Moszkauer Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 30% Zsír
A sütihez
-
5g mandula30 kcal
-
8g dió49 kcal
-
16 kcal
-
16 kcal
-
16 kcal
-
16 kcal
-
16 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
13g habtejszín37 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
A bevonathoz
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
35 kcal
Összesen
533
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 30% Zsír
A sütihez
-
20g mandula118 kcal
-
30g dió196 kcal
-
64 kcal
-
64 kcal
-
64 kcal
-
64 kcal
-
64 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
A bevonathoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
2129
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 30% Zsír
A sütihez
-
4.5g mandula26 kcal
-
6.7g dió44 kcal
-
14 kcal
-
14 kcal
-
4.5g kandírozott ananász14 kcal
-
4.5g kandírozott meggy14 kcal
-
4.5g kandírozott papaja14 kcal
-
11.2g vaj80 kcal
-
11.2g habtejszín33 kcal
-
11.2g cukor43 kcal
-
6.7g finomliszt24 kcal
A bevonathoz
-
22.4g étcsokoládé122 kcal
-
3.6g napraforgó olaj32 kcal
Összesen
474
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.5 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 15.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
533
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.7 g
Zsír
-
Összesen 133.7 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1136 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 202 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 486 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 226.2 g
-
Cukor 182 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 63.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 485 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 473 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
2129
kcal
- 5% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 30 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 14.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
474
kcal
Hozzávalók
A sütihez
-
2 dkg mandula
-
3 dkg dió
-
2 dkg kandírozott narancshéj
-
2 dkg kandírozott citromhéj
-
2 dkg kandírozott ananász
-
2 dkg kandírozott meggy
-
2 dkg kandírozott papaja
-
5 dkg vaj
-
0.5 dl habtejszín
-
5 dkg cukor
-
3 dkg finomliszt
A bevonathoz
-
10 dkg étcsokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A sütihez
- A diót és a mandulát durvára vágjuk. A kandírozott gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, ha nincsen olyan szerencsénk, hogy már eleve úgy vásároltuk :). (A kandírozott gyümölcs vegyesen lehet bármilyen ízű, ki mit szeret illetve ki milyet tud vásárolni.)
- Ezután egy lábasban a vajat, a tejszínt és a cukrot folyamatos keverés mellett összeforraljuk. A tűzről lehúzva hozzákeverjük a diót és a mandulát, valamint a kandírozott gyümölcskockákat és a lisztet.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe teáskanálnyi kupacokat halmozunk a tésztából. Ne rakjuk túl szorosan őket, maradjon hely közöttük! Ezután a kis halmokat a kanál hátuljával lelapítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses), kb. 10-12 percig sütjük.
- A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni, csak azután vesszük ki őket.
- A darabokra tört csokoládét vízgőz felett összeolvasztjuk az olajjal.
- A kihűlt korongok alját a csokiba mártjuk, vagy kanállal szépen óvatosan kenünk a csokiból az alsó felére. Nekem az utóbbi módszerrel sikerült. A máz nélküli oldalukkal lefelé rácsra sorakoztatjuk a moszkauereket. Várjunk, hogy a csoki megdermedjen. Ebből az adagból nekem 22 darab lett.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1410
- Feltöltés dátuma: 2015. január 12.
Ajánló
Ha a 10 dkg kandírozott gyümölcskockák között nincs narancs: akkor 5 dkg tetszőleges kandírozott gyümölcs és 5 dkg finomra aprított kandírozott narancshéj legyen az arány
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
Igazi ünnepi desszert, más néven narancsgrillázs lepény!