r
Nosalty Logó

Burgonyakrém variációk

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Redy
Burgonyakrém variációk
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A zöldségeshez

A halashoz

A magyaroshoz

Összesen 429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A zöldségeshez

A halashoz

A magyaroshoz

Összesen 1725 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A zöldségeshez

A halashoz

A magyaroshoz

Összesen 114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1219.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    282 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    775 micro
  • β-karotin
    2468 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    692 micro
Összesen 429 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4879.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1130 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1445 mg
  • Nátrium
    1772 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    951.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2094 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    549 micro
  • K vitamin:
    878 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    3099 micro
  • β-karotin
    9871 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    4603 micro
  • Lut-zea
    2769 micro
Összesen 1725 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    308 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A zöldségeshez

A halashoz

A magyaroshoz

Elkészítés

A zöldségeshez

  1. A zöldséges krémhez a levesben megfőtt zöldségeket és a héjában főtt krumplit (pucolva) turmixban vagy botmixerrel, a leves hozzáöntésével pépesítjük.
  2. Hozzákeverjük a reszelt sajtot és a fűszereket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A halashoz a héjában főtt krumplit (pucolva) a hal olajával együtt turmixoljuk, beletesszük a citromlevet, tejfölt és a fűszereket.
  4. A magyarosnál a szalonnát és a hagymát a héjában főtt (pucolt) krumplival együtt ledaráljuk vagy botmixerrel pépesítjük, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét valamint a fűszereket.
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16826
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 14.

Ajánló

MIndegyik krém kíválóan alkalmas hideg és melegszendvicsek készítésére is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szendvicskrémek új csoportját fedeztem fel nemrég: a BURGONYAKRÉMEKET! Ha unod a szokásos reggelizős szendvicskrémeket: dúsítsd fel őket főtt burgonyával! Ezzel az alapötlettel megszámlálhatatlan variáció készíthető, ebből én három félét próbáltam ki, de mindenkit bíztatok, bátran kísérletezzen egyéb fajtákkal is.

Hozzávalók

A zöldségeshez

A halashoz

A magyaroshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...