r
Nosalty Logó

Big Mac szendvics házilag

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Big Mac szendvics házilag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A szendvicshez

A szószhoz

Összesen 838 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A szendvicshez

A szószhoz

Összesen 4179 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A szendvicshez

A szószhoz

Összesen 189 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1725.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 838 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    226.3 g

Zsír

  • Összesen
    279.7 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8629.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    339 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2486 mg
  • Nátrium
    4261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    874.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    449 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    647 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 4179 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 189 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A szendvicshez

A szószhoz

Elkészítés

A szendvicshez

  1. A kétféle húst egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk.
  2. Egy sütőpapírra tesszük, kicsit kilapogatjuk, majd ráteszünk egy másik sütőpapírt, és sodrófával fél cm vastagra nyújtjuk.
  3. Egy nagyobb fánkszaggatóval vagy kisebb müzlis tállal 10 egyforma pogácsát szaggatunk belőle ( a maradék gyúrható és újra felhasználható. A pogácsák lehetnek kicsit nagyobbak a vásárolt zsemlénél, mert sütés közben összemennek.
  4. Egy bordázott, teflonos edényben felmelegítünk egy kanál olívaolajat, és rátesszük a húsokat. Nagy hőfokon 2 percig sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és a husik egyik sült oldalára teszünk egy szelet cheddar sajtot. Figyelem: az eredeti big macben a kettő húspogácsából csak az egyiken van sajt, így csak minden második húspogácsára kerül cheddar.
  5. A megfordított húspogácsákat sajttal együtt lefedjük, és még 2 percig sütjük. Tányérra tesszük, és lefedjük, hogy meleg maradjon.
  6. A zsemléket háromba vágjuk keresztben. Ha az összes húspogácsa kész, akkor ugyanabban a serpenyőben megpirítjuk a hamburger zsemlék vágott felületét.
  7. A zsemle alját megkenjük 1-2 ek szósszal, megszórjuk nagyon finomra vágott fehér hagymával (kb. 1,5 ek-nyi hagyma jut egy körben a zsemlére). Ráteszünk pár karika csemegeuborkát, megszórjuk egy fél marék 0,5 centi szélesre vágott jégsalátával, és ráhelyezzük a sajtos húspogácsát.
  8. Mehet rá a középső zsemle réteg, arra szósz, hagyma, uborka, saláta, hús, majd a zsemle teteje.

A szószhoz

  1. A hagymát lereszeljük, az uborkát nagyon finomra vágjuk (olyasmire, mint a fokhagymát szoktuk).
  2. Az összes hozzávalót kikeverjük egy tálban, ha szükséges, utánaízesítünk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 412
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 88646
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 24.

Ajánló

A forró sült krumplit ne hagyjuk el mellőle! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A világ leghíresebb hamburgerének házi változata...vigyázzatok vele, mert egy szendvics kétszer annyira laktat, mint az éttermi verzió...

Hozzávalók

A szendvicshez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...