Bolognai tészta ahogy Zsanna készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zsanna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
18 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
38g bacon147 kcal
-
75g darált sertéshús137 kcal
-
63g tészta232 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
58g gombakonzerv18 kcal
-
21 kcal
-
7 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
694
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
150g bacon590 kcal
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
250g tészta928 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
230g gombakonzerv74 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
29 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
2775
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
6.4g vöröshagyma2 kcal
-
10.7g bacon42 kcal
-
21.4g darált sertéshús39 kcal
-
17.8g tészta66 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
11.4g sárgarépa4 kcal
-
16.4g gombakonzerv5 kcal
-
7.1g sűrített paradicsom6 kcal
-
0.5g kukoricakeményítő2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.1g sajt25 kcal
Összesen
197
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 38.4 g
Zsír
-
Összesen 32.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1632.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 510 mg
-
Nátrium 735 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 207.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 403 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 86 micro
-
α-karotin 1245 micro
-
β-karotin 3182 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 7191 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
694
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 153.6 g
Zsír
-
Összesen 130.1 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 411 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6531.7 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 304 mg
-
Kálcium 887 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 322 mg
-
Foszfor 2040 mg
-
Nátrium 2940 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 247.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 830.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1612 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 99 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 753 micro
-
Kolin: 392 mg
-
Retinol - A vitamin: 345 micro
-
α-karotin 4980 micro
-
β-karotin 12729 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 28765 micro
-
Lut-zea 414 micro
Összesen
2775
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 10.9 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 465.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 59.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 355 micro
-
β-karotin 906 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2048 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
197
kcal
Hozzávalók
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
30 dkg darált sertéshús
-
25 dkg tészta
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 db gombakonzerv
-
10 dkg sűrített paradicsom
-
0.5 evőkanál kukoricakeményítő
-
ételízesítő ízlés szerint
-
rozmaring ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
Elkészítés
- Egynagy lábosban (figyelem ez nagyon fontos!)kevés olajon kipirítjuk a bacont, majd rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát.
- Ha a hagyma már üvegesre sült, ráreszeljük a sárgarépát, és pár perc pirítás után rádobjuk a darált húst is.
- A ragu alapját fűszerezzük, zúzott fokhagymát és paradicsompürétis keverünk hozzá, majd felöntjük kb. 2 dl vízzel, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk.
- Ezután a raguhoz adjuk a gombát, és egy kicsit tovább pároljuk.
- Míg a gomba is párolódik, 1/2 l vízben csomómentesen elkeverjük a keményítőt.
- A keményítős vizet a raguhoz öntjük, alaposan elkeverjük, végül rászórjuk a száraztésztát.
- Időnként megkeverve 15-18 pecig főzzük.
- Reszelt sajttal és/vagy ketchuppal tálaljuk.
- Elkészítettem: 23 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2975
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Zsanna
46 recept
Ennek az ételnek viszonylag hosszabb története van: 18 évesen nagyon csúnyán leforráztam magam (a végeredmény másodfokú égés lett combtól bokáig; az ellenségemnek sem kívánom...); na azóta rettegek a forró víztől. Bár a baleset nem főzés közben történt, mégis, ha egyedül vagyok itthon, képes vagyok szinte egyenként szűrőkanállal pecázni a fazékból a tésztát, csak a forró vizet ne kelljen edényestől mozgatnom a konyhában... Egy alkalommal a konyhában setepertélt a Kisfiam is, szóval dupla kockázat, tészta főzés elmarad... Mit tegyek, a gyereknek "tésztácskát" ígértem? Na így született meg az ötlet, és jelentem, immár 2 éve működik a dolog! Fiacskámnak is ízlett, szóval megtartottuk a receptet...