r
Nosalty Logó

Bolognai lasagne házitésztával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Bolognai lasagne házitésztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A besamelhez

Összesen 909 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A besamelhez

Összesen 5456 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A besamelhez

Összesen 161 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2524.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    705 mg
  • Nátrium
    816 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    703 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    1787 micro
  • β-karotin
    4478 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4128 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 909 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    306.2 g

Zsír

  • Összesen
    268.7 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1274 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15149.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    5155 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    4231 mg
  • Nátrium
    4896 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1354.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4218 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    266 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1531 micro
  • α-karotin
    10724 micro
  • β-karotin
    26867 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    24769 micro
  • Lut-zea
    1798 micro
Összesen 5456 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    316 micro
  • β-karotin
    792 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    730 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

A besamelhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a liszt közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, beleöntjük az olajat, és a sót, majd fokozatosan keverjük el a liszttel mindezt. Addig gyúrjuk, hogy a végén egy kemény, sima tésztát kapjunk.
  2. A tésztát ezután hagyjuk pihenni letakarva kb. fél óráig, majd tésztagépben a legnagyobb fokozaton többször átnyújtjuk, végül a legvékonyabbra nyújtjuk el, kis lisztet szórunk a tészták közé, így sorakoztatjuk őket egy tálcára nagyjából méretre vágva. Ha kézzel nyújtjuk olyan vékonyra nyújtsuk, hogy már átlássunk rajta.
  3. A raguhoz az apróra vágott hagymát megpirítjuk kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a szintén apróra vágott, vagy passzírozott fokhagymát, és felöntjük kis vízzel (2-3 ek).
  4. A felkockázott sárgarépát, zöldséget is hozzáadjuk, és 10 perc alatt megpirítjuk, ha kell pótoljuk a vizet, hogy jó szaftos maradjon.
  5. Beletesszük darált húst, majd ezzel is lepirítjuk (míg a hús ki nem fehéredik), megsózzuk.
  6. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és addig pároljuk, míg a paradicsom kissé szétfő.
  7. Végül beletesszük a paradicsompürét, és sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint (én 1-1 tk oreganot, és kakukkfüvet szoktam hozzáadni), majd félretesszük.
  8. A besamelhez olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra, eközben forraljuk fel a tejet, majd óvatosan öntsük hozzá a lepirított liszthez, keverjük simára, főzzük 1-2 percig, és ízesítsük.
  9. A tésztából tegyünk egy rétegben egy megolajozott tepsi aljára, erre kerül rá a besamel, majd a hústöltelék, és kevés reszelt sajt. Ezt ismételjük 3-szor, tetejére egy réteg tészta, besamel, és sajt kerül.
  10. Sütőben kb. 40-60 perc alatt megsütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz a tetején. Miután kivettük, hagyjuk kicsit hűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 151
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 51607
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár éve Olaszországban voltunk kirándulni, ott megkóstolhattam a valódi lasagnet is, amit az olaszok sokkal paradicsomosabban készítenek, mint ahogy én szeretem. E szerint a recept szerint viszont pont olyan lasagnét kapunk, mint amit mi szeretünk, itthon.

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...