Barnasörös borjúragu knédlivel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
kga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
sörös
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
A borjúraguhoz
-
250g borjúlábszár201 kcal
-
250g barna sör108 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
125g csicsóka63 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A knédlihez
-
13g friss élesztő13 kcal
-
150g durumliszt509 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
50g tej28 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g kenyér69 kcal
Összesen
1495
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
A borjúraguhoz
-
500g borjúlábszár401 kcal
-
500g barna sör215 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
250g csicsóka126 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A knédlihez
-
25g friss élesztő26 kcal
-
300g durumliszt1017 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g tej56 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g kenyér137 kcal
Összesen
2989
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
A borjúraguhoz
-
18.7g borjúlábszár15 kcal
-
18.7g barna sör8 kcal
-
12g sárgarépa4 kcal
-
6.7g fehérrépa4 kcal
-
4.9g zeller2 kcal
-
9.4g csicsóka5 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A knédlihez
-
0.9g friss élesztő1 kcal
-
11.2g durumliszt38 kcal
-
3.7g finomliszt14 kcal
-
3.7g tej2 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.9g kenyér5 kcal
Összesen
112
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.8 g
Zsír
-
Összesen 29.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 133 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2909 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 324 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 368 mg
-
Foszfor 1524 mg
-
Nátrium 479 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 227.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 782.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1190 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 32 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11809 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 388 micro
Összesen
1495
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 143.5 g
Zsír
-
Összesen 59.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5817.9 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 355 mg
-
Kálcium 648 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 736 mg
-
Foszfor 3047 mg
-
Nátrium 957 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 455.2 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1564.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2380 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 696 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 23619 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 777 micro
Összesen
2989
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 217.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 371 micro
-
β-karotin 884 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
A borjúraguhoz
-
0.5 kg borjúlábszár
-
0.5 l barna sör
-
4 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
0.5 db zeller
-
25 dkg csicsóka
-
2 közepes db vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A knédlihez
-
25 g friss élesztő
-
30 dkg durumliszt
-
10 dkg finomliszt
-
1 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
1 csipet só
Elkészítés
A borjúraguhoz
- A borjúragu készítése:
- A zöldségeket meghámozuk, majd 1 cm -es kockákra vágjuk.
- A borjúhúst 2 cm -es kockákra, a vöröshagymát apróra vágjuk.
- Egy tűzálló edényben megdinszteljük a vöröshagymát.
- Amikor üveges a vöröshagyma, beletesszük a borjúhúst, és 2-3 percig nagylángon pirítjuk
- Ezután hozzáadjuk a zöldségeket, és kis lángon 2-3 percig együtt főzzük a hússal
- Miután egy picit megpuhultak a zöldségek, hozzáöntjük a barna sört, megborsózzuk, és egy egészen kevés sóval meghintjük.
- Ezután az edény tetejét tegyük rá, vagy alufóliával takarjuk le, és tegyük 180 C fokos sütőbe 3 órára.
- 2 óra elteltével vegyük le az edény tetejét (vagy az alufóliát), forgassuk meg a zöldséget, és még 1 órán keresztül hagyjuk a sütőben (javasolt 15 percenként megkeverni).
- Ha a barna sör leve már elfort, ízesítsük még sóval.
- A knédli készítése:
- A pirítóst vágjuk minél kisebb darabokra. A langyos tejbe kevés cukorral és egy csipet sóval futtassuk fel az élesztőt.
- Miután az élesztő felfutott, öntsük hozzá a durumliszt és finomliszt keverékéhez. Kezdjük el dagasztani, közben adjuk hozzá az apró kockákra vágott pirítóst.
- Mikor alaposan összedolgoztuk a tésztát, hagyjuk kelni 1 órát.
- Miután megkelt a tészta, gyúrjunk belőle 3 -4 cm -es átmérőjű, 15 cm hosszú hengereket. Tegyük rá őket egy lapos tányérra, és hagyjuk kelni még 10-15 percet.
- Egy nagy és magas falú edénybe töltsünk 1 pohár vizet, majd állítsunk bele egy leveses tányért. Fedjük le, és lassú tűzőn kezdjük el felforralni a vizet.
- Amikor elkezd a víz buborékolni, tegyük a mélytányérra a lapostányért, amin a tésztahengerek vannak, majd gyorsan fedjük le, és hagyjuk 15-20 percig főni a gőzben. 15 perc után érdemes óvatosan megfordítani a knédlit 180 fokkal, hogy a tányéron felfekvő oldalát is érje gőz.
- Természetesen, ha valakinek van gőzőlője, akkor használja azt a gőzöléshez!! :)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 180 perc
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 16101
- Feltöltés dátuma: 2010. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
kga
29 recept
Pár hete láttam a TV -ben egy hasonló receptet, és néhány apróbb változtatással én is szerettem volna elkészíteni. A csicsóka (vagy más néven mexikói articsóka) azért került csak bele, mert a piacon kaptam nagyon friss, nagyon szép gumókat. Nem bántam meg, mert különleges ízt adott az ételnek!