg

Béta-karotin

9 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.34 g

Zsír

telített zsírsav

0.01 g

egyszeresen telített zsírsav

0.008 g

többszörösen telített zsírsav

0.02 g

ásványi anyagok

Kalcium

18 mg

Vas

0.17 mg

Magnézium

4 mg

Foszfor

5 mg

Nátrium

98 mg

Cink

0.05 mg

Réz

0.029 mg

Mangán

0.111 mg

Szelén

0.6 µg

szénhidrát

rost

1.6 g

cukor

80.68 g

víz

16.7 g

vitaminok

Kolin

2.2 mg

Béta-karotin

9 µg

Béta-kriptoxantin

5 µg

Lutein+zeaxantin

11 µg

E vitamin

0.04 mg

K vitamin

0.3 µg

A vitamin

1 µg

11 találat

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...