r
Nosalty Logó

Batyus macok görögös salátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Batyus macok görögös salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A macokhoz (tócsnihoz)

A pörkölthöz

A görögös salátához

Összesen 837 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A macokhoz (tócsnihoz)

A pörkölthöz

A görögös salátához

Összesen 5029 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A macokhoz (tócsnihoz)

A pörkölthöz

A görögös salátához

Összesen 162 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1233.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    785 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 837 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    139.8 g

Zsír

  • Összesen
    385.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    168 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7399.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1972 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    2269 mg
  • Nátrium
    2555 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1962.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1057 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    127 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    650 micro
  • α-karotin
    342 micro
  • β-karotin
    4708 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2853 micro
Összesen 5029 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    246 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

A macokhoz (tócsnihoz)

A pörkölthöz

A görögös salátához

Elkészítés

A macokhoz (tócsnihoz)

  1. Elsőként elkészítjük a csirkemell pörköltet:
  2. Megpirítjuk kevés olajon az apró kockára vágott hagymát, hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkemellet, és puhára pároljuk (saját levében). Fűszerezzük: só, vegeta, pici bors és pirospaprika, majd felöntjük kevés vízzel, és készre főzzük.
  3. A macokhoz (tócsni) lereszeljük a krumplit, összekeverjük a hozzávalókkal. Serpenyőben egész nagy (mint 1 palacsinta) mackokat sütünk(jó pirosra).
  4. A kisült macok belsejének egyik felét megszórjuk reszelt sajttal, majd rákanalazunk pár ek pörköltet, és ráhajtjuk a macok másik felét. A tetejére szintén reszelt sajt kerül, és ízlés szerint pár kanál tejföllel meg lehet bolondítani.
  5. A görögös jellegű salátát elkészítjük úgy, hogy a hozzávalókat kisebb kockákra vágjuk, a salátát tépegetjük, majd jöhet rá a petrezselyem és az oregánó, és a végén az egészet megszórjuk pici cukorral, sóval, 1-2 ek olívaolajjal és kb 1 tk ecettel, majd összekeverjük.
  6. A batyus macok mellé tálaljuk. (Ahogy a fotón látható.)
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 10911
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 27.

Ajánló

Kiváló vendégváró, biztosan nem marad éhesen egy pocak sem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hmmm...Macok, tócsni, lepcsánka...stb.Ki ne szeretné? Valamelyik nap erre fájt a fogam. A férjem picit tovább gondolta, és ez lett belőle. A barátainkkal osztottuk meg a számunkra is újdonságot. A végén bilagitért könyörgött az asztaltársaság. Nagyevőknek ajánlom :).

Hozzávalók

A macokhoz (tócsnihoz)

A pörkölthöz

A görögös salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...