Bolognai lasagne házitésztával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g olívaolaj29 kcal
A raguhoz
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
57g sárgarépa21 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
30g paradicsom5 kcal
-
10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A besamelhez
-
17g vaj120 kcal
-
167g tej93 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
Összesen
909
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g olívaolaj177 kcal
A raguhoz
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A besamelhez
-
100g vaj717 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
300g parmezán sajt1176 kcal
Összesen
5456
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
8.8g finomliszt32 kcal
-
4.9g tojás6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
A raguhoz
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
5.3g fehérrépa3 kcal
-
14.7g darált sertéshús27 kcal
-
5.3g paradicsom1 kcal
-
2.1g sűrített paradicsom2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
A besamelhez
-
2.9g vaj21 kcal
-
29.5g tej17 kcal
-
1.8g finomliszt6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
8.8g parmezán sajt35 kcal
Összesen
161
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 51 g
Zsír
-
Összesen 44.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2524.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 859 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 705 mg
-
Nátrium 816 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 225.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 703 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 255 micro
-
α-karotin 1787 micro
-
β-karotin 4478 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4128 micro
-
Lut-zea 300 micro
Összesen
909
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 306.2 g
Zsír
-
Összesen 268.7 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 89 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1274 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15149.5 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 342 mg
-
Kálcium 5155 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 477 mg
-
Foszfor 4231 mg
-
Nátrium 4896 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 418.5 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1354.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4218 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 266 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 411 micro
-
Kolin: 953 mg
-
Retinol - A vitamin: 1531 micro
-
α-karotin 10724 micro
-
β-karotin 26867 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 24769 micro
-
Lut-zea 1798 micro
Összesen
5456
kcal
- 13% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 446.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 316 micro
-
β-karotin 792 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 730 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A raguhoz
-
70 g sűrített paradicsom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
A besamelhez
-
100 g vaj
-
1 l tej
-
só ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához a liszt közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, beleöntjük az olajat, és a sót, majd fokozatosan keverjük el a liszttel mindezt. Addig gyúrjuk, hogy a végén egy kemény, sima tésztát kapjunk.
- A tésztát ezután hagyjuk pihenni letakarva kb. fél óráig, majd tésztagépben a legnagyobb fokozaton többször átnyújtjuk, végül a legvékonyabbra nyújtjuk el, kis lisztet szórunk a tészták közé, így sorakoztatjuk őket egy tálcára nagyjából méretre vágva. Ha kézzel nyújtjuk olyan vékonyra nyújtsuk, hogy már átlássunk rajta.
- A raguhoz az apróra vágott hagymát megpirítjuk kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a szintén apróra vágott, vagy passzírozott fokhagymát, és felöntjük kis vízzel (2-3 ek).
- A felkockázott sárgarépát, zöldséget is hozzáadjuk, és 10 perc alatt megpirítjuk, ha kell pótoljuk a vizet, hogy jó szaftos maradjon.
- Beletesszük darált húst, majd ezzel is lepirítjuk (míg a hús ki nem fehéredik), megsózzuk.
- Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, és addig pároljuk, míg a paradicsom kissé szétfő.
- Végül beletesszük a paradicsompürét, és sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint (én 1-1 tk oreganot, és kakukkfüvet szoktam hozzáadni), majd félretesszük.
- A besamelhez olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra, eközben forraljuk fel a tejet, majd óvatosan öntsük hozzá a lepirított liszthez, keverjük simára, főzzük 1-2 percig, és ízesítsük.
- A tésztából tegyünk egy rétegben egy megolajozott tepsi aljára, erre kerül rá a besamel, majd a hústöltelék, és kevés reszelt sajt. Ezt ismételjük 3-szor, tetejére egy réteg tészta, besamel, és sajt kerül.
- Sütőben kb. 40-60 perc alatt megsütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz a tetején. Miután kivettük, hagyjuk kicsit hűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 51650
- Feltöltés dátuma: 2012. február 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Pár éve Olaszországban voltunk kirándulni, ott megkóstolhattam a valódi lasagnet is, amit az olaszok sokkal paradicsomosabban készítenek, mint ahogy én szeretem. E szerint a recept szerint viszont pont olyan lasagnét kapunk, mint amit mi szeretünk, itthon.