r
Nosalty Logó

Barackrózsás répatorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
KonyhaMalacka
Barackrózsás répatorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kávéhabhoz

Összeállítás

605
Kalória
10.2g
Fehérje
79.9g
Szénhidrátok
28.3g
Zsír
162.2g
Víz
79.7g
Koleszterin
3.4g
Rost
48.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A kávéhabhoz

Összeállítás

Összesen 605 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A kávéhabhoz

Összeállítás

Összesen 4823 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A kávéhabhoz

Összeállítás

Összesen 193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    162.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    967 micro
  • β-karotin
    2678 micro
  • β-crypt
    91 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 605 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.7 g

Zsír

  • Összesen
    226.4 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    638 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3002.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    848 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    389 mg
  • Foszfor
    1006 mg
  • Nátrium
    629 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    639.4 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1297.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2974 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    21423 micro
  • β-crypt
    731 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1379 micro
Összesen 4823 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    306 micro
  • β-karotin
    848 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 193 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A barackbefőttet szűrőbe rakva lecsöpögtetjük. 2-3 db kivételével - amit kis kockákra vágunk - az összeset vékonyra felszeleteljük. Előmelegítjük a sütőt.
  2. Egy tálba mérjük a répát, a cukrokat, a mézet, az olajat, a tojást és a felkockázott barackot. Alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a szárazanyagokat (liszt, szódab., fahéj, dió és a só).
  3. Sütőpapírral bélelt, 24-26 cm-es tortaformába simítjuk a masszát, majd aranybarnára sütjük. Tűpróba!

A kávéhabhoz

  1. Egy lábosba öntjük a kávét és ugyanannyi, vagyis 1,5 dl tejet. Beleszórjuk a cukrot, és felforraljuk. Ha felforrt, besűrítjük a maradék tejben elkevert pudingporral.
  2. A tűzről levéve beleszórjuk a vaníliás cukrot, elkeverjük, majd egy lapos tányérra/tálra kanalazzuk, és befedjük frissen tartó fóliával, hogy ne bőrösödjön meg a teteje, amíg langyosra hűl.
  3. A habhoz a zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, hogy felpuhuljanak. Egy kis lábosba 2-3 ek. tejszínt teszünk, a többit kemény habbá verjük. A kinyomkodott zselatin felmelegítjük a tejszínben, majd kézi habverővel az előzőleg simára kevert kávépudinghoz adjuk.

Összeállítás

  1. Ezután spatulával óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot, és a kihűlt tortalapra simítjuk. Szépen elegyengetjük a tetejét, amit rózsaszirom alakzatban kirakjuk a felszeletelt őszibarackkal.
  2. A tetejére a zselatint beáztatjuk hideg vízbe, majd felmelegítjük, feloldjuk a felfogott barackbefőttlével. Ha már langyosra hűlt és kezd dermedni, a torta tetejére kanalazzuk, a barackokra. Hűtőben hagyjuk hűlni 3-5 órát, majd szeletelve tálaljuk.
  3. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy egyszerű, de annál finomabb répatortából készült szülinapi torta, kávéval és barackkal.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!