r
Nosalty Logó

Barnasörös borjúragu knédlivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kga
Barnasörös borjúragu knédlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A borjúraguhoz

A knédlihez

Összesen 1495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A borjúraguhoz

A knédlihez

Összesen 2989 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A borjúraguhoz

A knédlihez

Összesen 112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2909 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1524 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    782.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1190 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11809 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 1495 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5817.9 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    355 mg
  • Kálcium
    648 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    736 mg
  • Foszfor
    3047 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1564.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2380 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    696 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23619 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    777 micro
Összesen 2989 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    371 micro
  • β-karotin
    884 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

A borjúraguhoz

A knédlihez

Elkészítés

A borjúraguhoz

  1. A borjúragu készítése:
  2. A zöldségeket meghámozuk, majd 1 cm -es kockákra vágjuk.
  3. A borjúhúst 2 cm -es kockákra, a vöröshagymát apróra vágjuk.
  4. Egy tűzálló edényben megdinszteljük a vöröshagymát.
  5. Amikor üveges a vöröshagyma, beletesszük a borjúhúst, és 2-3 percig nagylángon pirítjuk
  6. Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és kis lángon 2-3 percig együtt főzzük a hússal
  7. Miután egy picit megpuhultak a zöldségek, hozzáöntjük a barna sört, megborsózzuk, és egy egészen kevés sóval meghintjük.
  8. Ezután az edény tetejét tegyük rá, vagy alufóliával takarjuk le, és tegyük 180 C fokos sütőbe 3 órára.
  9. 2 óra elteltével vegyük le az edény tetejét (vagy az alufóliát), forgassuk meg a zöldséget, és még 1 órán keresztül hagyjuk a sütőben (javasolt 15 percenként megkeverni).
  10. Ha a barna sör leve már elfort, ízesítsük még sóval.
  11. A knédli készítése:
  12. A pirítóst vágjuk minél kisebb darabokra. A langyos tejbe kevés cukorral és egy csipet sóval futtassuk fel az élesztőt.
  13. Miután az élesztő felfutott, öntsük hozzá a durumliszt és finomliszt keverékéhez. Kezdjük el dagasztani, közben adjuk hozzá az apró kockákra vágott pirítóst.
  14. Mikor alaposan összedolgoztuk a tésztát, hagyjuk kelni 1 órát.
  15. Miután megkelt a tészta, gyúrjunk belőle 3 -4 cm -es átmérőjű, 15 cm hosszú hengereket. Tegyük rá őket egy lapos tányérra, és hagyjuk kelni még 10-15 percet.
  16. Egy nagy és magas falú edénybe töltsünk 1 pohár vizet, majd állítsunk bele egy leveses tányért. Fedjük le, és lassú tűzőn kezdjük el felforralni a vizet.
  17. Amikor elkezd a víz buborékolni, tegyük a mélytányérra a lapostányért, amin a tésztahengerek vannak, majd gyorsan fedjük le, és hagyjuk 15-20 percig főni a gőzben. 15 perc után érdemes óvatosan megfordítani a knédlit 180 fokkal, hogy a tányéron felfekvő oldalát is érje gőz.
  18. Természetesen, ha valakinek van gőzőlője, akkor használja azt a gőzöléshez!! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16101
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pár hete láttam a TV -ben egy hasonló receptet, és néhány apróbb változtatással én is szerettem volna elkészíteni. A csicsóka (vagy más néven mexikói articsóka) azért került csak bele, mert a piacon kaptam nagyon friss, nagyon szép gumókat. Nem bántam meg, mert különleges ízt adott az ételnek!

Hozzávalók

A borjúraguhoz

A knédlihez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...