Panforte di Siena
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
206
kcal
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
80g datolya203 kcal
-
100g füge73 kcal
-
100g aszalt sárgabarack241 kcal
-
50g méz152 kcal
-
75g nádcukor285 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
100g mandula590 kcal
-
322 kcal
-
161 kcal
-
161 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
2473
kcal
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
8.9g datolya23 kcal
-
11.1g füge8 kcal
-
11.1g aszalt sárgabarack27 kcal
-
5.6g méz17 kcal
-
8.4g nádcukor32 kcal
-
11.1g vörösbor9 kcal
-
4.5g citromlé1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
11.1g mandula66 kcal
-
11.1g kandírozott narancshéj36 kcal
-
5.6g kandírozott ananász18 kcal
-
5.6g kandírozott papaja18 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
Összesen
276
kcal
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.1 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 25 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
206
kcal
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 33.1 g
Zsír
-
Összesen 54.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1860.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 472 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 388 mg
-
Foszfor 700 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 481.3 g
-
Cukor 404 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 300.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 189 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2275 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
2473
kcal
- 4% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 207.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.7 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 254 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
276
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
80 g datolya
-
100 g füge
-
100 g aszalt sárgabarack
-
50 g méz
-
75 g nádcukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 teáskanál fahéj
-
1 kávéskanál szegfűbors
-
1 kávéskanál kardamom
-
3 ek finomliszt
-
100 g mandula
-
100 g kandírozott narancshéj
-
50 g kandírozott ananász
-
50 g kandírozott papaja
Elkészítés
- A datolyát kimagozzuk, majd az aszalt fügével és az aszalt sárgabarackkal együtt nagyon apróra kockázzuk.
- Egy kis lábasba tesszük a felaprított aszalványokat, hozzáadjuk a mézet és a nádcukrot, valamint a fűszereket. Felöntjük a borral (eredetileg vin santo, ha esetleg van otthon, használjuk azt), belefacsarjuk egy citrom levét, alaposan összekeverjük, majd alacsony lángon forraljuk 10-15 percet.
- Ha már szépen megpuhultak aszalt gyümölcsök, jöhet bele a liszt, amit gyorsan és alaposan elkeverünk, majd még 1-2 percre vissza tesszük az egészet főzni. (Tipp: ha krémesebb végeredményt szeretnénk, kicsit bele is botturmixolhatunk a boros-cukros gyümölcsalapba, így még egyneműbb lesz a "melaszunk".)
- Lehúzzuk a tűzről a lábast, és belekeverjük az aprított mandulát, valamint a kandírozott gyümölcsöket. Ízlés szerint keverhetjük a gyümölcsöket és a magokat, a lényeg, hogy csupa olyasmi kerüljön bele, amit szeretünk - akár kakaóporral is megbolondíthatjuk egy kicsit!
- Egy 18 cm-es tortaformát kivajazunk, az alját pedig sütőpapírral is kibéleljük. Belekanalazzuk a gyümölcsös keverékünket, és szépen, szorosan lelapítgatjuk, hogy ne legyen benne légbuborék és egyenletesen sima legyen a teteje.
- 150°C-os sütőbe tesszük, és nagyjából 40 percet sütjük. Amikor kész, hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porckorral, és úgy tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 99
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 12254
- Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 01.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
tojásmentes receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Siena legemblematikusabb desszertjébe a város utcácskáin bóklászva lépten-nyomon belefut az ember. A toszkán panforte gyakorlatilag egy finom, fűszeres aszalt gyümölcskenyér, ami a 13. században a keresztes lovagok által terjedt el Itáliában, akik török területekről hozhatták magukkal ezt a sokáig elálló specialitást. Az egykor még fizetési eszközként is használt panforte rendkívül népszerű édesség karácsony környékén, de egész évben előszeretettel fogyasztják egy pohár bor vagy egy csésze kávé mellé.