r
Nosalty Logó

Bográcsos babgulyás Gelevától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Bográcsos babgulyás Gelevától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 917 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 9160 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    674 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1023 micro
  • β-karotin
    2835 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 917 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    555.9 g

Zsír

  • Összesen
    550.9 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    236 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13566.2 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    618 mg
  • Kálcium
    2218 mg
  • Vas
    83 mg
  • Magnézium
    1635 mg
  • Foszfor
    6744 mg
  • Nátrium
    2166 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    494.1 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    117 mg

VÍZ

  • Összesen
    3171.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3140 micro
  • B6 vitamin:
    13 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    1194 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    118 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2389 micro
  • Kolin:
    1888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    10228 micro
  • β-karotin
    28351 micro
  • β-crypt
    762 micro
  • Likopin
    5149 micro
  • Lut-zea
    4261 micro
Összesen 9160 kcal
  • 12% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    193 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    97 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköt feltesszük főni, 1 babérlevéllel, pár szem borssal, 1 fej hagymával és 3-4 gerezd fokhagymával ízesített vízben. Ha megfőtt, kivesszük a léből, kicsit meghűtjük, kicsontozzuk és nagyobb darabokra vágjuk.
  2. A babot leáztatjuk (ha langyos vízbe tesszük, előbb elérjük a kívánt hatást), így elégaz idő, míg a csülök és a pörkölt elkészül, és szükség lesz rá.
  3. A lapockát kockákra vágjuk,2 hagymát, 2 paprikát, 1 paradicsomotésa szalonnát kis kockákra aprítunk.
  4. A bográcsban kiolvasztjuk a szalonna zsírját, megpirítjuk a hagymát, és a húst fehéredésig forgatjuk rajta. Hozzáadjuk a pirospaprikát, rányomunk 2-3 gerzd fokhagymát, rádobjuk a paprikakockákat és a paradicsomot. Fűszerezzük sóval, borssal, és készre főzzük a pörköltet. Kb. 1 óra.
  5. Ezalatt a zöldségeket megtisztítjuk, hasábokra szeljük.
  6. Ha elkészült a pöri, kiborítjuk egy másik edénybe és mosogatás nélkül a bográcsba tesszük a babot, a zöldségeket, a paprikát és paradicsomot kettévágva, a csokor petrezselymet, 1 reszelt vöröshagymát, 6-8 gerezd fokhagymát. Felöntjük a csülök főzőlevével (ha túl sós, akkor kevesebbet, és pótoljuk vízzel), és beletesszük a fűszereket is.
  7. Jól felforraljuk és puhára főzzük a babot, ezkb. 1 óra. Kiszedjük a nemkívánatos dolgokat, paprika, paradicsom, zöldségzöld, babérlevél.
  8. Az olajból és lisztből kevés paprikával rántást készítünk, sűrítjük vele a levest. Hozzáadjuk a füstölt húsdarabokat és a pörköltet, összeforraljuk.
  9. Tálalásnál tejföllel is kínálhatjuk.
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 375
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 130512
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 09.

Ajánló

Tálalhatjuk tejföllel vagy anélkül. Én erőspaprika karikákkal vagy Erős Pistával szoktam enni. :-) A pogácsa elmaradhatatlan, nálunk a zsúrpogi, a cigánypogi és az olajban sült krumplis pogácsa a legnépszerűbb hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk mindig így készül ez a finomság nyáron. Kicsit macerásnak tűnik, de én nagyon szeretek a szabadban "elszöszmötölni" a főzéssel. Mi nem igazán szeretjük a marhahúst, ezért a sertéslapockával készítem. Ebből igazán ízletes pörkölt is készíthető. Nem szoktam bele tésztát főzni, nálunk a pogácsa a nyerő az ilyen tartalmas levesekhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...