Barackrózsás répatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
31g sárgarépa11 kcal
-
13g nádcukor48 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
3g méz10 kcal
-
10 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
0 kcal
-
9g dió57 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A kávéhabhoz
-
19g feketekávé2 kcal
-
31g tej18 kcal
-
21 kcal
-
8g nádcukor29 kcal
-
5 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
1g zselatin4 kcal
Összeállítás
-
106g őszibarack konzerv77 kcal
-
2g zselatin5 kcal
Összesen
605
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
250g sárgarépa91 kcal
-
100g nádcukor380 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
25g méz76 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0 kcal
-
70g dió458 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A kávéhabhoz
-
150g feketekávé14 kcal
-
250g tej140 kcal
-
171 kcal
-
60g nádcukor228 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
10g zselatin34 kcal
Összeállítás
-
850g őszibarack konzerv612 kcal
-
12g zselatin40 kcal
Összesen
4823
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
9.9g sárgarépa4 kcal
-
4g nádcukor15 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
1g méz3 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
4.4g tojás5 kcal
-
3.4g napraforgó olaj30 kcal
-
7.9g finomliszt29 kcal
-
0 kcal
-
2.8g dió18 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
A kávéhabhoz
-
5.9g feketekávé1 kcal
-
9.9g tej6 kcal
-
1.8g vaníliás pudingpor7 kcal
-
2.4g nádcukor9 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
9.9g habtejszín29 kcal
-
0.4g zselatin1 kcal
Összeállítás
-
33.6g őszibarack konzerv24 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
Összesen
193
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 80 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 375.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.9 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 162.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 967 micro
-
β-karotin 2678 micro
-
β-crypt 91 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
605
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.7 g
Zsír
-
Összesen 226.4 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 70 g
-
Koleszterin 638 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3002.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 848 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 389 mg
-
Foszfor 1006 mg
-
Nátrium 629 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 639.4 g
-
Cukor 391 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1297.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2974 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 50 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 137 micro
-
K vitamin: 64 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 298 micro
-
Kolin: 435 mg
-
Retinol - A vitamin: 840 micro
-
α-karotin 7736 micro
-
β-karotin 21423 micro
-
β-crypt 731 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1379 micro
Összesen
4823
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 306 micro
-
β-karotin 848 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
193
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg nádcukor
-
3 dkg cukor
-
1 ek méz
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 csipet só
A kávéhabhoz
-
2.5 dl tej
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
6 dkg nádcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2.5 dl habtejszín
Összeállítás
Elkészítés
A tésztához
- A barackbefőttet szűrőbe rakva lecsöpögtetjük. 2-3 db kivételével - amit kis kockákra vágunk - az összeset vékonyra felszeleteljük. Előmelegítjük a sütőt.
- Egy tálba mérjük a répát, a cukrokat, a mézet, az olajat, a tojást és a felkockázott barackot. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a szárazanyagokat (liszt, szódab., fahéj, dió és a só).
- Sütőpapírral bélelt, 24-26 cm-es tortaformába simítjuk a masszát, majd aranybarnára sütjük. Tűpróba!
A kávéhabhoz
- Egy lábosba öntjük a kávét és ugyanannyi, vagyis 1,5 dl tejet. Beleszórjuk a cukrot, és felforraljuk. Ha felforrt, besűrítjük a maradék tejben elkevert pudingporral.
- A tűzről levéve beleszórjuk a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd egy lapos tányérra/tálra kanalazzuk, és befedjük frissen tartó fóliával, hogy ne bőrösödjön meg a teteje, amíg langyosra hűl.
- A habhoz a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, hogy felpuhuljanak. Egy kis lábosba 2-3 ek. tejszínt teszünk, a többit kemény habbá verjük. A kinyomkodott zselatin felmelegítjük a tejszínben, majd kézi habverővel az előzőleg simára kevert kávépudinghoz adjuk.
Összeállítás
- Ezután spatulával óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot, és a kihűlt tortalapra simítjuk. Szépen elegyengetjük a tetejét, amit rózsaszirom alakzatban kirakjuk a felszeletelt őszibarackkal.
- A tetejére a zselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd felmelegítjük, feloldjuk a felfogott barackbefőttlével. Ha már langyosra hűlt és kezd dermedni, a torta tetejére kanalazzuk, a barackokra. Hűtőben hagyjuk hűlni 3-5 órát, majd szeletelve tálaljuk.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 1446
- Feltöltés dátuma: 2016. október 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
KonyhaMalacka
63 recept
Egy egyszerű, de annál finomabb répatortából készült szülinapi torta, kávéval és barackkal.