r
Nosalty Logó

Barackrózsás répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KonyhaMalacka
Barackrózsás répatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A kávéhabhoz

Összeállítás

Összesen 605 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A kávéhabhoz

Összeállítás

Összesen 4823 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A kávéhabhoz

Összeállítás

Összesen 193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    967 micro
  • β-karotin
    2678 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 605 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.7 g

Zsír

  • Összesen
    226.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3002.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    639.4 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1297.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2974 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    21423 micro
  • β-crypt
    731 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1379 micro
Összesen 4823 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    306 micro
  • β-karotin
    848 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kávéhabhoz

Összeállítás

Elkészítés

A tésztához

  1. A barackbefőttet szűrőbe rakva lecsöpögtetjük. 2-3 db kivételével - amit kis kockákra vágunk - az összeset vékonyra felszeleteljük. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Egy tálba mérjük a répát, a cukrokat, a mézet, az olajat, a tojást és a felkockázott barackot. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a szárazanyagokat (liszt, szódab., fahéj, dió és a só).
  3. Sütőpapírral bélelt, 24-26 cm-es tortaformába simítjuk a masszát, majd aranybarnára sütjük. Tűpróba!

A kávéhabhoz

  1. Egy lábosba öntjük a kávét és ugyanannyi, vagyis 1,5 dl tejet. Beleszórjuk a cukrot, és felforraljuk. Ha felforrt, besűrítjük a maradék tejben elkevert pudingporral.
  2. A tűzről levéve beleszórjuk a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd egy lapos tányérra/tálra kanalazzuk, és befedjük frissen tartó fóliával, hogy ne bőrösödjön meg a teteje, amíg langyosra hűl.
  3. A habhoz a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, hogy felpuhuljanak. Egy kis lábosba 2-3 ek. tejszínt teszünk, a többit kemény habbá verjük. A kinyomkodott zselatin felmelegítjük a tejszínben, majd kézi habverővel az előzőleg simára kevert kávépudinghoz adjuk.

Összeállítás

  1. Ezután spatulával óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot, és a kihűlt tortalapra simítjuk. Szépen elegyengetjük a tetejét, amit rózsaszirom alakzatban kirakjuk a felszeletelt őszibarackkal.
  2. A tetejére a zselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd felmelegítjük, feloldjuk a felfogott barackbefőttlével. Ha már langyosra hűlt és kezd dermedni, a torta tetejére kanalazzuk, a barackokra. Hűtőben hagyjuk hűlni 3-5 órát, majd szeletelve tálaljuk.
  3. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1446
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
KonyhaMalacka 63 recept

Egy egyszerű, de annál finomabb répatortából készült szülinapi torta, kávéval és barackkal.

Hozzávalók

A tésztához

A kávéhabhoz

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...