r
Nosalty Logó

Sokmagvas házi granola

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Sokmagvas házi granola
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 6387 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 639 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    454.6 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    201 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5771.4 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    1499 mg
  • Foszfor
    2954 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    47 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    522.9 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    111 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    664 micro
Összesen 6387 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 488 kcal

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Egy nagy tálban összekeverjük a hozzávalókat, az aszalt áfonya és a kandírozott papaja kivételével (ezek sütés után kerülnek bele).
  3. A kókuszzsírt és a mézet egy kis nyeles lábosban összemelegítjük.
  4. Ráöntjük a magkeverékre, majd alaposan összekeverjük. (Érdemes kézzel, hogy mindenhova kerüljön mézes máz.)
  5. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, és ráhalmozzuk a keveréket, egyenletesen elterítjük, ügyelve arra, hogy kb. egy rétegben legyen. (Ez két tepsinyi adag.)
  6. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük. Sülés közben egyszer-kétszer jól átkeverjük fakanállal.
  7. Miután aranybarnára sült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk picit hűlni.
  8. Rászórjuk az áfonyát és a papaját, majd összekeverjük, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Mire kihűl, igazán ropogós lesz.
  9. Légmentesen záródó dobozban vagy csatos üvegben tároljuk, így hetekig friss marad. Joghurttal, friss gyümölcsökkel és mézzel a legfinomabb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 254
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 03.

Ajánló

Méz helyett használhatunk agávé- vagy juharszirupot, így vegán lesz a keverékünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most megmutatjuk, hogyan készítsetek szuper házi granolát, hiszen több előnye is van a szupermarketben kapható változatokkal szemben: ha otthon készítjük, sokkal egészségesebb, nem lesz benne felesleges hozzáadott cukor vagy egyéb adalék, alig fél óra alatt el tudjuk készíteni, ráadásul pénztárcabarátabb, és jóval nagyobb adagot lehet belőle varázsolni. Tetszés szerint variálhatjuk a belevalókat, figyelembe véve az esetleges ételallergiákat is, és kedvünk és ízlésünk szerint gazdagíthatjuk bármilyen magfélével, aszalt gyümölccsel vagy akár csokoládé- és karamelldarabokkal is. Szóval bátran kezdjetek bele ti is a házi granola gyártásába. Joghurttal és friss gyümölcsökkel kombinálva a legjobb. Csodásan fog indulni vele a reggeletek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...