r
Nosalty Logó

Berglinseneintopf, az osztrák lencsés egytálétel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsi
Berglinseneintopf, az osztrák lencsés egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzelékhez

A zsemlegombóchoz

Összesen 701 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzelékhez

A zsemlegombóchoz

Összesen 2804 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A főzelékhez

A zsemlegombóchoz

Összesen 104 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2738.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    290 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    1906 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    693 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    2478 micro
  • β-karotin
    6560 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2302 micro
  • Lut-zea
    924 micro
Összesen 701 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10955.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1161 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    1575 mg
  • Nátrium
    7626 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.2 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2770 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    859 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1642 micro
  • Kolin:
    513 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    9912 micro
  • β-karotin
    26240 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    9207 micro
  • Lut-zea
    3695 micro
Összesen 2804 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    366 micro
  • β-karotin
    970 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    340 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

A főzelékhez

A zsemlegombóchoz

Elkészítés

A főzelékhez

  1. A lencsét előző nap este beáztatjuk.
  2. A vajat és az olajat egy lábosba tesszük, majd a felhevített zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát. Beletesszük a meghámozott, felkockázott répát és zellert, tovább pároljuk.
  3. Majd egy negyed óra múlva felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a paradicsompürét és a lecsöpögtetett lencsét.
  4. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, oregánóval, majorannával és hozzáadjuk a babérlevelet.
  5. Közepes lángon, kb. egy órán át főzzük, amíg a lencse meg nem puhul.
  6. Végül hozzáadjuk az 1 evőkanál ecetet.
  7. Önmagában is finom, de zsemlegombóccal az igazi.

A zsemlegombóchoz

  1. A zsemléket apró darabokra szedjük és egy nagyobb tálba tesszük.
  2. Majd a többi hozzávalót is a tálba öntjük: liszt, tej, só, ételízesítő, egy egész tojás, petrezselyem, őrölt szerecsendió.
  3. Jól elkeverjük, összegyúrjuk, végül gombócokat formázunk belőlük. Kb. 10-12 zsemlegolyó készül belőle.
  4. Egy fél órát pihentetjük a hűtőben.
  5. Egy nagyobb edényben vizet forralunk, adunk hozzá sót. A forró, lobogó vízben 10-15 perc alatt készre főzzük a gombócokat.
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3920
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Berglinseneintopf, az osztrák lencsés egytálétel
Zsuzsi 5 recept

Lassan már 6 éve élek Bécsben, és bár nem túlzottan vonz az osztrák konyha, időnként rátalálok ilyen gyöngyszemekre, mint amilyen ez az étel is. Aki egyébként szereti a lencsét, de hasonlóképp unja a lencsefőzeléket, mint én, érdemes lehet kipróbálnia ezt a receptet.

Hozzávalók

A főzelékhez

A zsemlegombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...